Akciğeri Temizlemenin En Etkili 10 Yöntemi

Vücudumuzda son derece büyük öneme sahip organlardan bir tanesi olan akciğerleri temizlemenin yollarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Akciğeri Temizlemenin En Etkili 10 Yöntemi

Akciğer vücudumuzda solunum yapmamızı sağlayan organımızdır. Havadaki oksijeni alıp, kanda bulunan karbondioksiti atar. Bu nedenle büyük bir öneme sahiptir. Alkol, sigara gibi etkenler akciğeri kötü bir şekilde etkiler ve çalışmasını engeller. Ancak akciğer diğer tüm organların aksine kendini yenileyebilir ve iyileşebilir. Bu içeriğimizde akciğerlerinizi temizlemenin yollarından bahsedeceğiz.

İşte akciğer temizleme yöntemleri...

1. Süt Tüketimini Azaltın

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğerlerinizi temizlemenin en etkili yollarından birisi süt tüketimini azaltmaktır. Süt ve süt ürünleri genellikle toksinlerle doludur. Bu yüzden mümkünse diyetinizden süt ve süt ürünlerini çıkartın ya da en aza indirin.

2. Bitki Çayı Tüketin

akciğer temizleme yöntemleri

Bitki çayı tüketmek akciğerleri temizleme açısından oldukça etkilidir. Yatmadan önce mutlaka bir fincan bitki çayı içmenizi öneriyoruz. Bu sayede sindirim yolunuzda biriken toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz.

3. Meyve Suyu Tüketin

akciğer temizleme yöntemleri

Kahvaltınız ve öğle yemeğiniz arasında havuç suyu için. Bu meyve suyu akciğer temizleme işlemi sırasında kanınızı alkalize etmeye yardımcı olacaktır. Öğle yemeğinde ise potasyum bakımından zengin meyve suları tüketmenizde fayda vardır. Greyfurt ve portakal suları tercihiniz olabilir. Yatmadan hemen önce de kızılcık suyu için. Bu meyve suyu enfeksiyona neden olan bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.

4. Bol Bol Sebze ve Meyve Tüketin

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğerlerinizi temizlemenin bir diğer yolu ise bol bol sebze ve meyve tüketmek olacaktır. Mevsimlik sebze ve meyveler anti oksidan bakımından zengin bir kaynak olmaktadır. Bu sayede de akciğerlerinizdeki toksik maddelerin atılımına destek olur.

5. Bitkilerden Faydalanın

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğer dostu bazı besinler bulunuyor. Bu besinler hem akciğeri temizliyor hem de fonksiyonlarını daha iyi gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Zencefil ve tere akciğer dostu besinlerdendir. Bu besinlere öğünlerinizde yer vererek akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz.

6. Temiz Hava Alın

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğerlerinizi temizlemek istiyorsanız hiç şüphe yok ki hava kirliliğinin bulunduğu bölgelerden uzak durmanız gerekiyor. Doğada yapacağınız yürüyüşler ve kamplar büyük öneme sahiptir. Ayrıca bulunduğunuz ortamı sürekli havalandırmanız ve sık sık temiz hava almanız gerektiğini söyleyelim.

7. Okaliptüs Yağını Kullanın

akciğer temizleme yöntemleri

Bir kaba 6-10 damla okaliptus yağı koyduktan sonra kaynar suyun üzerine dökün. Başınızı havlu ile kapatıp kaba doğru eğilin ve çıkan buharı soluyun. Su ılıyana kadar bu işlemi yapın. Akciğerlerinizin açıldığını hissedeceksiniz.

8. Her Gün Banyo Yapın

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğerlerinizin temiz olmasını istiyorsanız düzenli olarak banyo yapmanız gerekiyor. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Bu sayede akciğerleriniz daha rahat bir nefes alabiliyor.

9. Düzenli Olarak Spor Yapın

akciğer temizleme yöntemleri

Spor yapmak da akciğerleri temizlemenin bir yoludur. Düzenli bir şekilde spor yaptığınız zaman kaslarınız kadar organlarınız da çalışır. Özellikle yürüyüş, yüzme ve koşma gibi sporlar akciğerlerin temizlenmesi için sıklıkla önerilmektedir.

10. Sarımsak Tüketin

akciğer temizleme yöntemleri

Akciğerleri temizlemenin son yolu ise sarımsak tüketmektir. Anti oksidan etkisine sahip olan sarımsağın haftada iki defa tüketilmesi halinde akciğerlerinizin temizlenmesi sağlanacaktır. Sarımsağı yemeklerinizin içine katarak da tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Akciğere İyi Gelen BesinlerAkciğer Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Astıma İyi Gelen Besinlerİnterstisyel Akciğer Hastalıkları
Akciğer Kist Hidatik HastalığıKOAH Hastalığı

Akciğerleri en iyi ne temizler?

Akciğerleri temizleyen birçok besin bulunuyor. Bunlar arasından en çok öne çıkanları ise zencefil, keçiboynuzu, sarımsak, tere, üzüm çekirdeği ve kerevizdir. Bu besinleri tüketerek hızlı bir şekilde akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz.

Evde akciğerler nasıl temizlenir?

Evde akciğerlerinizi temizlemek için sarımsaktan faydalanabilirsiniz. Haftada iki defa yemeklerinizin içerisine atacağınız sarımsak sayesinde akciğerlerinizin toksik maddelerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca keçiboynuzunun da aynı etkiye sahip olduğunu söyleyelim.

Akciğer nasıl temizlenir doğal?

Akciğerlerinizi doğal bir şekilde temizlemek istiyorsanız tereden faydalanmanız gerekiyor. İki bardak kaynamış suyun içerisine 15 adet tereyi atın ve 3 dakika kadar haşlayın. Sonra altını kapatın ve süzerek başka bir kaba alın. Her gün aç karna ya da yemekten sonra buzdolabına attığınız karışımı tüketin.

Sigara içen bir insanın akciğerleri nasıl temizlenir?

Sigara içen bir insan akciğerlerini temizlemek istiyorsa meyve sularından faydalanmalıdır. 300 ml suya 2 limonun suyunu sıkın ve kahvaltıdan önce için. Öğle yemeğinden önce ise 300 ml greyfurt suyu ve 300 ml havuç suyu tüketin. Bu meyve suları sayesinde solunum sisteminiz daha aktif şekilde çalışacaktır.

Çok su içmek akciğerleri temizler mi?

Vücudumuzun çok büyük bir kısmını oluşturan su, akciğerlerimizin ve diğer organların düzenli bir şekilde çalışmasına destek olmaktadır. Vücudumuzdan toksinlerin atılmasını sağlayan su, akciğerlerde bulunan bu maddeleri de ortadan kaldırmaktadır. Dolayısıyla akciğerlerimiz daha temiz olur.

Limon akciğerleri temizler mi?

Akciğeri temizleyen birçok besin bulunuyor. Bu besinler arasında limon, havuç, maydanoz ve greyfurt gibi meyveler de bulunuyor. Limon da akciğerlerinizi temizleyebilmektedir.

Akciğer ne kadar sürede temizlenir?

Akciğerlerin temizlenmesi aşama aşama gerçekleşmektedir. Ancak çoğu zaman 6 ile 12 ay arasında akciğerler eski sağlıklı günlerine geri dönmektedir. Burada önemli olan akciğeri kirleten faktörlerden uzak durmaktır.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum