Ricky Gervais’in Yaratıcısı Olduğu Netflix Dizisi: After Life Hakkında Bilmesi Gerekenler

Ricky Gervais'in muhteşem oyunculuğu ve dahiyane senaryo yeteneğinin birleşmesiyle ortaya çıkan Netflix yapımı After Life dizisi hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için inceliyoruz.
Ricky Gervais’in Yaratıcısı Olduğu Netflix Dizisi: After Life Hakkında Bilmesi Gerekenler

Ricky Gervais’in Yaratıcısı Olduğu Netflix Dizisi: After Life Hakkında Bilmesi Gerekenler

Neredeyse tüm dünyayı yaptığı kara mizah ile güldürmeyi başaran stand-up sanatçısı ve komedyen Ricky Gervais’in senaryosunu yazıp yönettiği After Life dizisi bu sefer ter köşe ile izleyiciyi karanlığın dibine çekiyor. Üzerken güldüren After Life dizisi yaşamın ne kadar absürt detaylarla bezeli olduğunu acıklı bir komediyle ve Ricky Gervais’in zekasıyla birleştiriyor. Bu inceleme dizi içeriğimizde en beğenilen Netflix dizileri arasında yer alan After Life hakkında tüm merak edilenleri sizler için derliyoruz.


1. Ofansif mizahın ustası Ricky Gervais, After Life’ta eşi Lisa’yı kaybeden Tony karakterine can veriyor. Tony, eşini kaybetmenin acısıyla her istediğini yapmaya ve her düşündüğünü doğrudan söylemeye başlıyor. Hayatta artık kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen Tony’nin hayatına odaklanan After Life dizisinde Ricky Gervais Charlie Hanson ile birlikte dizinin yapımcılığını da üstleniyor. Dizide usta oyuncuya Kerry Godliman, David Bradley, Tony Way ve Ashley Jensen gibi isimler de eşlik ediyor. 

ricky-gervais.jpg


2. Yaşadığı acıyla hesapsız, toplumsal normları reddeden ve hayatta kalma içgüdüsünü umursamayan Tony’nin eşinin ölümünden önceki hali izleyici için hep soru işareti kalıyor. Karısı hayattayken çekilen videolardan gördüğümüz kadarıyla Tony komik ve hayat dolu bir adam gibi görünse de dizi boyunca gizemini koruyor. Onu eşi öldükten sonra hayata bağlayan tek şey ise köpeğidir. 

ricky-gervais,-after-life.jpg


3. Tony, çok geçmeden yerel gazetedeki işine geri dönüyor. ‘Yaşlı kadınların kedi kumunun altına sermek için kullandığı’ bir yerel gazetede şaşırtıcı ve ilginç olayları anlatmakla görevli olan Tony, yerli halkın ilginç hikayeler ile gazeteye çıkmak için yaşadığı küçücük bir kasabada yaşamını sürdürüyor. Neden burada yaşamaya devam ettiğini ise öğrendiğinizde kalbiniz bu hüzünlü adam için tekrar ‘pıt’ edecek. 

after-life-hakkinda-bilmesi-gerekenler.jpg


4. After Life dizisini izledikçe dizideki her bir karakterin Tony’nin iyileşme süreci için farklı görevlerde konumlandırılmış olduğunu farkedeceksiniz. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi… Mesela annesinin Tony’nin sağduyulu tarafını pekiştirmesi, daha sonradan işe yeni girecek Sandy’nin Tony’nin egosunu rahatlatması, iş arkadaşlarının mizahi yönünü güçlü tutması gibi… Dizinin sonlarına doğru Tony’nin hayatına girecek hemşire de onun yaşamın devam ettiğine ikna olmasına sebep olacak. 

after-life-dizisi.jpg


5. After Life’taki katlanılmaz depresif havaya rağmen Ricky Gervais tarafından yazıldığı çok belli olan dahiyane diyaloglar ile dizi ilginç bir şekilde kendisini keyifle izletmeyi başarıyor. Dizide geçen bu başarılı diyaloglar adeta ölüm ve yaşam arasındaki felsefi düşünceleri günlük sohbetler üzerinden çok güçlü bir şekilde aktarabiliyor. 

after-life-dizisi-hakkinda-merak-edilenler.jpg


6. The Office ve Extras gibi yapımlardan sonra Ricky Gervais’in After Life’ı izleyiciyi o kadar da derinden etkilemeyi ne yazık ki başaramıyor. Şiddetli depresyon yaşayan bir adamın bunalımına şahit olduğumuz dizide arada geçen muhteşem diyaloglar dışında Gervais izleyicisine bu sefer çok başka bir şeyler vadetmese de After Life için ‘‘Hayatımın en iyi işi’’ açıklamasını yapıyor. 

after-life-dizisi-hakkinda-merak-edilenler-001.jpg


7. Son olarak şu detaydan bahsetmeliyiz ki o da, Ricky Gervais’in yıllardır sürdürdüğü çok riskli konular (nazizim, sosyal medya, pedofili vs. gibi) üzerine olan mizahını bu dizide de gayet başarılı bir şekilde yedirebilmesidir. 2020 senesinde 2. Sezonu yayınlanacak After Life dizisinin yeni sezonu da ilki gibi 6 bölümden oluşacak. 

after-life-netflix.jpg

Önerilen İçerik; Netflix’in Sürekli Başa Sardıran Dizisi: Russian Doll Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.