Diş bakımı ve sağlığına özen gösterin. Ağız içinde oluşan enfeksiyonlar, bakteri ürettiği için daima ağzınız kokar. Dişlerinizi ve dişetlerinizi korumalısınız. Yılda en az iki sefer, diş hekimine görünün ve dişeti sağlığınızı kontrol ettirin.
Ağzınızda eski köprü ve diş protezleri varsa, bunlar kötü kokulara neden olmaktadır. Protez ve köprülerinizi düzenli olarak kontrol ettirin ve değiştirilmesi gerekenleri değiştirin.
Tükürük akışınızı hızlandırarak ağız kokusu ile savaşabilirsiniz. Bunun en rahat yolu ise sakız çiğnemektir. Şeker hastalığı gibi birçok hastalıktan dolayı da ağzınız kokar. Bunun için sakız çiğneyip ağzınızı temiz tutun.
Daha fazla su içmeye özen gösterin. Dilinizin kurumasını engelleyerek, ağız kokusuyla savaşır.
Ağız içi bakterilere sebep olan gıdalar : Beyaz un, beyaz şeker, glukoz ve fruktoz şurubu ile tarlandırılmış gıdalardır. Bakteriler bu tür şekerlerle çoğalmaktadır.
Sinüzit gibi burun tıkanıklığa sebep olan hastalığınız varsa, uyurken ağızdan nefes alırsınız ve bu ağzınızı ve boğazınızı kurutur. Bu durumda bakteriler ürer ve ağzınız kokar. Burnu tıkalı uyumamaya dikkat edin.
Ağızda yemek parçası kalma olasılığını azaltın, bunun içinde lokmalarınızı iyi çiğneyin.
Ağız içerisindeki asidik ortamı bazik bir ortam haline getirecek peynir gibi ürünler tüketin. İçeceklerinizin içine de tarçın atarak, bakterilerle mücadele edebilirsiniz.
Diş aralarında biriken yemek artıkları, bakterilerin çoğalmasına neden olur. Bundan dolayı diş ipi kullanın.
Sigara içmek, ağız kuruluğuna ve diş eti hastalıklarına zemin hazırladığı için ağzınız kokar. Sigarayı Bırakın!