AÖF Kayıt Yenileme; Ücret ve Tarihleri Hakkında Bilgi

Açıköğretim Fakültesi AÖF, kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. Üniversite eğitimini açıktan tamamlayacak öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemlerini nasıl yapacak? Kayıt ücretleri ne kadar? AÖF kayıt yenileme ne zaman bitiyor? İşte cevabı...
AÖF Kayıt Yenileme; Ücret ve Tarihleri Hakkında Bilgi

Açıköğretim Fakültesi Kayıt Yenileme Sistemi

AÖF Açıköğretim Fakültesi, üniversite eğitimini dışarıdan gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için 2020-2021 kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. İnternet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz kayıt yenileme işlemleri için zaman daralıyor. Açıktan üniversite eğitimi görmekte olan öğrencilerin merakla beklediği AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır? Açık Öğretim kayıt yenileme ücretleri ne kadar? AÖF kayıt yenileme sistemi hakkında merak edilenleri araştırdık. Açıktan eğitim gören öğrenciler için tüm detaylar yazımızda yer alıyor.

Açık Öğretim Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

AÖF Kayıt Yenileme

Anadolu Üniversitesi resmi site adresinde yayımlanan açıklamalara göre kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Uzaktan eğitim görmekte olan üniversite öğrencileri, açık öğretim güz dönemi internet başvuru ve kayıt işlemlerini "7 Ekim 2019 Pazartesi" itibariyle gerçekleştirebilmektedir. Kayıt yenileme işlemleri için belirtilen son gün "18 Ekim 2019 Cuma" olarak açıklanmıştır. Bahar dönemi internet başvuru ve kayıt yenileme işlemleri ise "17 Şubat 2020 Pazartesi" ile "28 Şubat 2020 Cuma" tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.  Toplam 12 gün sürecek olan AÖF kayıt yenileme ve internet başvuru işlemleri, anadolu.edu adresi üzerinden yapılacaktır.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF Kayıt Yenileme

Açıktan üniversite eğitimi gören öğrenciler için geçerli AÖF sistemi, 2019-2020 öğrenim yılı güz dönemi kayıt yenileme duyurusunu açıkladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin açıklamalarına göre; kayıt yenileme, ders seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesiyle gerçekleştirilecek. Öğrenciler, ilk olarak ders seçim işlemlerini tamamlaması gerekecektir. Ders seçimi yapmayan öğrencilerin banka işlemlerinde ödeme bilgisi oluşmayacağı gibi kayıt yenileme işlemleri de gerçekleşmeyecektir. 

AÖF Kayıt Yenileme

Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri fakülte tarafından değil, öğrenci tarafından gerçekleştirilecektir. Öğrenciler toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapacaktır. Son zamanlarda öğrenciler "AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?" sorusunu merak etmektedir. Yalnızca üç aşamadan oluşan açık öğretim kayıt yenileme işlemini adım adım anlatacağız. 

  • İlk aşamada aof.anadolu.edu.tr adresine girişl yaparak "Kayıt Otomasyonu" butonuna tıklayınız. Açılan kayıt yenileme sayfasından T.C kimlik numaranızı ve şifrenizle giriş yapınız.
  • İkinci aşamada 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde fakülte derslerinizi seçimini yaparak bıraktığınız dersleri belirleyiniz.
  • Üçüncü ve son aşamada ise gerçekleştirmiş olduğunuz ders seçimlerini "onayla" butonuna basarak sonlandırmanız gerekecektir. AKTS kredi sistemine uygun olarak gerçekleştirdiğiniz ders seçimlerini onaylamamanız durumunda, yaptığınız işlemler geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde yapacağınız değişiklikler, son onaylama işleminize göre geçerlilik göstermektedir.

AÖF Kayıt Yenileme Ücretleri

AÖF Kayıt Yenileme

AÖF kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, ders ekle-sil işlemlerini onaylamasının ardından ödeme yapması gerekmektedir. AKTS kedi sistemine uygun olarak gerçekleştirdiğiniz ders seçimlerinin ardından, fakülte ve ders sayısına bağlı olarak belirtilen ücreti "18 Ekim 2019 Cuma" gününe kadar yatırmanız gerekmektedir. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Ödeme yapacak olan öğrenciler; Kredi Kartı/Banka Kartı, İnternet Bankacılığı, ATM ve Mobil Bankacılık" aracılığıyla ilgili bankaya ödemelerini gerçekleştirebilmektedir. Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen staj/uygulama dersi dersi bulunmayan programların alt limiti 220 TL, teknik unvanı verilen programlar için alt limit 240 TL olup, seçilen dersin kredisine göre farklılık göstermektedir. 2019-2020 öğrenim yılı ilk kez kayıt yaptıracak adayların ödeyeceği alt limit 265 TL olarak belirtilmiştir.

AÖF Şifreniz Yoksa veya Unuttuysanız Ne Yapmalısınız?

AÖF Kayıt Yenileme

AÖF şifresi olmayan ya da unutan öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirememektedir. Kayıt yenileme işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için, belirtilen tarihler arasında AÖF şifre yenileme işlemlerini yapmanız gerekecektir. AÖF şifre yenileme işlemlerini; "AÖF büroları, AOSDESTEK ve anadolu.edu.tr" aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

AÖF Sınav Tarihleri Ne Zaman?

AÖF Kayıt Yenileme

Açık Öğretim Fakültesi kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, AÖF sistemine giriş yaparak sınav öncesi belge işlemlerini çıkartabilmektedir. 2019-2020 AÖF sınav tarihleri açıklandı. Anadolu Üniversitesi aof sisteminde yer alan bilgilere göre;

Güz Dönemi Vizeleri: 14-15 Aralık 2019

Güz Dönemi Finalleri: 18-19 Ocak 2020

Bahar Dönemi Vizeleri: 18-19 Nisan 2020

Bahar Dönemi Finalleri: 13-14 Haziran 2020

Yaz Okulu Sınavları: 22-23 Ağustos 2020

Yukarıda belirtilen tarihler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2019-2020 AÖF sınav takvim listesinden alınmıştır. Öğretimini tamamlayan öğrenciler diploma işlemleri için  AÖF bürolarından bizzat kendisi veya yasal vekilleri aracılığıyla teslim almaktadır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum