Balık Avlarken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Önemli Adım

Balık tutarken dikkat edilmesi gereken noktalar neler?, balık avcılığı nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını öğrenmek için içeriğimize göz atın.
Balık Avlarken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Önemli Adım

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Omega 3 bakımından insan vücudu için çok değerli olan balık, insanın direncini artıran ve unutkanlık gibi sorunlara çözüm olan önemli bir besin kaynağıdır.

Yazın bitmesi ve sonbaharın gelmesiyle birlikte başlayan balık avlama mevsimi, balık avcılığını sevenleri memnun ediyor. Bir hobi olan balık tutma, insanın rahatlamasına ve kendisini kuş gibi hafif hissetmesine yardımcı oluyor. Tabi iyi hissetmek için akşama kadar balık kovasının doldurulması gerekiyor. Ağzına kadar dolan balık kovaları sevinci ikiye katlamak için yeterli oluyor.

Bu sebeple sizler için hazırladığımız içeriğimizde balık tutmaya giderken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sıralayacağız. Bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece ve şansınızda yaver gittiği sürece balık kovanızı ağzına kadar doldurmamanız için hiçbir sebep yok. O zaman balıkçıların tabiriyle “haydi rast gele.”

1. Sabırlı Olun

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Öncelikle balık tutmanın bir sabır işi olduğunun bilincinde olmalısınız. Deniz ve temiz hava ile bütünleşin, balık tutmayı bir iş olarak değil, bir eğlence olarak görün. Balık tutmak çok uzun saatler sürdüğünden sabırlı olmanız yaptığınız işten daha fazla keyif almanıza ve ruhunuzu dinlendirmenize yardımcı olacaktır.

2. Av Yapılacak Yerin Balık Cinsini Öğrenin

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Balık avlayacağınız yerin balık cinsini araştırın ve buna göre avlamak istediğiniz balık hangi bölgede yaşıyorsa av yapacağınız yerini ona göre belirleyin. Balık cinsini öğrendikten sonra ideal av boyutlarına dikkat edin ve küçük tuttuğunuz balıkları geri atın.

3. Balık Türüne Uygun Yem Seçimi Yapın

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Denizde veya gölde yaşayan balığa özel yem seçmeniz daha kolay avlama yapmanızı sağlayacaktır. Deniz balığı avlamak istiyorsanız ekmek, sülünüz, mamun ve teke gibi birçok yem çeşidinden faydalanabilirsiniz. Göl balığı avlamak istiyorsanız eğer, sazan ya da alabalık gibi balık avlarında küspe cinsi yemler kullanmanız uygun olacaktır. Avlamak istediğiniz balık türüne göre oltanıza yeminizi yerleştirin ve ''Bismillah” diyerek oltanızı denize fırlatın.

4. Balık Türüne Göre Av Malzemesi Seçin

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Balık türlerine göre av malzemeleri de değişmektedir. Bu sebeple avlayacağınız balığa uygun av malzemesi seçmeniz daha kolay avcılık yapmanıza yardımcı olacaktır. Büyük balıklar için küçük olta kullanmanız yeterli gelmeyecektir. Ayrıca bir başka av türü olan dinamit balıkçılığı, patlayıcılar kullanılarak balık katliamının yapıldığı avcılık yasaktır, asla yapılmamalıdır. Bu yöntem doğanın ruhuna da aykırıdır.

5. Balığın Yaşadığı Derinliği Öğrenin

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Avlamak istediğiniz balığın, deniz ve gölde hangi derinlikte yaşadığı bilinmeniz gerekiyor. Buna göre daha derinlerde yüzen balıkları avlayabilmek için olta ucuna gram kurşun gibi malzemeler kullanmanız gerekiyor. Aynı zamanda balığın hangi derinlikte yüzdüğüne bağlı olarak olta büyüklüğü de değişiklik gösterir. Derin sularda gezen balıklar için küçük oltalar yeterli olmayacaktır.

6. Av Zamanı ve Saatine Önem Verin

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Balık saati ve zamanı doğru av yapmak için oldukça önemlidir. Resmi olarak av yasaklarının kalkmasıyla birlikte balık avcılığı daha bereketli olur. Ayrıca sabaha doğru saatler balıkların yoğun olmasından dolayı kovalarınızın daha kolay dolması için uygun zaman dilimleridir. Güneşin doğmasıyla birlikte hareketlenen balıklar gün sonuna doğru azalmaya başlar bu sebeple uygun saat seçmeniz bereketli bir avcılık için önemlidir.

7. Yedek Ekipman Götürün

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

İyi bir balık avcısı ava giderken mutlaka gerekli olan balık araçlarını toplar ve yedek araçları da yanında bulundurur. Malum oltanın zarar görmesi halinde yanınızda yedek bir olta olması balık tutma keyfinizi devam ettirmenize yardımcı olur.

8. Yanınıza Erzak Alın

Balık Avlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Balık avcılığı uzun saatler sürdüğünden dolayı enerji toplamak için yanınıza yiyecek almanız önemlidir. Bazı zamanlarda tüm gün süren balık avcılığında tedarikli gitmeniz olası acıkmalarda mekan aramak durumunda kalmadan keyifle karnınızı doyurmaya yarayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'da Balık Tutma YerleriEn Kaliteli Olta Takımı

En iyi balık neyle tutulur?

Balığın türüne göre birçok farklı yem çeşidi bulunuyor. Doğru yem ve av malzemesi seçildiğinde balık tutmak daha kolay oluyor. Kıyıda balık tutmak için en uygun en yaygın kullanılan olta takımı ise savurma olta takımları oluyor.

Balık avı hangi saatlerde yapılır?

Balık avlamak için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte öğlene kadar olan süre uygundur. Sabah saatlerinde oldukça hareketli olan balıklar akşama doğru yavaşlamaya ve kendi alanlarına gitmeye başladığından dolayı en bereketli saatler balıkçılar için sabah saatleridir.

Balıkçılar hangi ayda balık tutmaya başlar?

Her yıl 1 Eylülde kalkan yasaklarla birlikte yüzü gülen balıkçılar, 15 Nisan'a kadar balık avlamaya devam etmektedir. Bu aylar dışında ise balıkların çoğalması için balık tutmak yasaktır.

Kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Olta atılan yerin dip özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Kumluk bir yerde av yapıyorsanız mırmır, isparoz, melanur ve levrek gibi balıklar tutulurken, kayalık veya taşlık bir yerde granyoz, karagöz ve sargoz balıklarını avlamanız mümkündür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.