Bavul, Valiz Nasıl Hazırlanır? Valiz Hazırlama Öneri Listesi

Seyahate çıkmadan önce her şeyi yanınıza aldığınızda emin olun. Sizler için tatile gitmeden önce bavulunuzda yer alması gereken şeyleri listeledik.
Bavul, Valiz Nasıl Hazırlanır? Valiz Hazırlama Öneri Listesi

Tatil planları yapanlar, bavul hazırlamayı ve valizin içerisinde neler bulunması gerektiğini bilmiyorsanız bu rehberimiz tam size göre. Gittiğiniz yerde işleriniz kolaylaştırabilecek, acil ihtiyacınızda “evet yanıma almıştım” diyebileceğiniz eşya önerilerini derledik.

Bavul, Valiz Hazırlama Listesi

SıraEşyalarTürü
1Pasaport, Dolayısıyla VizeBelge
2Kimlik, EhliyetBelge
3Cüzdan, Kredi KartlarıPara
4Uçak, Tren, Otobüs BiletleriBelge
5TelefonElektronik
6Laptop, Tablet vs.Elektronik
7İç ÇamaşırıKıyafet
8Pijama, Gecelik vb.Kıyafet
9Günlük GiysilerKıyafet
10Diş Fırçası, Diş MacunuKozmetik
11Deodorant, ParfümKozmetik
12AyakkabıKıyafet
13Şampuan, Duş JeliKozmetik
14Yağmurluk, MontKıyafet
15Mayo, Şort, BikiniKıyafet

Bavul, Valiz Yerleştirme Aşamaları

İlk işiniz bavulunuzun etiket kısmına adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı ve mail adresinizi yazmak olsun. İletişim bilgileriniz bavulunuzun kaybolma ihtimaline karşılık size ulaşmaları açısından önemlidir. Hava durumuna baktınız ve kafanızda az çok hangi eşyaları yanınıza alacağınızı belirlediniz. İlk olarak kalacağınız yerin imkanlarına bakmanızı tavsiye ederim. Fön makinesi, havlu gibi eşyalar sizlere sunuyorlarsa bavulunuzda gereksiz yere taşımanıza gerek yok. Eğer öyle imkanları yoksa bu tarz yer kaplayan eşyaları bavulunuzun en altına ve kenarlara yerleştirin. İşte bavul hazırlarken dikkat etmeniz gereken adımlar;

Kıyafet Seçimleri

Kıyafet Seçimleri

Öncelikle bavulunuza iç çamaşırı yerleştirin. Uyumak için gecelik veya pijama almayı unutmayın ve gezmek için yanınıza alacağınız giysilerinizi hava durumu koşullarına göre seçin. Seçtiğiniz giysilerin sizi rahatsız etmemesine ve terletmemesine özen gösterin. Soğuk bir iklime gidecekseniz üzerinize giydiğiniz kalın ve fazla kıyafetlerle bavulunuzda yer avantajı sağlayabilirsiniz. Sıcak bir iklime gidiyorsanız tişörtlerinizi rulo halinde sararak yer fazlalığı sağlayabilirsiniz. Sıcak iklime gitseniz bile yanınıza yağmurluk almanız, ani hava durumu değişikliklerinden koruyacaktır.

Ayakkabı Tercihleri

Ayakkabı Tercihleri

Bavulunuzun belki de en büyük sorunu ayakkabılar olabilir. İşte bu yüzden eğer 1-2 haftalık tatile çıkıyorsanız yanınıza iki çift ayakkabı almanız yeterli olacaktır. Ayakkabılarınızın uzun yürüyüşlerde sizi yormamasına ve ayağınızı terletmemesine dikkat edin. En büyük ayakkabılarınızı ayağınıza giyin. Yanınıza alacağınız çoraplarınızı ayakkabılarınızın içerisine koyup yer avantajı sağlayın.

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri

Neredeyse dünyanın her yerinde şampuan ve güneş kremlerinin markaları aynıdır. Bu ürünlerden yanınıza yeteri kadar almanız hem yer avantajına sahip olmanızı sağlar hem de bavulunuzda dökülüp eşyalarınızı mahvetmelerinin önüne geçer. Aldıklarınızı kilitli poşetlere koymanız, giysilerinize akmalarına engel olur. Yanınıza diş fırçası, tırnak makası, tıraş takımı ve az miktar da olsa diş macunu almak sizi gereksiz alışveriş yapmaktan kurtaracaktır.

Elektronik Eşyalar

Elektronik Eşyalar

Size ulaşabilecekleri bir cep telefonu ve şarj cihazını sürekli yanınızda bulundurun. (Eğer yurtdışına gidiyorsanız hattınızın yurtdışı aramalara açık olduğundan emin olun.) Yer tasarrufu yapmak istiyorsanız fotoğraf makinenizi almak zorunda değilsiniz. Zira günümüzdeki telefonların neredeyse hepsi yüksek kalitede fotoğraf ve video çekebiliyor.

Gitmeden önce mutlaka telefon hafızanızı bilgisayarınıza yedekleyip, çekeceğiniz fotoğraf ve videolara yer açın. Eğer bir iş seyahatine çıkmıyorsanız yanınıza laptop almanıza gerek yok. Bavulunuzda gereksiz yer kaplamış olacaktır. Eğer yurt dışı seyahati yapıyorsanız, gideceğiniz ülkenin prizleri farklı olabilir. Bunun için araştırıp priz çevirici adaptörlerden almanızı tavsiye ederiz.

Kırılacak Eşya Düzeni

Kırılacak Eşya Düzeni

Yanınıza kırılacak eşya almanızı tavsiye etmiyoruz. İlle de alacağım diyorsanız bunları köpük koruyuculara sarıp bavulunuzun en güvenli yeri olan, orta bölgeye koyun. Böylece hasar görmesine ve kırılmasına engel olursunuz.

Son Kontroller

Son Kontroller

İhtiyacınız olabilecek eşyalarınızı bavulunuzun üst kısmına koymayı tercih edin böylece aksi bir durumda hızlıca erişebilirsiniz. Havaalanına girerken üzerinizdeki tüm metal eşyaları çıkarttırdıkları için saat, takı ve benzeri aksesuarları o günlük takmayın, bavulunuza yerleştirin. Böylece işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yolculukta sıkılmamak için yanınıza kitap ya da dergi alın.

Hediye almayı düşünüyorsanız ve havayolu şirketinize fazladan para ödemek istemiyorsanız aldıklarınız için bavulunuzda mutlaka boş yer bırakın. Son olarak uçağa bindiğinizde telefonunuzu kapatın ya da uçak moduna alın. Sizin ve diğer yolcuların can güvenliğini tehlikeye atmayın. Yukarıda vermiş olduğumuz küçük tüyo ve tavsiyeler ile artık siz de zorlanmadan bavulunuzu hazırlayabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller.

Valiz Yerleştirmenin Püf Noktaları

Valiz Yerleştirmenin Püf Noktaları

  1. Giysileri rulo şeklinde yerleştirin.
  2. Kırılma riski taşıyan ürünleri valizin orta kısmında bulundurun.
  3. Kozmetik ürünlerini giysilerinizle aynı bölmede muhafaza etmeyin.
  4. Eşyalarınızı ihtiyaç sırasına göre dizin.
  5. Ağır nesneleri en alta koyun ve hafif olanları üst kısma yerleştirin.
  6. Her şeyi ayrı ayrı katmanlar halinde yerleştirin ve kırılma olasılığını azaltın.
  7. Fazladan eşyaları el çantalarında taşıyın, böylelikle alandan tasarruf sağlayın.
  8. Uçuş kurallarına uygun olarak valizin kilosunu kontrol edin.

Bavul Hazırlarken Unutulmaması Gerekenler

Bavul Hazırlarken Unutulmaması Gerekenler

İster yurt içi ister yurt dışı tatiline çıkın bu maddeler içerisindekileri kesinlikle yanınızdan ayırmayın;

  • Nüfus Cüzdanı
  • Pasaport (Yurt dışı tatilleri için)
  • Nakit para ve banka kartlarınız (Yurt dışına gidiyorsanız az miktar parayı gideceğiniz yerin döviz kuruna çevirmenizi tavsiye ederiz.)
  • Yurt dışı çıkış pulu (Yurt dışına çıkan yolcular için gereklidir.)
  • Bu eşyaları, havaalanında sürekli kontrol edileceği için ve bavulunuz kaybolma riski taşıdığı için el çantanıza alın.

El Çantası Gerekli mi?

El Çantası Gerekli mi?

El çantanız bir sırt çantası da olabilir karar size kalmış. Çantamızı uçak veya otobüs içerisine alacağımız için içerisine sınırlı miktarda sıvı alabiliyoruz. (Limiti şirketinizden öğrenebilirsiniz.) Aynı zamanda uçak ve otobüs içi güvenliği için yanıcı, delici ve kesici maddeleri hiçbir şekilde yanınıza alamıyorsunuz. Bu yüzden çakmak, tırnak makası gibi ürünlerinizi bavulunuza yerleştirin.

Havayolu Kullanacaklar İçin Öneriler

Havayolu Kullanacaklar İçin Öneriler

Öncelikle uçak biletinizi aldığınız hava yolu şirketinin size ne kadar bavul limiti sunduğunu bilmelisiniz ve ona göre planlamanızı yapmalısınız. Kesinlikle bavulunuzu hazırlamadan önce şirket görevlisiyle görüşüp limitinizi öğrenin ve daha sonra bavul hazırlamaya başlayın. Eğer ki havayolu şirketinin size vermiş olduğu bavul limitini geçerseniz ücret karşılığında istediğiniz kadar limit satın alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En Kaliteli Valiz ModelleriEn Güzel Tatil Yerleri

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.