Bayramda Tüketeceğiniz Şekerlere Dikkat
Yazın ishal vakalarını arttırmaya sebep oluyor
Şeker tüketimi ilk önce sindirim sistemini olumsuz etkiler. Fazla tüketildiğinde ise, yazın özellikle çocuklar arasında yaygın görülen ishali tetikler. Belirtiler karın ağrısıyla başlayıp sulu dışkılamayla devam eder.
Beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor
Şekere karşı koyamayan çocuklar, şeker yemeyi alışkanlık haline getirdiklerinde günlük almaları gereken besinlerden uzaklaşarak, düzenli beslenme alışkanlıklarında bozulmalar görülmektedir. Ortaya çıkan durumlar ise, iştah kaybı, vücut direncinin düşmesi, başka hastalıkların ortaya çıkmasıdır. Çocuklar şekeri bayramda ve günlük hayatta da fazla abartmadan ölçülü bir şekilde tüketmelidirler.
Çocuklar şekeri güne yayarak yemeliler
Çocuklar şekeri öğle yemeklerinden sonra ölçülü miktarda, akşam yemekten sonra yine ölçülü miktarda yiyebilirler. Bu mutlaka aile kontrolü altında sağlanmalıdır.
Alerjik reaksiyonlar görülebilir
Çocuğunuzda bir alerji durumu oluşup oluşmayacağını anlamanın en iyi yolu, ilk kez tüketeceği için az verip daha sonra gözlemlemektir. Aksi halde alerji durumu ortaya çıkarsa çocuğunuzda şekeri yedikten hemen sonra döküntü, yüzünde ve kulaklarında ödem meydana gelebilir.
Çocuğunuz şeker yedikten sonra su içmeli
Şeker dişlere de zarar verir. Özellikle çürükleri olan çocuklarda çok fazla ağrı yapabilir. Bu yüzden çocuğunuza her şeker tüketiminden sonra bir bardak su verin.
Günlük Şeker Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?
Çocuklarına yaşına göre değişkenlik gösteren bu durumda örneğin 2 yaşın altındaki çocuklar şeker ve şekerli gıdalar asla tüketmemelidir. Cam şekerlerinin 2 yaş altı çocuklar için çok tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar bebeğin yemeği kontrol edememesinden dolayı geri kaçırabileceğini belirtmişlerdir. 2 yaş üzeri çocuklarda ise şeker tüketimi, şeker çeşidine göre değişmektedir. Ancak günde 1 veya 2 tane misafir şekeri tüketilebilir.