Bitlis Kalesi
Bitlis ilinin merkezinde bulunan, görkemli bir yapıdır. Dik yamaçta bulunan kaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Ulu Camii
Şehrin tarihi ibadethanelerindendir. Kolay ulaşıma sahip olan camiyi görmeden şehirden ayrılmayınız.
Tarihi Hizan Camii
Şehrin en eski yapılarından olan Hizan Camii, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Camii, Gayda yakınlarında bulunmaktadır.
Ahlat Sahil Kalesi
Bitlis'in tarihinde önemli yere sahip olan kalelerden biridir. Değerli kale, Urartular döneminde yapılmıştır. 1224 yıkıldığı bilinmektedir.
Emir Ali Kümbeti
İçeriden dışa doğru piramidal külahla örülerek yapılmıştır. Kesinlikle görmeden şehirden ayrılmayınız.
Ahlat Mezarlığı
Düyanın en büyük tarihi Müslüman mezarlığı olma özelliğini taşıyan yer, Bitlis'e bağlı Ahlat ilçesinde bulunmaktadır. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alandaki mezarlığı görmeden şehirden ayrılmayın.
Sultaniye Camii
Bitlis'in merkezinde bulunan camii, Alemdar Köprüsü'ne çok yakındır. Camii iki katlı olması ile dikkat çekmektedir ve 1828 yıllarında yapılması ile bilinmektedir.
Ahlat Müzesi
Bitlis'in en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. İlk açıldığı sıralarda açık hava müzesi olarak düzenlenmiş, daha sonra müze binası haline getirilmiştir. Zengin koleksiyona sahip olan müzeyi mutlaka görmelisiniz.
Dik yamaçta bulunan Bitlis Kalesi, şehrin tarihine ışık tutan yapılarından biridir. Tarihe meraklı olanların görmesi gereken özel yerlerdendir.
Nemrut Krater Gölü
Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük kriter gölü olması yönüyle önem taşımaktadır. Nemrut Dağı'nın tepesinde bulunan, 2400 metre yükseklikteki gölü mutlaka ziyaret etmelisiniz.
El Aman Hanı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde yer alan han, ilk zamanlarında hayrat olarak kullanılmıştır. Uzun zaman boyunca kervansaray olarak kullanılan handa dükkanlar, camiler ve hamamlar bulunmaktadır. Şehrin Osmanlı mimarisini meraklıları ile buluşturan yapıyı görmeden şehirden ayrılmayın.