Burmilla Kedisi Bakımı ve Özellikleri
Burmilla Kedisi Bakımı ve Özellikleri
Burmilla, ilk olarak 1981 yılında İngiltere'de Persian ve Burmese türü kedilerin kazara çiftleşmesi sonucu meydana gelmiş yeni bir kedi ırkı olduğu bilinmektedir. Ayrıca Burmese ırkının bir başka türü olarak da kabul edilen Burmilla, Silver Burmese olarak da adlandırılmaktadır.
Burmese kedisinden gelen gen ve Persian kedisinden alınan uzun tüy geni ile muhteşem bir kedi ırkı olma özelliğine sahip Burmilla, 1989 yılında kedi ırkı olarak kabul edildiği bilinmektedir. Büyüleyici bir mizaca sahip olan Burmilla, oldukça sevimli, zeki ve enerji dolu tavırları ile ailelerin favori kedi türlerinden bir tanesi olarak görülmektedir.
Burmilla Kedisi Kişiliği
Burmilla, dışa dönük kişiliği ile her daim tatlı ve dost canlısı bir kimliğe sahip olduğu bilinmektedir. Sessiz, sevecen ve nazik tavırları ile her daim huzur içerisinde barınmakta olan Burmilla, konfor ve rahatlık konusunda oldukça hassas bir kişiliğe sahip olduğu söylenmektedir.
Dikkat çekmekten büyük bir zevk alan kişiliği ile Burmilla kedisi, her daim interaktif oyunlar oynamaktan büyük zevk almaktadır. Yalnız kalmaktan pek de hoşlanmayan bu kedi türü yoğun iş temposunda çalışan aileler için pek de uygun bir tür olmayacaktır.
Burmilla, getir-götür oyunlarında da oldukça başarılı bir kedi türü olması ile beraberinde kendine has mizacı ile aile fertleri arasında her daim bir birey gibi olmayı istediği bilinmektedir. Bununla beraberinde Burmilla kedisi her daim aile fertleri ile olup bitenlere dahil olmaktan büyük zevk alacaktır.
Burmilla Kedisi Görünümü
Burmilla, oldukça çekici görünen gümüş-beyaz yada fildişi, bej tüy rengi ile orta büyüklüğe sahip bir kedi türü olarak bilinmektedir. Ancak orjinal Burmilla ırkının siyah- gümüş renkte olduğu söylenmektedir. Son 30 yıl içerisinde ırkta meydana gelen değişiklikler ile Burmilla kedisi genellikle siyah-kahverengi, mavi, çikolata, lila ve krem tonları ile 20 farklı renk barındırdığı bilinmektedir.
Kontrast renk ile gölgelenmiş tüy yapısıyla Burmilla kedisi tüylü, yuvarlak bir kulak yapısına sahiptir. Ayrıca kuyruğu orta uzunlukta olup tamamen tüy ile kaplıdır. Kafa yapısı daha çok Avrupa Burmese gibi hafif yuvarlak ve iri gözleri ile oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir.
Burmilla Kedisi Bakımı
Burmilla kedisi kabarık tüy yapısı ile her daim düzenli bakım sağlanması gereken bir kedi türüdür. Özellikle haftada bir kaç kez kedi tarağı yada fırçası ile ölü tüylerin alınması oldukça önemlidir. Burmilla hava şartlarına göre ılık bir banyo sayesinde de ölü tüylerinden kolayca kurtulabilmektedir.
Burmilla konforuna oldukça önem veren bir kedi türü olmasından dolayı kendisine rahat bir ortam yaratılmasını istemektedir. Daha huzurlu bir yaşam sürmesi adına Burmilla kedisine bir kedi yatağı almanızda fayda olacaktır.
Burmilla, vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için düzenli aşılama yapılması oldukça önemlidir. Vücuda girebilecek bakteri yada parazitlere karşı veteriner hekimce gerçekleştirilecek olan rutin aşı işlemleri oldukça etkili olduğu bilinmektedir.
Burmilla, sağlıklı bir yaşam sürmesi için en kaliteli kedi maması ile beslenmesi gerekmektedir. Ayrıca yaşına uygun kedi maması tüketmesinin de oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Burmilla kedi maması dışında sahipleri ile beraber tavuk, jambon, peynir gibi gıdaların tüketilmesinden de büyük zevk almaktadır. Ancak bu durum için veteriner hekime danışmanız daha doğru bir karar olabilir. Ayrıca bilmenizi isteriz ki inek sütü Burmilla kedisinde herhangi bir mide bozukluğuna yol açabilir.
Burmilla Kedisi Sağlık Durumu
Burmilla kedisi oldukça sağlıklı yapısı ile hiç bir kalıtsal hastalığı barındırmadığı bilinmektedir. Ortalama yaşam süresinin doğru beslenme ve uygun çevre ortamlarına bağlı olarak 20 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Burmilla kedisinin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için mikroplar ve parazitlere karşı rutin aşılama işlemlerinin veteriner hekim tarafından gerçekleştirilmesi önerilmektedir.
Burmilla kedisi diğer kedilerde de olduğu gibi beslenme açısından yaşam kalitesi oldukça etkili bir sonuç göstermektedir. Buna bağlı olarak Burmilla kedinize her daim kaliteli mamalar almanız gerekecektir.
Burmilla, diğer kedilerde de ortak görülebilen grip, enteritin ve dışarı çıktıklarında Feline lösemi hastalığına karşı yıllık aşılama işlemlerinin uygulanması önerilmektedir. Aşılama işlemleri için veteriner hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğini bilmeniz gerekir.
Burmilla Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi
Burmilla, nazik ve eğlenceli yapısı ile çocuklu ve kedi köpek besleyen aileler için oldukça iyi bir ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Neşeli kimlikleri sayesinde çocuklar ile her daim iç içe olmaktan mutluluk duyan Burmilla kedisi, etkileşimli oyunlar ile meşgul olmaktan ve oyuncaklar ile oynamaktan büyük zevk almakta olduğu söylenmektedir. Ayrıca hileli oyunlarda da bir hayli usta yetenekleri ile çocukları her daim eğlendirmeyi becermektedir.
Burmilla, çocuklar ile olduğu kadar diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçindiği bilinmektedir. Özellikle kedi ve köpekler ile iyi bir dostluk kurabilen Burmilla kedisi, kendisine saygılı davranıldığı sürece hiç bir problem çıkartmayacaktır. Ancak her ihtimale karşı ilk buluşmalarda kedinizin yanında bulunmanız oldukça önemlidir.
Burmilla Kedisi Özellikleri
- Burmilla kedisi ilk olarak Persian ve Burmese türü kedilerinde kazara çiftleşmesi sonucunda meydana gelmiş yeni bir ırk olarak bilinmektedir.
- Dışa dönük kişiliği ile her daim aile fertleri, çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile uyum içerisinde yaşayabileceği söylenmektedir.
- Burmilla, muhteşem kontrast renk yapısı ile genellikle gümüş-beyaz tonlarında görünen bir kedi türüdür. Bu özelliği ile Silver Burmese olarak da adlandırılmaktadır.
- Hiç bir kalıtsal hastalığı içerisinde barındırmamak da olan Burmilla kedisi, düzenli aşılama ve kaliteli mama ile beslenmesi durumunda oldukça uzun yıllar yaşayabildiği söylenmektedir.
- Burmilla kedisi konfora oldukça önem veren kişili ile her daim rahat etmekten büyük zevk aldığı bilinmektedir. Ayrıca kendine ait oyuncaklar ile ev içerisinde hileler yapmaktan da büyük zevk aldığını unutmayınız.
Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri
NeOldu.com / Hayvansever