Çankırı Müzesi
Çankırı'nın ilk olarak görülmesi gereken yerlerinden biridir. Eski Halk Eğitim Başkanı Şükrü Dölen ve Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri tarafından toplanmış olan çok sayıda eserlerin sergilenmesi isteğinden dolayı ortaya çıkmış bir müzedir.
Cendere (Salman) Höyük
İnsan eli ile oyulmuş mağaraların ve kaya mezarlarının olduğu tahmin edilen oyukları mutlaka görmelisiniz. Dini törenlerin yapıldığı ve kutsal kabul edilen yerlerden biridir. Görmeden şehirden ayrılmayın.
Sakaeli Kaya Mezarları
Şehir merkezine 72 km uzaklıktaki tepenin yamaçlarında bulunan kaya mezaralar, Bizans ve Roma dönemlerine aittir. Görülmesi gereken önemli yerlerdendir.
Çankırı Kalesi ve Emir Karatekin Bey Türbesi
Şehrin kuzeyinde, ufak bir tepeye kurulmuştur. Geçmişte, yaşam yeri olarak kullanılan kalede artık sadece birkaç tane sur kalıntısı bulunmaktadır.
Tuz Mağarası
Ülkemizin en büyük tuz rezervelerine sahip olan Tuz Mağarası, Hititler Döneminden beri işletilmektdir. Çankırı'ya yolunuz düşerse, mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.
Alpsarı Göleti (Korgun)
Çevrenin en büyük göletlerinden biri olan Alpsarı Göleti, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Ilgaz-Kadın Çayırı Yıldıztepe
Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken yerlerden biridir. Türkiye'de kış turiziminin önemli yerlerinden olan yeri görmeden şehirden ayrılmayın.
Bayramören Tarihi Ahşap Köprüsü
Melan Çayının üzerinde kurulan, hem yayaların hem de hayvanların geçişlerini sağlayan geçittir. Kesinlikle görülmeli ve fotoğraf çekilmelidir.
Koca Meşe
Yapraklı ilçesine bağlı olan, Karacaözü Köyü'nde olan meşe ağacı mutlaka görmelisiniz. Dünyanın en yaşlı ağaçlarından olan meşe ağacının, 500 yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir.
Ulu Cami / Sultan Süleyman Camii
Kanuni Sultan Süleyman'ın emir vermesi üzerine, Mimar Sinan'ın kalfalarından olan Sadık Kalfa tarafından yaptırılan bir camiidir. Kesinlikle görülmesi gerekir.