Çemberlitaş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Çemberlitaş Sütunu
İmparator I. Konstantin, adına yapılmış bir eserdir. M.S 330 yıllarında yapılan eser, Roma’da bulunan Apollon tapınağından sökülerek meydana dikilmiştir. Sütun, 8 ayrı parçadan oluşmaktadır. Bu parçalar birleştirilerek 57 metre uzunluğuna getirilmiştir. Günümüze gelene kadar birkaç kez onarım görmüştür.
Çemberlitaş Hamamı
1548 yılında yapılan Hamamın, mimarisi Mimar Sinan’a aittir. Hamam, III. Murat’ın annesi Nur Banu Sultan’ın istediği üzerine yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisinin güzelliğini yansıtan bu hamam görülmesi gereken bir eserdir.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi
Basın Müzesi, 1988 yılında açılmıştır. Müze, Türkiye’nin ilk ve tek basın müzesidir. Müzede, eski daktilolar, düz baskı makinesi, prova tezgahları ve taşbaskı örnekleri sergilenmektedir.
Nuruosmaniye Camii
1748 – 1755 yılları arasında inşa edilen camii, ilk Barok özellikli cami olarak bilinmektedir. Camii, Osmanlı mimarisinde farklılık yaratan bir eserdir. III. Osman döneminde yapılan camii, önemli eserlerden biridir.
Keçecizade Fuat Paşa Camii
Keçecizade Fuat Paşa Camii, 1870 yılında inşa edilmiştir. Tazminat dönemi Sadrazamlarından olan Fuat Paşa, vefat etmiş ve caminin bahçesine defnedilmiştir.
Gazi Atik Ali Paşa Camii
Gazi Atik Ali Paşa Camii, Bosnalı Gazi Hadım Ali Paşa, tarından yaptırılmıştır. 1496 yılında inşa edilen camii, mimarisi ile göz dolduran eserler arasındadır.