Çocuğunuza Söylemeniz Gereken Sözler

Çocuğunuz sizin sözlerinizi duyar ve o şekilde hareket edecektir. Mutlu ve özgüvenli bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız bu sözleri söyleyin;
Çocuğunuza Söylemeniz Gereken Sözler

Çocuğunuz sizin için önemli olduğunu biliyoruz. İstiyorsunuz ki çocuğunuz, mutlu ve öz güvenli bir birey olsun. Ebeveynler bu konuda sizler etkin bir rol oynadığınızı biliyor musunuz? Çocuklarınız sizin yetiştirme şekliniz, sözlerinizle büyüyecek ve bu doğrultuda hareket edecektir. Sizlerde çocuğunuza bu doğrultuda yaklaşarak onun kendine olan özgüvenini geliştirmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklarınıza Anlamlı Sözler Söyleyiniz

çocuk

Çocuğunuza onun duygularına, düşüncelerine hitap eden sözcükler seçmelisiniz. Öyle abartılı ve gerçek olmayan sözler onun şımarmasına neden olabilir.

Çocuğunuz sizden bir şey istediği zaman direkt olumsuz cevap vermeyiniz “Bunu bir düşünmem gerekir” deyin. Bu daha yapıcı olacaktır. Çocuğunuza son kararı verecek kişinin siz olduğunu ona gösterin. İstediği bir şeyi olumlu ve olumsuz yönlerini tartarak ona mesajınızı veriniz. Böylece ona bir davranış biçimi öğretmiş olacaksınız. İlerleyen yaşlarda anlık tepkiler vereceği yerine ayakları yere basan bir birey olacaktır.

Onun nasıl hissettiğini sorunuz. Çocuğunuz bir başarıya imza attığı zaman bravo, aferin gibi cümlelerin yerine bu başarından dolayı kendini nasıl hissediyorsun demeniz gerekir, böylece çocuk başarısını hissedecek ve bunun üzerinde düşünecektir.

çocuk

Her zaman şartlar elvermeyebilir. Çocuğunuza vermiş olduğunuz bir sözü belli nedenlerden dolayı yerine getiremediğiniz zaman başka yollarla çocuğunuzun taktirini tekrardan kazanabilirsiniz. Yağmur yağdığı için parka gidemiyorsanız o zaman evde beraber başka güzellikler yapmanız gerekecektir. Çocuğunuza “ o zaman bizde evde oynayalım” gibi teklifler sunun.

çocuk

"Bu Konuda Senin Önerin Nedir" Çocuğunuzun düşüncelerine de önem vermelisiniz. Çocuk da ailenin bir bireyi olduğu için onunda düşüncesi alınmalıdır. Bir konuda karar alırken çocuğunuza da danışmanız gerekecektir. Ancak bununda dengesini kurmak lazımdır. Çocuk bir konuda istemiyor diye onun dediğini yapmak doğru değildir. Çocuğunuzun kararını dinleyip olumlu ya da olumsuz olarak tutumunuzu çocuğunuza açıklamanız gerekecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.