Coventry'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Coventry İngiltere'nin yaklaşık 320 bin nüfusa sahip olan tarihi ve turistik merkezlerden biridir. Coventry'nin gezilecek görülecek meşhur alanlarını sizler için listeledik.
Coventry'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Coventry Ulaşım Müzesi

Şehrin en çok ziyaretçi alan kurumlarından biridir. Eski İngiliz Kara Ulaştırma Müzesi olarak da anılmaktadır. Bu müze İngiliz yapımı karayolu taşımacılığı yapan eski araçlara ev sahipliği yapmaktadır. Coventry daha önceleri ülkenin en önemli otomotiv endüstri merkezi olduğundan müze burada kurulmuştur. Yaklaşık 240 otomobil ve ticari araç, 100 motosiklet ve 200 bisiklet sergilenmektedir. 

coventry-ulasim-muzesi.gif


Coventry Katedrali

coventry-katedrali.jpg

Aziz Michael Katedrali olarak bilinen manevi mekanın yapımına 1951 yılında start verilmiştir. 1961 yılında hizmete açılan katedral, mimar Basil Spence tarafından tasarlanmıştır. Katedral Coventry şehrinin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Kutsal yapı, aynı temele kurulan üçüncü katedraldir. Coventry halkının en önemli ibadet mekanı haline gelen kilise, şehre seyahat eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir.


Herbert Sanat Galerisi ve Müzesi

herbert-muzesi-ve-sanat-galerisi.jpg

Şehir halkının genel olarak 'Herbert' olarak telaffuz ettiği sanat galerisi ve müzesi mükemmel sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. 1939 yılında açılan müze, II. Dünya Savaşı yıllarında kapansa da 1960' da yeniden faaliyete başlamıştır. Kurum, adını müzeye yaptığı yardımlarla duyuran şehrin önemli hayırsever sanayicilerinden Herbert'ten almıştır. Her yıl ortalama 300 bini aşkın misafir ağırlayan müze, Coventry'nin lokomotif turistik merkezlerinden biridir. Müzeyi ziyaret etmek tamamıyla ücretsizdir. Ancak dilediğiniz kadar yardım bırakabilirsiniz. Yapılan yardımlar tamamıyla müzenin yararına ve daha da güzelleştirilmesine harcanmaktadır.


Coventry Savaş Anıtı Parkı

coventry-savas-aniti-parki.jpg

Yaklaşık 49 hektarlık dev bir sahayı kapsayan mükemmel bir parktır. Park I. Dünya Savaşı'nın 1914 ve 1918 yılları arasında hayatını kaybeden 2587 vatandaşa ithafen kurulmuştur. 1921'de açılan park Coventry ahalisinin bahar ve yaz aylarında akın ettiği dinlenme alanlarının başında gelmektedir. Peyzajlı bahçeler, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla çok cazip bir alandır. Ayrıca parkın içerisinde ölenler adına bir dikilen bir anıt yapı yer almaktadır.


Aziz Mary Belediye Binası

aziz-mary-belediye-binasi.jpg

1340 ve 1342 yılları arasında inşa edilmiştir. İlerleyen dönemlerde gerçekleştirilen restore ve ekleme çalışmalarıyla hayli genişletilmiştir. Bu mekan 'Kutsal Üçleme' olarak da bilinen Aziz Mary, John the Baptist ve Aziz Katherine filolarına ev sahipliği yapmıştır. 1822'li yıllara kadar da birçok silahın korunulduğu cephanelik görevini üstlenmiştir. Muhteşem mimarisi ve iç tasarımıyla görenleri şaşkına çeviren belediye binasını mutlaka görmelisiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.