Bebekler diş çıkarırken son derece huysuz, iştahsız ve sürekli hasta halde olurlar. Anne ve babalar için de diş çıkarma dönemi oldukça stresli ve zor geçer. Diş çıkaran bebekte sürekli ağrı, acı ve kaşıntı olur.
Bunun için diş çıkarma dönemleri olabildiğince en ağrısız, stressiz atlatmaya çalışılmalıdır. Bebeğinizi bu dönemde sakinleştirmek için ipucularına kulak verin.
Bebeğinizi diş çıkarma döneminde sakinleştirmek için, yapabileceğiniz ilk şey ona çiğnemesi için bir şeyler vermektir. Birşeyler çiğnerse ağrılarını az hisseder.
Bebeğinize çiğnemesi için temiz bir bez verebilirsiniz. Olabildiğince yumuşak objeler vermelisiniz. Aksi halde sert cisimler diş etlerinin yaralanmasına yol açabilir.
Bebeğinizin diş etlerine masaj yapmak da onun çok hoşuna gidip, rahatlamasına neden olacaktır. Ancak masaj yapmadan önce ellerinizi güzelce yıkamalısınız. Masajı hafif hareketlerle yapmaya özen gösterin.
Bebekler diş çıkarma döneminde oldukça fazla salya akıtırlar. Bebeklerin bu salyaları da ağız bölgesini tahriş edebilir. Bunu önlemek için bebeğinizin sık sık yüzünü temiz bir bezle silin.
Diş çıkaran bebeklere doktor kontrolünde olmadan asla herhangi bir ilaç verilmemelidir. Ağrısını hafifletmek için herhangi bir ilaç vermemeli, doktora danışılıp ona göre hareket edilmelidir.
Diş çıkarma döneminde bebeğinizin hareketlerini sürekli gözlemleyin takip edin. Diş çıkarma döneminden bebek çok fazla etkilenmez. Sadece belli bir huysuzluk olabilir.
Örneğin bebeğinizin yüksek ateşi varsa bu dişten kaynaklı bir ateş değildir. Bu yüzden hemen bebeğinizi doktora götürmelisiniz.
Diş çıkarma döneminde kulaktan dolma bilgileri asla uygulamamalısınız. Örneğin diş çıkaran bebeğin diş etlerine alkol sürmek onu rahatlatır gibi çok yanlış bir bilgi vardır. Bu ve bunun gibi şeyleri asla uygulamamalısınız.