Duisburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Duisburg Almanya'nın yaklaşık 500 bin nüfuslu tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Duisburg seyahatlerinize rehber olabilmek adına kentin gezilecek görülecek mekanlarını sizler için derledik.
Duisburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Landschaftspark

Şehrin kuzey kısmında yer alan ve kamuya açık park yeridir. Almanların ünlü peyzaj mimarı Peter Latz’ın dizayn ettiği mekan 1991’den beri faaliyet göstermektedir. Şu anda parkın etrafı yeşil alanlarla doludur ve içerisinde ağır sanayiye ait eski makineler bulunmaktadır. Landschaftspark Almanya’da eski endüstri makinelerine ilgi duyanların en çok ziyaret ettiği bölgelerden biridir. Daha önceleri tarım alanı ve sanayi üretim tesisi olarak kullanılan bölge bu şekilde değerlendirilmiştir. Bu bölgeye geldiğinizde makinelerin aralarındaki merdivenlerden tırmanarak Duisburg’u yukarıdan görme fırsatı bulabilirsiniz.

landschaftspark.jpg


Lehmbruck Müzesi

lehmbruck-muzesi.jpg

Duisburg’da heykellerin sergilendiği uluslar arası bir müzedir. Müzenin geneli ünlü heykeltıraş Wilhelm Lehmbruck’un eserlerinden oluştuğundan kurum bu ada layık görülmüştür. Ancak burada Ernst Barlach, Alexander Archipenko, Henri Laurens gibi 20. yüzyılın değerli heykeltıraşlarının eserlerinin yanı sıra Pablo Picasso, Salvador Dali gibi dünyaca ünlü ressamların çizimleri de sergilenmektedir. Duisburg’da turistlerin en fazla ilgi gösterdiği mekanlardan biridir.


Tiger and Turtle - Magic Mountain

tiger-and-turtle---magic-mountain.jpg

Duisburg’un tepe noktalarından birine kurulan ve eşine çok az rastlanan bu düzenek şehir halkının en çok sevdiği mekan konumundadır. Özellikle çocuklu ailelerin uğrak yeri haline gelmiştir. Asimetrik şekilde dizayn edilen merdiven düzeneğine çıkmak ücretsizdir. Duisburg’a yaklaşık 15-20 dakika yürüme mesafesindeki bu alan adeta masal diyarından kalmışçasına etkileyici bir atmosfer oluşturmaktadır.


Duisburg Belediye Binası

duisburg-belediye-binasi.jpg

Duisburg Belediye Binası şehrin en önemli sembolü olarak bilinmektedir. 1897 yılında inşa edilmeye başlanan yapı yaklaşık 5 yıl sonra 1902’de tamamlanarak hizmete açılmıştır. Şehrin en merkezi yerine kurulan yapımın mimarı F. Ratzel olmuştur. Çok iyi korunan ve bugün Duisburg’un en önemli turistik yapısı haline gelen binayı muhakkak görmelisiniz.


Aussichtsturm Wolfsberg

aussichtsturm-wolfsberg.jpg

Bu bölge klasik bir göl park alanıdır. Şehrin en güzel doğa manzaralarının bulunduğu bölge olması bakımından değerlidir. Bu bölge yaklaşık olarak 283 hektarlık bir yeri kapsamaktadır. Gölün hemen yanında Sechs-Seen-Platte kulesi bulunmaktadır. Kuleye merdivenler vasıtasıyla kolayca tırmanabilir terastan etrafı izlemenin heyecanını yaşayabilirsiniz. Göl yaz aylarında yelken tutkunlarının, piknikçilerin uğrak mekanına dönüşmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.