Pyura Chilensis: Bu tuhaf canlı, Pyura Chilensis olarak bilinmekte ve genellikle Şili, Peru kıyılarında görülmektedir.
Hispaniolan Solenodon: Garip görünüşlü bu canlı her ne kadar fareyi çağrıştırsa da, uzun burnu ve zehirli dişleri tuhaf bir canlı olması için yeterli. Genellikle Küba, Haiti ve Dominik Cumhuriyetinde yaşamaktadırlar.
Deniz Domuzu: Okyanusların derinliklerinde bulunan deniz domuzları, burada diplerdeki çamurlarla beslenmektedir.
Psychrolutes Marcidus: Denizlerin derinliklerinde yaşamını sürdüren bu canlı için, çok derinlerde yaşadıklarından dolayı pek fazla bilgi yoktur.
Yeti Lobster: Güney Pasifik okyanusunda 2005 yılında keşfedilen bu garip canlı, 2.200 metrelik derinliklerde yaşamını sürdürmektedir.
Beyaz Kaplumbağa: Her ne kadar beyaz kaplumbağa denilse de genellikle bej ve pembe renklerde olmaktadır.
Arap Tavşanı: Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu hayvan, uzun kulaklara, bacaklara ve kuyruğa sahiptir. Genellikle geceleri daha çok görülürler.
Aye Aye – Bambu Maymunu: Tıpkı bir ağaçkakan gibi kutçukları yakalayabilmek için ağaçlara vurmaktadır. 2 kg ağırlığa ve 40 cm boya ulaşan bu maymun türü, dünyanın en büyük naktürnal primatıdır.
Hagfish: Görüntüsü aynı yılan balığı gibi olan Hagfish, hayatını diğer balıkların vücuduna başını sokarak devam ettirmektedir. Sıra dışı beslenme şekli ve sümüksü bir madde üretmesiyle tuhaf bir canlıdır.
Tüylü Kurbağa Balığı: Deniz diplerinde avlanarak hayatını sürdüren bu balık türü, Endonezya civarında yaşamaktadır.