Dünyada Çığır Açan 10 Müthiş İcat!

Antik çağlarda bulunan ilk aletlerden günümüzde kullanılan internet ve uzay mekiklerine kadar herşey insanların ne kadar meraklı olduğunun bir kanıtı.
Dünyada Çığır Açan 10 Müthiş İcat!

Dünyayı Değiştiren İcatlar!

Dünyayı değiştiren bu icatların nasıl bulunduğunu okuduğunuzda oldukça şaşırabiliriniz. Her biri yüzlerce yıl önce bir takım mucitler tarafından düşünülmüş ve gerçekleştirilmiştir. Her yeni icadın altında aslında ilkellik yatıyor. Ta ki yeni bir mucit gelip bu sorunu çözene değin. Bu nedenden dolayı bir çok icat ilk yapanın değil aksine onu geliştirip başarılı kılanın adıyla bilinmekte. Biz dünyayı değiştiren buluşları araştırıp bu içeriğimizde derledik.

Dünyayı Değiştiren ve Buluşlar;

1. Tekerlek

tekerlek-002.jpg

İnsanoğlu tekerlek icat edilene kadar göç konusunda büyük zorluk çekmiştir. Tekerlek ulaşım için olduğu kadar, tarım ve ticarette de çok önemli sorunlara derman olmuştur. Günümüzde tekerlekler veya çarklar bir çok teknolojinin temelini oluşturuyor.


2. İçten Yanmalı Motor

icten-yanmali-motor.jpg

Motorların atası sayılan içten yanmalı motor, yüksek sıcaklıktaki yakıtın piston içinde yakılmasıyla hareketi sağlar. Bu kimyasal enerjinin mekanik enerjiye çevrilmesini sağlayan motorların yerini şimdi modern motorlar almıştır. Uçaktan arabalara kadar bir çok yerde bu motorlar kullanılmaktadır.


3. Penisilin

ilk-icat.jpg

Tarihin en ünlü icatlarından olan penisilin, İskoç bilim adamı Alexander Fleming tarafından bulundu. Bu icat sayesinde milyonlarca insanın hayatını kurtulmuştur. Görselde gördüğünüz resim ise penisilinin seri üretime geçildikten sonra yayınlanan ilk reklamıdır.


4. Telefon

telefonun-icadi.jpg

O zamanlar bir çok mucidin üstünde çalışmalar yaptığı telefonun patentini ilk kez Alexander Graham Bell 1876 yılında almıştır. Tabiki Graham Bell'in yaptığı telefonla günümüzdeki telefonun çok bir alakası yok. Teknolojinin gelişmesiyle yenilenen akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası.


5. İnternet

internet2.jpg

Dünyadaki tüm insanların mili saniyelerle iletişimini sağlayan internet, 1960 yılında bir bilgisayar mühendisi tarafından icat edilmiştir. Bu icat Amerikan Savunma Sanayii için geliştirilmiştir. Bu icat dünya çapında Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA'in yayılması ve genişlemesini sağlamıştır.


6. Pusula 

pusula.jpg

Eski yunanlılar, milattan önce 6. yüzyılda mıknatısı zaten biliyordu. Fakat anlamının farkında bile değillerdi. Ünlü felsefeci Thales (M.Ö. 640 – 546) mıknatıs taşında bir ruhun olduğu, bu nedenle çekme ve itme özelliklerinin bulunduğunu düşünmüştü. Ancak manyetik alanın farkına varamamıştı. Mıknatıs üzerindeki kuzeye yönelme özelliği ise ilk defa 1. yüzyılda Çinli denizciler tarafından keşfedilmiştir. Bu aşamadan sonra pusula birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır.


7. Ampul

ampulun-icadi.jpg

Hepimizin bildiği üzere ampulü Thomas Edison buldu. Peki nasıl buldu? Elektriğin bir şekilde ampulü aydınlatmak için kullanılmasını ön görmüş ve çalışmalarını sürekli olarak sürdürmüştür. Kömürleştirilmiş unsurların iplik haline getirilerek havası boşaltılmış ampulün içine yerleştirilmesi sonucu ışığı meydana getirmiştir. Edison’un bu fikri sayesinde elektrik verilen ampuller sonunda yanmaya başlamıştır.


8. Matbaa

ilk-matbaa.jpeg

Matbaa ilk kez Johann Gutenberg tarafından icat edilmiş olup, kullanımı ilk kez Uzak Doğu’da başlamıştır. Hollanda matbaacılık merkezi kabul edilip büyük gelişmeler sağlanmıştır. O dönem tahta kalıplarla baskılar yapılmıştır.


9. Mikro İşlemci

mikro-islemci.jpg

Entegre devrelerin küçük boyutlarının programlanabilir bilgisayarların gücüyle birleştirilmesi mükemmel bir fikirdi. Ted Hoff, çok sayıda farklı şeyi yapabilecek tek bir entegre devre yapmaya karar verdi. Mühendis arkadaşlarının da kendisine katılmasıyla birlikte bunları tek bir silikon çipinin içine entegre etmeyi başardı.


10. Kamera

kamera-008.jpg

Kamerayı bir kişinin icat ettiğini söylemek doğu olmaz. Değişik kişilerin uzun yıllar çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır.


Önerilen İçerik; Görenleri Şaşkına Çeviren 10 Garip İcat!

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum