Muhammed El Emin Ne Demek? El Emin Sıfatı Anlamı
El Emin Sıfatı Hakkında Bilgiler
Peygamber efendimize henüz genç yaşlardayken verilen El Emin sıfatının anlamı ve neden söylendiğini bu içeriğimizde detaylıca anlattık. Ayrıca Peygamberlerin sıfatları hakkında detaylı bilgilere linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte El Emin kelimesi türkçe anlamı, neden söylendiği ve kimlere söylendiği...
El Emin Ne Demek?
El Emin Mekke halkı tarafından Hz. Muhammed’e verilen vasıftır. El Emin’in Türkçe olarak birden fazla anlamı vardır. Bunlardan en çok kullanılanlar; Korkusuz kimse. İnanan, güvenen. İnanılan, güvenilirdir.
El Emin vasfı Hz. Peygamberimizle birlikte Allah(c.c) tarafından Cebrail(a.s.)’ye de verilmiştir.
HZ. Muhammed(S.A.V)’e Neden El Emin Sıfatı Verilmiştir?
El Emin sıfatının Hz. Muhammed (S.A.V)’a verilmesi ise bir olayla gerçekleşmiştir. Henüz Hz. Peygamberimiz 35 yaşındayken, Kabe’nin onarımı sonrası Mekke halkı Hacerülesved’i kimin yerine koyacağı konusunda anlaşmazlığa düştü. Orada bulunan her kabile bu görev için kendilerini aday gösterdi. Bunun üzerine Kabe’nin önünde görülecek ilk şahısın hakem olarak kabul edilmesine ve kararı o kişinin vermesinde anlaştılar.
Mekkeli halk hakemlik için gelecek ilk şahsı beklemeye başladı ve o sırada Hz. Peygamberimizin kendilerine doğru geldiğini gördü. Peygamberimizi gören herkes çok sevinip “Yaşasın bu gelen El-Emin’dir. Onun vereceği hükme razıyız, çünkü o adaletle hükmeder, o güvenilir Muhammed’dir!” şeklinde memnuniyetlerini belirttiler. Yaşanılan bu olay Hz. Muhammed (S.A.V)’in eskiden beri El Emin sıfatıyla tanındığına en büyük örneklerdendir.
Hz. Muhammed Peygamberlikten Önce Nasıl Tanınırdı?
Hz. Muhammed (S.A.V) ufak yaşlarından itibaren çalışmaya başlamış ve amcasına destek olmak amaçlı önce çobanlık ardından ticaret yapmıştır. İlk ticaret amaçlı seyahatini ise 12 yaşında amcasıyla birlikte Suriye’ye gerçekleştirmiştir.
Hz. Peygamberimiz gençlik çağlarına geldiğinde neredeyse tüm Arap coğrafyasına ticari seyahatler yapmıştır. Bu sayede daha erken yaşlarda hem iş deneyimi kazanmış hem de ailesinin tüm sorumluluğunu üstlenmiştir.
Hz. Peygamberimiz ticari gezileri aracılığıyla tüm Arap coğrafyasının kültürünü, geleneklerini, lehçe farklılıklarını ve sosyolojik yapısını öğrendi.
Hz. Muhammed(S.A.V) yaşamı ve özellik ticari hayatı boyunca her zaman erdemli, sabırlı, ilkeli ve adaletli olmuştur. Eli ve gönlü bolluğuyla da tanınan Hz. Peygamberimiz genç yaşlarında dahi mütevazı yaşam tarzına devam etmiştir.