Ellerimin Arasındaki Hayat

Peter Ustinov’un eseri olan Ellerimin Arasındaki Hayat, Cevdet Arıcılar yönetmenliğinde Devlet Tiyatroları’nda sahne alıyor.
Ellerimin Arasındaki Hayat

Nevin Kayabal ve Ahmet Güngör Ençer’in çevirdiği oyunda suçun ne olduğu, aslında normal olan kişilerin normal olup olmadığı, insan hayatının bir başkasının elinde olduğu idam cezası üzerinde duruluyor. Oyunun bir sahnesinde çalan Riccardo Muti "Overture" La Forza del Destino, melodileri sahneyle bütünleştiren bir seçim olmuş. Oyunda oyuncuların giydiği kostümler ve dekor da son derece ilgi çekici.

ellerimin-arasindaki-hayat-001.jpg

Oyun Ekibi

DEKOR TASARIMI

SERTEL ÇETİNER

GİYSİ TASARIMI

MEDİNA YAVUZ ALMAÇ

IŞIK TASARIMI

ENVER BAŞAR

BESTECİ

BURCU DURUKAN

DANS DÜZENİ

YEŞİM ALIÇ

DRAMATURG

DERYA CUMBUR

YÖNETMEN YARDIMCILARI

FUNDA ESKİOĞLU

TUNÇ GÜNBAY

ASİSTAN

BARIŞ ARICILAR

SAHNE AMİRİ

OKTAY UÇAR

KONDÜVİT

ALİ YAVŞAN

IŞIK KUMANDA

SEDA ÖZYURT

SUFLÖZ

ŞEYDA PEKTOK

OYUNCULAR

NIŞAN ŞİRİNYAN

CEVDET ARICILAR

M. TOLGA PANCAROĞLU

AHENK DEMİR

SEDA YILDIZ

KAYA AKARSU

TUNÇ GÜNBAY

EMİNE ŞULE GEZGÖÇ

KUVVET YURDAKUL

SİMGE KONRAT

SERTAÇ TEKER

HÜSEYİN SEVİMLİ

BARIŞ ARICILAR

GÖKHAN IRMAK

RUHSAN ANKAY

SEDA OĞUZ

ZUHAL ACAR

BURÇAK ARSLAN

BURÇİN ÖZDEMİR

ALİ OSMAN ÇALIŞKAN

ellerimin-arasindaki-hayat-002.jpg

Oyun boyunca adı geçen Martovsky, oyunda hiç görülmez. Bakan, karısı ve oğlu ile bir gazetecinin yaşadıkları sayesinde olaylara tanık oluruz. 8 yaş ve üzeri izleyicilerin izleyebildiği oyunun başında birkaç kez silah patlıyor. Korkan izleyicileri şimdiden uyarmış olalım :)

Oyunda bir bakanın iki dudağının arasından çıkacak bir söz Martovsky adlı suçlunun hayatını belirleyecektir. Suçu genç bir kıza tecavüz etmektir. Bakan aniden yatılı okuldan gelen oğluyla hem kendi geçmişi hem de oğlunun geçmişi hakkında yüzleşecektir. Karısı ise bu yüzleşmeye konu olan karakterlerden biri fakat oyunun baskın karakterleri Bakan, oğlu ve gazeteci.

Gazeteciliğin nasıl bir meslek olduğu, nasıl olması gerektiği ve etik hakkında seyircilerin beyninde birçok tartışma yaratan oyunda, doğrunun nasıl gazetenin kâr marjı düşünülerek çarpıtılıp haber haline getirildiği ve aslında kimi zaman bir yazının tamamen insani duygularla veya ahlaki açıdan olması gerektiği düşünülenlerle kaleme alınmayıp gazetenin daha çok satması için yazıldığı çok iyi işlenmiş.

Oyunun sonunda gazetecimiz yapması gerekeni yapar ve karısı ile birlikte “Cehennemin dibine git!” diyerek mutluluğa kavuşur. Son cümlenin ne olduğunu merak edenler ve güç sahibi olanların aslında bu güçle yönetildiğini bilenler oyunu izlemeli. İlkelerinizin özgürlüğünüzü ele geçirmemesi dileğiyle…

tiyatro-bileti.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.