En İyi Hafif Ticari Araçlar

Hafif ticari araçların hangisi daha iyi? Hanig araç ne kadar yakar? Hangisi ne kadar yük taşır? İşte tüm cevaplar ve teknik detaylar bu yazımızda...
En İyi Hafif Ticari Araçlar

Ticaretin En İyileri

Ticari hayatın vazgeçilmezi olan hafif ticari araçlar için farklı markaların farklı model alternatifleri mevcut. Ayrıca bu segmentteki araçlar günlük kullanım da sağladığı için yüksek tavan ve büyük bagaj ihtiyacı olan kişilere de hitap ediyor.

İnceleyeceğimiz hafif ticari araçları hem ticari hem de kişisel kullanım açılarından değerlendiriyoruz. İşte artısıyla eksisiyle piyasadaki en iyi ticari araçlar...

1) Volkswagen Caddy

vw-caddy.jpg

Volkswagen Grubu, hafif ticari araç kategorisinde Caddy modeli ile yer alıyor. Caddy' nin ön tasarımı markanın diğer araçlarına benziyor ve otomobil görüntüsü hatlarıyla çekici duruyor. 

Aracın 1.6 litre ve 2.0 litre dizel motor seçenekleri bulunuyor. VW emisyon skandalı ve 1.6 litrelik dizel motoru ile ilgili çıkan sonuçlar sebebiyle bu motor seçeneği kaldırıldı ve artık 2.0 litrelik Start/Stop özellikli motor ile satışa sunuluyor.

Aracın motoru 102 beygir güç ve 250 newton/metre tork üretiyor. 5 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik DSG şanzıman seçeneği ile alabiliyorsunuz.  Araç şehir içi 5.9 litre, şehir dışı 4.7 litre ortalama 5.1 litre yakıt tüketimine sahip.


2) Fiat Doblo

fiat-doblo.jpg

Fiat Doblo ülkemizde son derece sevilen ve tercih edilen tiraci araçların arasında yer alıyor. Yenilenen tasarımıyla daha da şık hale gelen Dobla yükselen donanımıyla birlikte dikkat çekiyor.

Aracın 1.3 litrelik 90 beygirlik Multijet motoruna ek olarak 1.6 litrelik Multijet motor seçeneği bulunuyor. 1.6 litrelik motor 90 ve 105 beygir olmak üzere iki seçenekle geliyor. 90 beygirlik olan versiyonun otomatik şanzıman ve start/stop özelliği olduğunu belirtelim. 

  • 1.3 litrelik motor şehir içi 6.6 litre, şehir dışı 4.3 litre ortalama 5.1 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.6 litre 90 beygir otomatik şanzımanlı motor şehir içi 6.8 litre, şehir dışı 4.7 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.6 litre 105 beygirlik motor şehir içi 6.8 litre, şehir dışı 4.7 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.

3) Ford Tourneo Courier

tourneo-courier.jpg

Ford markasının Connect efsanesinin devamı olarak karşımıza çıkan Tourneo Courier, bu segmentteki iddiasını devam ettiriyor. Aracın yeni Ford tasarım dilini kullandığını ve çok daha estetik görünüme kavuştuğunu görüyoruz.

Araç, 1.5 litrelik 75 beygirlik ve 1.6 litrelik 95 beygirlik dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. 1.6 litrelik motorların start/stop özellikli versiyonları bulunuyor.

  • 1.5 litrelik motor 190 newton/metre tork sunuyor ve şehir içi 4.7 litre, şehir dışı 3,7 litre, ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.6 litrelik motor 215 newton/metre tork güçüne sahip ve 4.7 litre, şehir dışı 3.6 litre, ortalama 4 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.6 litrelik start/stoplu motorlar ise şehir içi 4.4 litre, şehir dışı 3.4 litre, ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor.

4) Peugeot Partner Tapee

partner-tapee.jpg

Partner Tepee ile Peugeot hafif ticari araçlardaki çıtayı farklı bir seviyeye taşıdı. Aracın tasarımından iç mekanına kadar köklü değişiklik yapan firma özellikle iç donanım anlamında iddialı özellikler ile piyasaya çıktı.

Zenith panaromik cam tavanı, ön ve arka sensörleriyle ve 7 inç dokunmatik ekranıyla binek otomobillerdeki donanım seçeneklerinin bu araçta kullanıldığını görüyoruz.

Aracın motoruna baktığımızda 1.6 litrelik 92 beygirlik ve 115 beygirlik iki farklı motor seçeneğiyle geliyor. Aracın iki motor için de manuel şanzıman kullandığını ve otomatik seçeneğini henüz kullanmadığını belirtelim.

  • 92 beygirlik motor şehir içi 6.4 litre, şehir dışı 5 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.
  • 115 beygirlik motor şehir içi 6.3 litre, şehir dışı 5.1 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.

5) Citroen Berlingo

berlingo.png

Citroen Berlingo ile Peugeot Partner Tepee hem tasarım dem de donanım olarak birbieine benzer özellikler sunuyor. Araçlar iki Fransız şirketin ortaklığa gitmesiyle birlikte üretildikleri ve aynı altyapıyı kullandıkları için benzemelerini normal olarak karşılıyoruz.

Bu arçta da aynı şekilde 1.6 litrelik 92 ve 115 beygirlik motorlar kullanılıyor.

  • 92 beygirlik motor şehir içi 6.4 litre, şehir dışı 5 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.
  • 115 beygirlik motor şehir içi 6.3 litre, şehir dışı 5.1 litre, ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor.

6) Renault Kangoo

kangoo.jpg

Renault Kango ülkemizde tutulan ticari araçlardan bir tanesi. Şimdi güncellenen tasarımıyla birlikte daha şık ve daha teknolojik özellikler sunuyor.

Aracın 1.5 litrelik motorla gelen Kangoo 90 ve 110 beygir olarak iki alternatif sunuyor. 5 ileri ve 6 ileri manuel şanzıman ile alınabilen Kangoo, 240 newton/metre tork üretebiliyr.

  • 90 beygirlik motor, şehir içi 5.7 litre, şehir dışı 4.6 litre, ortalama 5 litre yakıt tüketiyor.
  • 110 beygirlik motor, şehir içi 5.2 litre, şehir dışı 4.5 litre, ortalama 4.7 litre yakıt tüketiyor.

7) Fiat Fiorino

fiorino-combi.jpg

Fiat Fiorino abisi Dobloya nazaran daha küçük boyutlara sahip. Daha uygun fiyat ve biraz daha kıvrak sürüş sunan araç tasarruf konusunda da iddialı...

Fiorino' nun 95 beygirlik üst paketinde start/stop özellikli ve otomatik şanzımanlı motor görev yapıyor. Bu açıdan bakılınca rakiplerinin bir adım önüne çıkıyor.

  • 1.3 Multijet 75 beygir gücünde motor ile gelen Fiorino, şehir içi 5.7 liter, şehir dışı 3.8 litre ve ortalama 4.3 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.3 litrelik 95 beygir motor ile şehir içi 5.2, şehir dışı 3.8 ve ortalama 4.3 litre yakıt tüketiyor.

8) Peugeot Bipper ve Citroen Nemo

bipper-tapee.jpg

citroen-nemo.jpg

İki aracı beraber değerlendirme nedenimiz aynı platformda üretiliyor olmaları. Aslında bu tasarım Fiat Fiorino tasarımıyla da neredeyse aynı fakat Fiat sunduğu motor ve donanım seçenekleriyle bir adım önde diyebiliriz.

İki araç Fransız Peugeot ve Citroen işbirliğe ile üretilen araçlar. Ticarette birklikte rekabet için güç birliğine giderek Bipper ve Nemo üretildi.

Her iki araçta da 1.3 litrelik 75 beygir gücünde manuel şanzımanlı dizel motor bulunuyor. Bu motor şehir içi 5.7 litre, şehir dışı 3.8 litre ve karma değerde 4.5 litre yakıt tüketiyor.

Araçların ikisinde de ABS ve ESP standart olarak sunuluyor.


9) Dacia Dokker

dacia-dokker.jpg

Dacia firması Dokker ile bu segmente girdi ve teknolojik altyapısını yenilediği araç ile piyasada daha çok söz sahibi olmaya çalışıyor. 

Aracın 1.5 litrelik 90 beygir gücündeki motoru Renault tarafından üretiliyor. Bu motor 200 newton/metre tork değeri üretiyor. Aracın şehir içi 5.2 litre, şehir dışı 4.1 litre, ortalama 4.5 litre tüketim değeri bulunuyor. 

Dacia Dokker opsiyon olarak sunduğu 7 inç dokunmatik ekranlı ve Bluetooth destekli multimedya sistemiyle sınıfındaki diğer araçların arasından sıyrılmaya çalışıyor.

İlkay Engin

NeOldu.com

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.