Görüntü Kalitesi Yüksek En İyi Su Altı Drone Markaları
Deniz altını merak edenler için eşsiz bir teknolojik ürün olan su altı drone ürünleri, karadan veya dalgıçla birlikte su altında uzaktan kumanda edilebilir. Su altında keşfedilmeyen güzellikleri görebilmek isteyenlerin tercih ettikleri su altı drone ürünleri uzun yıllardan beri hayatımızda var olmasına rağmen son zamanlarda oldukça popüler olmuştur. Titanik’in keşfedilmesine yardımcı olan bu teknoloji harikası ürünleri gelin birlikte daha yakından tanıyalım.
Su Altı Drone Nedir?
Karadan veya dalgıçla su altından uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen su altı droneları diğer ismiyle Remotely Operated Vehicles (ROV), 1950’li yıllardan beri hayatımızda var olan bir teknolojidir. Hemen hemen her teknolojik üründe olduğu gibi su altı robotları da askeri amaçlı icat edilmiştir. Titanik ve Alman Savaş Gemisi’nin su altında kalan enkazlarının keşfedilmesinde büyük rolü olan su altı droneları günümüzde hobi severlerin dahi kullanabildiği ürünlerdir. Özelliklerine göre farklı derinliklere kadar inebilen dronelar su altının keşfedilmemiş güzelliklerini yakalayabilme imkanı sunuyor.
Su Altı Droneları Nerelerde Kullanılır?
Su altında keşif yapabilmek için kullanılan dronelar, balık avcıları tarafından tercih edilmektedir. Teknede beklerken balığın nerelerde olabildiğini görebilmeyi sağlayan ve buna bağlı olarak daha fazla balık avı yapabilmeye yardımcı olan bu teknoloji kolaylık sağlarken avcılığı farklı bir boyuta taşıyor. Bunun yanı sıra petrol ve enerji sektörünün ülkemizde de son yıllarda çokça tercih ettiği teknolojiler arasında yer alıyor. Bir diğer kullanım alanı ise savunma sanayi. Savunma sanayide denizden gelebilecek tehlikelere karşı önlem alabilmeye yardımcı olan su altı drone’ları özellikle ülkemiz gibi etrafı denizlerle çevrili ülkelerin tercihi oluyor. Ulaşılması en zor alanlarda bile rahatlıkla kullanılabilen bu cihazlar, görüntü kalitesi sayesinde su altı fotoğrafçılığı için tercih edilmektedir. Su altına hayranlık duyanların severek kullandığı bu cihazlar, su altı belgesel yapımı ve su altı çekimleri gibi sanatsal kullanım için de uygundur.
Su Altı Dronelarını Kimler Kullanıyor?
Deniz kuvvetleri: Su altı dronelarının icat edilmesiyle birlikte deniz kuvvetlerinde kullanımı başlamıştır. Denizden veya su altından gelebilecek tehlikelere karşı önlem alabilmeye yardımcı olan bu cihazlar, deniz kenarında bulunan ülkeler için oldukça öneme sahip.
Petrol Şirketleri: Petrol aramalarında son zamanlarda oldukça tercih edilen su altı droneları, sondaj yapılacak yeri keşfetmek için kullanılıyor.
Su altı Fotoğrafçıları: Suyun altında bulunan eşsiz güzellikleri yakalayabilmeyi sağlayan bu cihazlar özellikle su altına hayranlık duyan fotoğrafçıların gözdesi. Çözünürlük kalitelerinden dolayı belgesel yapımcıları tarafından da tercih edilmektedir.
Dalgıçlar: Keşif yapmak isteyen dalgıçlar ulaşamadıkları veya girilmesi oldukça zor ve tehlikeli olan alanlarda drone kullanmaktadır. Can kurtaran olarak çalışan polis dalgıçlar ise girilmesi tehlikeli olan sularda kayıpları drone ile aramaktadır.
Belediyeler: Belediyecilik ve altyapı işlerinde kullanılan dronelar, çalışmaların hızlanması için önemli rol oynuyor.
Su Altı Drone Kullanmak İçin Ne Gerekli?
Her ne amaçla kullanılacak olursa olsun diğer drone türleri gibi su altı dronelarını kullanabilmek için ehliyet şartı bulunmaktadır. Drone pilotluğu eğitimi olmayan kişiler ve drone ehliyeti olmayan kişilerin kullanımı yasaktır. Eğer su altı drone cihazlarını kullanmak istiyorsanız öncelikle drone pilotluğu için SHGM onaylı kurslara gitmeli ardından belirli sınavlardan geçerek ehliyet almanız gerekiyor.
En İyi Su Altı Drone Tavsiyeleri
1. CHASING Gladius M2
CHASING Gladius M2, profesyonel kullanıcılar için tasarlanmıştır. 100 metre derinliğe kadar dalış yapabilen bu su altı drone, 4K görüntü kalitesi ve değişebilen bataryası ile öne çıkar. 2-4 saat çalışma süresi sunar ve hızlı kurulumu ile kullanıcı dostudur.
Özellikler
- Boyut: 380x267x167 mm
- Ağırlık: 4.5 kg
- Maksimum Hız: 1.5 m/s
- Çalışma Süresi: 2-4 saat
- Çalışma Sıcaklığı: -10°C / 45°C
2. Powervision PowerDolphin Wizard
Powervision PowerDolphin Wizard, balık bulucu özelliği ve yem kutusu ile özellikle balıkçılar için geliştirilmiştir. 4K çözünürlükte fotoğraf ve video çekimi sunar. 2.5 saat çalışma süresi ve 12 MP fotoğraf çözünürlüğü ile etkileyicidir.
Özellikler
- Fotoğraf Çözünürlüğü: 12 MP
- Video Çözünürlüğü: 4K
- Boyut: 53,3x22,9x12,7 cm
- Ağırlık: 2.3 kg
- Çalışma Süresi: 2.5 saat
3. CHASING Gladius Mini S
CHASING Gladius Mini S, hobi kullanıcıları için idealdir. 4 saat boyunca kesintisiz çalışabilir ve 100 metre derinliğe inebilir. Sıkışmayı önleyen motor teknolojisi ve bağlantı kesilme sorunlarını engelleyen sistemiyle güvenilir bir tercihtir.
Özellikler
- Ölçü: 400x226x145 mm
- Ağırlık: 2.72 kg
- Maksimum Hız: 2 m/s
- Çalışma Süresi: 4 saat
Kaynak: