Görüntü Kalitesi Yüksek En İyi 3 Su Altı Drone Markası

Su altının keşfedilmemiş yerlerini görüntülemek istiyorsanız eğer görüntü kalitesi yüksek en iyi su altı drone modellerini yazımızda bulabilirsiniz.
Görüntü Kalitesi Yüksek En İyi 3 Su Altı Drone Markası

Deniz altını merak edenler için eşsiz bir teknolojik ürün olan su altı drone ürünleri, karadan veya dalgıçla birlikte su altında uzaktan kumanda edilebilir. Su altında keşfedilmeyen güzellikleri görebilmek isteyenlerin tercih ettikleri su altı drone ürünleri uzun yıllardan beri hayatımızda var olmasına rağmen son zamanlarda oldukça popüler olmuştur. Titanik’in keşfedilmesine yardımcı olan bu teknoloji harikası ürünleri gelin birlikte daha yakından tanıyalım.

Su Altı Drone Nedir?

Karadan veya dalgıçla su altından uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen su altı droneları diğer ismiyle Remotely Operated Vehicles (ROV), 1950’li yıllardan beri hayatımızda var olan bir teknolojidir. Hemen hemen her teknolojik üründe olduğu gibi su altı robotları da askeri amaçlı icat edilmiştir. Titanik ve Alman Savaş Gemisi’nin su altında kalan enkazlarının keşfedilmesinde büyük rolü olan su altı droneları günümüzde hobi severlerin dahi kullanabildiği ürünlerdir. Özelliklerine göre farklı derinliklere kadar inebilen dronelar su altının keşfedilmemiş güzelliklerini yakalayabilme imkanı sunuyor.

Su Altı Drone

Su Altı Droneları Nerelerde Kullanılır?

Su altında keşif yapabilmek için kullanılan dronelar, balık avcıları tarafından tercih edilmektedir. Teknede beklerken balığın nerelerde olabildiğini görebilmeyi sağlayan ve buna bağlı olarak daha fazla balık avı yapabilmeye yardımcı olan bu teknoloji kolaylık sağlarken avcılığı farklı bir boyuta taşıyor. Bunun yanı sıra petrol ve enerji sektörünün ülkemizde de son yıllarda çokça tercih ettiği teknolojiler arasında yer alıyor. Bir diğer kullanım alanı ise savunma sanayi. Savunma sanayide denizden gelebilecek tehlikelere karşı önlem alabilmeye yardımcı olan su altı drone’ları özellikle ülkemiz gibi etrafı denizler çevrili ülkelerin tercihi oluyor. Ulaşılması en zor alanlarda bile rahatlıkla kullanılabilen bu cihazlar, görüntü kalitesi sayesinde su altı fotoğrafçılığı için tercih edilmektedir. Su altına hayranlık duyanların severek kullandığı bu cihazlar, su altı belgesel yapımı ve su altı çekimleri gibi sanatsal kullanım içinde uygundur.

Su Altı Drone

Su Altı Dronelarını Kimler Kullanıyor?

Deniz kuvvetleri: Su altı dronelarının icat edilmesiyle birlikte deniz kuvvetlerinde kullanımı başlamıştır. Denizden veya su altından gelebilecek tehlikelere karşı önlem alabilmeye yardımcı olan bu cihazlar, deniz kenarında bulunan ülkeler için oldukça öneme sahip.

Petrol Şirketleri: petrol aramalarında son zamanlarda oldukça tercih edilen su altı droneları, sondaj yapılacak yeri keşfetmek için kullanılıyor.

Su altı Fotoğrafçıları: Suyun altında bulunan eşsiz güzellikleri yakalayabilmeyi sağlayan bu cihazlar özellikle su altına hayranlık duyan fotoğrafçıların gözdesi. Çözünürlük kalitelerinden dolayı belgesel yapımcıları tarafından da tercih edilmektedir.

Dalgıçlar: Keşif yapmak isteyen dalgıçlar ulaşamadıkları veya girilmesi oldukça zor ve tehlikeli olan alanlarda drone kullanmaktadır. Can kurtaran olarak çalışan polis dalgıçlar ise girilmesi tehlikeli olan sularda kayıpları drone ile aramaktadır.

Belediyeler: Belediyecilik ve altyapı işlerinde kullanılan dronelar, çalışmaların hızlanması için önemli rol oynuyor.

Su Altı Drone

Su Altı Drone Kullanmak İçin Ne Gerekli?

Her ne amaçla kullanılacak olursa olsun diğer drone türleri gibi su altı dronelarını kullanabilmek için ehliyet şartı bulunmaktadır. Drone pilotluğu eğitimi olmayan kişiler ve drone ehliyeti olmayan kişilerin kullanımı yasaktır. Eğer su altı drone cihazlarını kullanmak istiyorsanız öncelikle drone pilotluğu için SHGM onaylı kurslara gitmeli ardından belirli sınavlardan geçerek ehliyet almanız gerekiyor.

Su Altı Drone

En İyi Su Altı Drone Listesi

SıraModelÇalışma Süresineoldu Puanı
1CHASING Gladius M22-4 saat10/10
2Powervision2,5 saat10/9.8
3CHASING Gladius Mini S4 saat10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Su Altı
Drone Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 3 Su Altı Drone Tavsiyesi

1. CHASING Gladius M2

Su Altı Drone

Amazon
Fiyatını Gör
Chasing
Su Altı Drone
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında yer alan Chasing Gladius M2, profesyonel kullanıcılar için tasarlandığından dolayı alanında en iyi ürünlerden biridir. 100 metre derinliğe kadar dalış yapabilen bu su altı drone, 4K görüntü kalitesi ve F1,8 diyafram açıklığı sayesinde su altı fotoğrafçıları tarafından da beğeniliyor. 3 dakika içerisinde hızlıca kurulabilme özelliği sayesinde kullanıcı memnuniyeti yaratan ürün, 8 vektörlü itici düzenine sahiptir. Tüm bunların yanı sıra değişebilen bataryası sayesinde daha uzun süre kullanım imkanı sunuyor.

Özellikler
Boyut:380x267x167 mm
Ağırlık:4.5 kg
Maksimum Hız:1.5 m/s (3 knots)
Çalışma Süresi:2-4 saat
Çalışma Sıcaklığı:-10 C / 45 C

Kullanıcı Yorumları:

? ****** ****** Su altı fotoğrafçılığına merak saldım ve araştırmalarım sonucu bu ürünle karşılaştım dün geldi henüz deneyimleyemedim ama çok güzel görüntüler elde edeceğime eminim.

? Can I**** Fiyat olarak oldukça pahalı bir ürün olsa da görüntü kalitesi, indiği derinlik ve çalışma süresine bakılırsa buna değiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

2. Powervision PowerDolphin Wizard Kameralı Su Altı Drone

Su Altı Drone

Amazon
Fiyatını Gör
Powervision
Su Altı Drone
Aradığın
Fiyatı Gör

Görüntüsüyle balığı andıran bu su altı drone, balık bulucu ile eşleşebilme özelliği sayesinde özellikle balıkçılar tarafından beğeniyle karşılanıyor. Bu üründe bulunan yem kutusu, balıkları kendisine çekebilmek için geliştirilmiş harika özelliklerden sadece birisi. Yarım mil uzaklıktan balık tutabilen bu su altı drone aynı zamanda 4K kalitesinden dolayı su altı ve su üstü çekimler içinde oldukça ideal bir üründür.

Özellikler
Fotoğraf Çözünürlüğü:12 MP: 4000x3000
Video Çözünürlüğü:4K: 3840x2160/30 fps
Boyut:53,3 x 22,9 x 12,7 cm
Ağırlık:2.3 kg
Şarj süresi:2.5 saat
Çalışma süresi:2.5 saat

Kullanıcı Yorumları:

? ***** **** Balık avı için aldım. Fiyat olarak rakiplerine oranla biraz daha uygun geldi. Akıllı balık bulma özelliği, yem dağıtması ve balık tutmasıyla da hobi amaçlı yaptığım iş daha farklı bir boyuta ulaştı.

? Erdem Z**** Bu alana ilgi duyanlar veya iş için yapanlar bu ürünü gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

3. CHASING Gladius Mini S

Su Altı Drone

Amazon
Fiyatını Gör
Gladius
Su Altı Drone
Aradığın
Fiyatı Gör

Sivil havacılık izni gerektirmeyen Chasing Gladius Mini s, hobi amaçlı kullanımlar için kullanılabilir. Uzaktan kumanda sistemi ile çalışan bu su altı drone, 4K kalitesi ve 64 G micro SD kartı ile su altı fotoğrafçılığına ilgisi olanların beğenisini kazanıyor. Aynı zamanda 100 metre derinliğe kadar dalış yapabilen cihaz, 4 saat boyunca kesintisiz çalışmaktadır. Tüm bunların yanı sıra sıkışmayı önleyen motor teknolojisi ile sorunsuz çalışan cihaz, bağlantı kesilme problemi de yaşatmıyor.

Özellikler
Ölçü:400x226x145 cm
Ağırlık:2,72 kg
Max hız:2 m/s
Çalışma süresi:4 saat

Kullanıcı Yorumları:

? Serkan S**** 4 saat çalışma süresi ve motorunun sıkışmaması özelliği ile bu fiyatı hak eden bir ürün.

? Z**** F*** Görüntü kalitesi çok iyi bir ürün. Ayrıca sivil havacılık izni olmadan kullanılabildiği için benim gibi hobi olarak kullananların tercih etmesini öneririm.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Drone ModelleriAksiyon Kamerası

İnsansız su altı aracı nedir?

İçerisinde insan olmadan uzaktan kumanda edilerek su altında inceleme yapabilmeyi sağlayan cihazlardır.

Su altı ROV nedir?

Su altı ROV yani bir diğer değişle su altı drone, su altının keşfedilebilmesine yardımcı olmaktadır. Üstün teknolojileri ve görüntü kalitesine sahip olan su altı ROV cihazları uzaktan kumanda edilerek hemen hemen birçok alanda kullanılmaktadır.

ROV pilot nedir? Kime denir?

Su altı ROV cihazlarının kullanılabilmesi için öncelikle ehliyet sahibi olunması gerekir. ROV ehliyetine sahip kişilere ise ROV pilot denir. ROV pilotlar bilimsel keşif, altyapı çalışması, kayıp kurtarma, belgesel fotoğrafçılığı gibi çok çeşitli alanlarda görev yapabilmektedir.

<

 İçerik Üreticisi
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.