Kivi : Kivinin içerisindeki meyve şekerleri, hemen kana karıştığı için enerji vermektedir. Ayrıcakivideki meyve asitleri vücudu canlandıran başka bir etmendir. Sevilen bir meyve olan kiviyi, süt ürünleriyle tüketirseniz tadı acılaşır.
Frenk Üzümü : Adeta bir C vitamini deposu olan bu meyve, canlı hissetmenizi sağlamaktadır. Midesi hassas olan insanların Frenk üzümünü, kaymak veya lor ile yenmesi önerilir.
Portakal : Vücutta yaz aylarında oluşan nem kaybını dengeleyen en önemli meyvelerdendir. Portakal, vücudun nem dengesini arttırmaktadır. Güne başlarken, bir bardak portakal suyunu ihmal etmeyin.
Limon : Bol magnezyum içeren limonun kokusu bile insanı ferahlatmaya yetmektedir. Limonun canlandırma ve metabolizmayı hızlandırma gibi önemi özellikleri vardır. Aşırı sıcaklar için de, madem suyuna damlatılan limon suyu tercih edilmektedir.
Yoğurt : Bağırsaklarda yararlı bakterilerin yerleşmesine olanak sağlarken, hastalıklara sebep olan mikropların yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Yoğurt, bağırsaklara zindelik veren bir yiyecektir. Sade yoğurt yemek çok daha sağlıklıdır.
Domates : Bol miktarda kalsiyum, potasyum, magnezyum; bunun yanında vitamin ve lif bulunduran bir gıdadır. %95'i su içermektedir.
Ceviz : Sinirlere çok iyi gelen bir yiyecektir. B vitamini ve içerisinde bulundurduğu minerallerin de sinirlere çok iyi geldiği bilinen gerçektir.
Milkshake : Kalsiyum, vücudumuzda bulunması gereken, kemik ve diş sağlığı için de en önemli kaynaklardandır. Yarım litre süt, günlük almamız gereken kalsiyumu %60 oranlarında karşıladıkları için, evinizde milkshake yaparak tüketebilirsiniz.
Patlıcan : Mineral kokteyli olarak bilinen patlıcanın içerisinde Potasum, bakır ve manganez bulunmaktadır. Kas, kalp ve sinir sistemlerini destekleyen bir besindir. Bilinmesi gereken en önemli şey, patlıcanın çok yağ çektiği için, kızartma yerine ızgaraları tercih etmelisiniz.
İncir : Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir kaynağı olan incir, bazik bir gıdadır. Mineraller açısından çok zengin bir besindirve sindirimi desteklemektedir.