Eskişehir' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eskişehir, tarihi ve doğa güzellikleri ile görülmesi gereken şehirlerden biridir.
Eskişehir' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi

Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi, 2013 yılında ziyarete açılmıştır. Türkiye’ deki ilk ve tek balmumu hekyel müzesi Eskişehir’ de bulunmaktadır. Müze içinde geçmişten günümüze birçok ismin balmumu heykelini görebilirsiniz. Ayrıca Ulu Önder Atatürk’ ün balmumu heykeli en çok dikkat çeken eserdir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

TCDD Eskişehir Müzesi

Eskişehir Tren Garı binasından yer almaktadır. Müzede Türkiye demir yollarına ait eserler sergilenmektedir. Bu eserler arasında buharlı lokomotifler, tarihsel kişilere ait eşyalar, telgraf makineleri ve pullar bulunmaktadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

 

Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Odunpazarı ilçesinde bulunmaktadır. 1916 tarihinde Turan Numune Mektebi olarak inşa edilmiştir. Anadolu Üniversitesi tarafından 1994 yılında restore edilerek bugünkü halini almıştır. Daha sonra ise Cumhuriyet Tarihi Müzesi adı verilmiştir. Müzede Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi, siyasi, kültürel ve sosyal değişimlerini belgelerle ziyaretçilere anlatmayı amaç edinmiştir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, 2007 yılında ziyarete açılmıştır. Türkiye’ nin ilk Cam Sanatları Müzesi’ dir. Müzede 42 sanatçıya ait eser bulunmaktadır.  Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi görülmesi gereken müzeler arasındadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Eskişehir Havacılık Müzesi

Eskişehir Havacılık Müzesi, 1985 yılında ziyarete açılmıştır. Uçakların açık hava da sergilenmektedir. Kapalı bölümünde pilot giysileri, maket uçaklar, uçak motorları sergilenmektedir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Eğitim Karikatürleri Müzesi

Müze, 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Müzede farklı eserlerin sergilendiği odalar bulunmaktadır. Bu odalarda önemli mizah dergileri, heykeller, kitaplar ve tabaklar bulunmaktadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Yunus Emre Müzesi

1974 tarihinde Kültür Bakanlığı tarafından Yunus Emre adına bu müze yapılmıştır. Yunus Emre’ nin mezarı Yunan işgalinde yıkılmıştır. Bu yüzden 1949 yılında yeni bir mezar yapılmıştır. Eski mezarının parçaları ise bu müzede sergilenmektedir. Yunus Emre'yi tanıtan kitaplar ve onun yazdığı dörtlükler levha şeklinde müze duvarlarında sergilenmektedir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Lületaşı Müzesi

Lületaşı Eskişehir’ e ait bir taştır. Eskişehir Valiliği tarafından açılan Lületaşı Müzesi, dünyada ki ilk Lületaşı Müzesi’dir.  Lületaşından yapılan pipo, tesbih, kitap ayracı gibi, kolye, bileklik gibi aksesuarlar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı ilçesinde bulunmaktadır. 1850 yıllarında Takattin Bey tarafından yaptırılmıştır. Bu çarşıda Eskşehir’ e özgü hediyelik eşyalar satılmaktadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Asar Kalesi

Asar Kalesi, Frig döneminden kalma bir kaledir. Kalenin girişi basamak ve rampalardan oluşmaktadır. Kale iç ve dış mimarisi ile dikkat çeken eserler arasındadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

 

Doğanlı Kale

Doğanlı Kale, Seyitgazi ilçesinde bulunmaktadır. Frig döneminden kalma bir eserdir. Görkemli ve ihtişamlı bir mimarisi bulunan kale Roma ve Bizans dönemlerinde kullanılmıştır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Midas Anıtı

Midas Anıtı, Seyitgazi ilçesi sınırlarından yer almaktadır. M.Ö 550 yıllarından Tanrıça Kibele için Frig döneminde inşa edilmiştir. Midas Anıtı, Frig sanatının en iyi örneklerinden biridir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Odunpazarı ilçesinde bulunmaktadır. 1517-1525 yıllarında inşa edilmiştir. Kurşunlu Camii ve Külliyesi Mimar Sinan’ ın eserlerindendir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

 

Eskişehir Ulu Camii

Eskişehir Ulu Camii, Sivrihisar ilçesinden bulunmaktadır. Bu camii Selçuklu döneminin eserlerindendir. Eminiddin Mikail, tarafından 1274 yılında yaptırılmıştır. Eskişehir Ulu Camii, muhteşem eserlerden biridir. İç mekanın mimari hayranlık uyandırmaktadır. Sanat eseri bu camii görülmesi gerekir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-013.jpg

 

Reşadiye Camii

Reşadiye Camii, Eskişehir’in en büyük camisidir. Bu camii mimari yapısı bakımın yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bir eserdir. Osmanlı dönemine ait bir camidir. Yapımı 1979 yılında tamamlanmıştır. Caminin kubbesinin iç kısmında da süsleme sanatıyla Hz. Muhammed ve dört halifenin isimleri bulunmaktadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-016.jpg

 

Seyit Battal Gazi Külliyesi

Seyit Battal Gazi Külliyesi, Eskişehir tarihinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Külliye, Seyitgazi ilçesinde yer almaktadır. 720 yılında şehit olan halk kahramanı Seyit Gazi adına I. Alaeddin Keykubat'ın annesi Ümmühan Sultan yaptırılmıştır. Mimarisi ile turistlerin dikkatini çeken eserler arasındadır.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-020.jpg

 

Pessinus Antik Kenti

Pessinus Antik Kenti, Sivrihisar ilçesinde yer almaktadır. Bu kent Kyble ayinleri ile bilinmektedir. Pessinus Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları sonucunda çıkan eserler Eskişehir Arkeoloji Müzesi’ nde sergilenmektedir.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-019.jpg

 

Porsuk Çayı

Porsuk Çayı, Eskişehir, için önemli bir yeri bulunmaktadır. Eskişehir’ i ziyarete gelen herkes porsuk çayı etrafından bulunan mekanlar da güzel vakit geçirir. Ayrıca Porsuk Çayı’nda bot ve sandallarla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

eskisehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-017.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.