Japonya'da makyaj kültürleri geyşalar ile gelişmiştir. Antik Japonya'da yüzü beyazlatmak için kullanılan yöntem, pirinç unu ve kuş kakasıdır. Safran çiçeği tozu, dudakları ve göz diplerini renklendirmek için kullanılmıştır.
Dünyada ilk olarak Çin'de tırnak renklendirme kullanılmıştır. Çinli kadınlar, renkli tırnaklara kavuşmak için damla sakızı, balmumu, jelatin, yumurta beyazı ve doğadan elde ettikleri kök boyasını karıştırmışlardır. Soylu olmayanların oje sürmesi kesinlikle yasaktır.
Antik Hint kültüründe makyaj yapmak ibadet etmenin, tanrılara yaklaşmanın ve güzellik çakralarını açmanın yollarından biridir. Hintlilerin gözlerine sürdükleri sürme olan Kajal, genç ve yaşlı herkeslerin gözlerine sürülmektedir. Zenginlik ve soyluluk göstergelerinden biridir.
Vikingler, saçların bakımına çok özen göstermektedir. Savaşçı toplumlardan olan ve sayılarının yarısını kadınların oluştuğu toplum olduklarından dolayı, makyaj ile savaşın etkisinin olduğunu düşünürler. Savaş şartlarına göre, her iki cinsiyet kesinlikle saçını kısaltamazlar.
Antik Roma'da, en önemli makyaj cilt bakımıdır. Açık renk tene sahip olmak isteyen kadınlar, ciltlerine sürekli zeytinyağı sürmekte; beyazlamak için de tebeşir tozu, beyaz kurşun, nişasta ve süt banyosu gibi yardımcılardan faydalanmaktadırlar.
Badem gözlüler diyarı olan Antik Mısır'da kadın, erkek, yaşlı, genç, zengin, fakir, işçi, soylu gibi tüm insanların hepsi makyaj yaparlarmış. Kömür ve siyah kükürt karışımını, gözlerinin altına ve üstüne sürerek bademe benzetmeleri ile dikkat çekmektedir.
Antik Yunan'da, açık ten renk soyluluğun simgesi olduğundan dolayı, kadınlar tenlerini beyazlatmak için beyaz kurşun, nemli ve parlak bir cilt için de zeytinyağı kullanıyorlarmış.
Kızıldereliler, sembolik makyaj yapmayı tercih ederlermiş. Savaşlar ve danslar için, vücutlarını ve yüzlerini boyayan Kızıldereliler, vahşi görünerek kötü ruhlardan korunduklarını düşünürler.
Kuzey Afrika, sürme ve kınanın kökenlerinden biridir. Kırışıklıklar ile savaşmak için, Günlük Çiçeği'nin ve Moringa isimli akasyanın sütlerini kullanırlarmış.
Aztekler, yüz makyajı için sarı aşı boyası, kuru kum boyalar ve katran kullanmaktadır. Kültürlerinde, halhallar ve ayak takıları çok ünlüdür.