Final Space Animasyon Dizisi Hakkında Yorumlar
Final Space Animasyon Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
İlk sezonu 15 Şubat 2018 tarihinde yayınlanmaya başlayan Final Space, 2 sezondan oluşmaktadır. Adult Swim ve WarnerMedia'nın yaklaşan yayın hizmeti HBO Max tarafından oluşturulan Final Space dizisi Kanada - Amerikan animasyonlu bir televizyon dizisidir. Yakın zamanda dünyadaki yayın hakkını Netflix’in almasından sonra büyük kitlelere hitap edip adını duyurmayı başarmıştır. Bu inceleme dizi içeriğimizde Rick and Morty gibi animasyon dizilerine bayılanlar için harika bir alternatif olacak Final Space dizisinden bahsedeceğiz. İşte yabancı dizi Final Space hakkında izleyici yorumları ve detaylı inceleme!
1. Final Space dizisi tıpkı Rick and Morty’nin de olduğu gibi ikisinin de atası sayılabilecek Futurama‘nın izlerini taşıyor desek hiç de yanılmış olmayız. Bilimkurgu animasyonlarının tarihi çok eskiye dayanmadığı için bu tarz dizilerin hep birbirinden esinlendiğini ve anımsatan izler taşıdıklarına sıkça şahit oluyoruz. Final Space dizisinin adını tam da duyuramamasının sebeplerinden biri de bu diyebiliriz.
2. Final Space, aslında dizinin yaratıcısı olan Olan Rogers tarafından YouTube için tasarlanmıştır. Sonrasında Conan O’Brien bu diziyi görmüş ve kanallara sunması için Rogers’a destek olmuştur. Final Space, birçok platform tarafından satın alınma yarışına girmiş fakat Rogers diziyi TBS’ye vermiştir. Sonrasında ise Netflix’in yayın haklarını satın almasıyla Final Space bizlere kadar ulaşmıştır.
3. Başarılı bilimkurgu dizisi Final Space, otobüslere atlayıp uzaya gidebilen insanların ve insanlarla birlikte yaşayan uzaylıların olduğu uzak bir gelecekte geçiyor. Animasyonun asıl kahramanı ise gayet sıradan bir insan olan Gary!
4. Gary, birgün barda otururken başına geleceklerden habersiz evrenin koruyucu ekibi Infinty Guard üyesi olan Quinn’i görüyor ve ona aşık oluyor. Final Space dizisinin hikayesi tam da burda başlıyor ve kahramanımız Gary’nin başına gelmeyen kalmıyor. Quinn ile nasıl iletişime geçeceğini düşünürken Gary bir takım olaylardan sonra bir Infinty Guard pilotunun üniformasını üzerine geçiriyor. Quinn’le konuşmaya kalmadan tüm Infınty Guard üyeleri göreve çağırılıyor. Gary yalanının ortaya çıkmasından korktuğu için Quinn’le bir gemiye atlıyor ve kumandaya geçiyor. Yanlışlıkla bastığı bir tuş yüzünden silahları ateşleyip 92 Infinty Guard savaş gemisini ve küçük bir Meksika aile lokantasını paramparça ediyor. Final Space dizisinin hikayesi tam da burda başlıyor çünkü Gary ceza olarak 5 yıl boyunca bir uzay gemisine kapatılıp, hasar gören uyduları tamir etmeye mahkum ediliyor.
5. ShadowMachine firması tarafından yapılan görselleri ile çok konuşulan Final Space dizisi karakter animasyonları ve uzay animasyonlarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Rick & Morty serisindeki görsellere taş çıkaran animasyonlarıyla Final Space hem animasyonunun kalitesine hem de senaryosundaki mizahi unsurlara aşırı dikkat çekmesiyle animasyon severlerden artı puan alıyor.
6. Final Space dizisi birine ve kendine güvenme, karşılıksız arkadaşlık, platonik aşk, ölümle başa çıkma gibi temaları türdaşları gibi aşırı tiye almadan son derece sağlam bir şekilde işlemesiyle de seyirciyi etkilemeyi başaran yapımlardan birisi oluyor. Özellikle birkaç bölümünde eğlence unsurunu geride bırakıp, bu kez de duygu yoğunluğu ile sizi kendine hayran bırakmayı başarıyor.
7. Final Space dizisinde Gary ve Mooncake ikilisini Olan Rogers, KVN karakterini Portlandia ve daha birçok yerden tanıdığımız Fred Armisen seslendiriyor. H.U.E karakterini Tom Kenny, Quinn karakterini Tika Sumpter, Avocato karakterini ise Coty Galloway seslendiriyor.
Final Space Dizi Karakterleri
1. Gary ve Mooncake
Gary ve Mooncake dizinin aynı zamanda yaratıcısı olan Olan Rogers tarafından seslendiriliyor. Gary’i ilk gördüğünüzde sevemeyecek ve antipatik bulabilirsiniz fakat ilerleyen bölümlerde ukala ve itici tavrına eklenen iyi niyetiyle izleyicinin sempatisini kazanmayı başarıyor. Mooncake ise basit tasarımına rağmen izleyiciye en sevimli gelen karakterlerden biri oluyor.
2. KVN
Fred Armisen tarafından seslendirilen KVN karakteri Gary’nin gemiye hapsedilmesinin ardından akıl sağlığını koruması için atanan android karakterdir. Her ne kadar Gary’e iyi gelmek için atansa da onu delirtmek için elinden geleni yapması dizinin izlenmeye değer sahnelerini oluşturuyor.
3. Quinn
Tika Sumpter tarafından seslendirilen Quinn karakteri Gary’nin başına gelenlerin tatlı sorumlusu diyebiliriz. Evrenin son umudu ve koruyucusu olan Infinty Guard için çalışan Quinn Gary’nin aşık olduğu karakter.
4. H.U.E
Tom Kenny tarafından seslendirilen H.U.E, Gary’nin mahkum edildiği geminin yapay zekası ve 5 yıllık ceza boyunca Gary’nin kontrolünden sorumlu karakter.
Final Space İzleyici Yorumları
1. bugün 8 bölüm arka arkaya izleyip bitirdiğim çok eğlenceli bir çizgi dizi. duygusal sahneleri çok başarılı olsa da benim için dizinin en iyi yanı müzikleri. çoğu kişinin favorisi mooncake olsa da ben gemide alınlarında isim yazan robotları çok sevdim. acayip saçma değiller mi?
2. harika bir uzay serüveni yaşamak istiyorsanız birebirdir kendileri bu tecrübe için. 10 bölümlük sezonu ile bir oturuşta bitirilecek muhteşem çizgi dizi. espirileri, yaşattığı hisler, yazılan senaryosu çok iyi olan bu diziyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.
3. keyifli ben begendim. rick and morty deki hayal kirikliklari ve demoralizasyon anlari bunda da mevcut, tabi bi tik daha az depresif versiyonu. birde her acilis sahnesi, her bolumde ayni sona dogru yavas yavas ilerleyis seklinde sabit olup, introdan sonra kronolojinin ilerlemesi hos bi secim olmus. tavsiye edilir.
4. ilk sezon senaryo ve işleyiş bakımından kesinlikle daha iyi sayılır. düşündürücü bazı gizem elementleri olsun filler bölümlerin minimumda tutulması olsun baya kaliteli yapım tadını veriyordu. ikinci sezona geldiğimizde ise... tamam çok çok abartmayacağım, senaryo ve bölüm doluluğu bakımından ilk sezonun iki tık altında kalıyor ama yine de sizi gülümsetmeye (en azından beni) devam ediyor. hatta ikinci sezonu sıf fox karakteri için izleyebilirsiniz, çok şirin olmuş dallama.
5. 2. sezonunu az evvel bitirdim, o kadar kıymetliydi ki az az izleyip tadını çıkarmaya çalıştım. komik olsun eğlenelim diye açtığım bir diziyken her bölümde gözümü yaşarttı. bir tanesinde de baya hüngür hüngür ağladım. 35 yaşında bir adamım bu arada... backstoryler, bağlantılar, karakterlerin işlenişi öyle fena ki, müziklerle birlikte hiç beklemediğin bi saçmalık anında bi vuruyor allahını şaşırtıyor adama durduk yerde. sonra tam böyle gözün yaşlı izlerken kahkaha attırıyor. çok sevdim, geç buldum erken bitti daha 2. sezon finalini eylül sonunda yapmış. acayip dertliyim kim bekleyecek şimdi aylar boyunca?
6. muazzam bir uzay animasyonu. sürekli ebeveyn draması işleyip beni kederlere sarsa da tribore, kvn, mooncake ve hue karakterlerinin her biri başlı başına sitcom başrolü olabilecek kadar iyi yaratılmış, hala izlemeyen animasyon sever kalmışsa cok şey kaçırıyor.
7. star wars'ın içine eden disney dallaması otursun izlesin; bilim kurgu nasıl yapılıyor görsün.bilim kurgudan çok zevk alıyorum. en leş bilim kurguları bile oturup izliyorum. şunu söyleyebilirim ki on numara bir dizi olmuş. çizgi film ve komedi olduğuna bakmayın bazı bölümler gayet acıklı olabiliyor.
8. 3.sezonu beklerken muhtemelen önceki bölümlerini unutacağım çizgi dizi. gerçeklikten kopuk olarak ilerlemiyor oluşu, götürdüğü farklı dünyanın zemininde duygularına ışık tutuyor, garipseyeceğini düşündüğün yere aşina çıkıyorsun. birkaç bölüm sonra iyice benimsiyorsun. izlediğim çizgi dizilerin genel olarak daha nokta atışlarında bulunması ve bunu kendi dünyalarında yapıyor oluşu etkisini arttırıyor.
9. 1.sezonu gibi 2.sezonu da mükemmel olan dizi. karakterler zaten efsane. her biri için onlarca satır yazılır, öyleler. kimi zaman efsane dialogları ile yaran, kimi zaman duygusal sahneleri ile duygulandıran, kimi zaman harika bilim kurgu öğeleri ile ağzınızı açık bırakan muhteşem bir yapım.
10. hafta sonu başladığım ve bi çırpıda bitirdiğim, enfesello bi çizgi dizi. en baştan söylemek gereyor; rick and morty ya da futurama gibi örneklerle kıyaslamak doğru değil ama onşardan çok uzak da sayılmaz. karakterlerin hepsini çok beğendim. bi kere hepsinin bi hikayesi, kendilerince de gayet makul motivasyonları var. hikayenin ilerleriyişi de gayet makul ve kendine has.
Önerilen İçerik: Rick and Morty Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İlginç Detay
NeOldu.com