Efsanelere Konu Olan Galata Kulesi'ni Hakkında Bilgiler

Galata Kulesi, 'yolum düştü, bunu da gezeyim' diyebileceğiniz bir yer değildir. Bu içeriğimizde Galata Kulesinin efsanesini ve bilgilerini derledik...
Efsanelere Konu Olan Galata Kulesi'ni Hakkında Bilgiler

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

Neresi olursa olsun, bir yeri gezmek istiyorsanız öncelikle o yer hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Böylece o yeri gezerken algılayarak, önemseyerek, düşüncelerle gezeceksiniz. Bu sizlere farklı bir tat verecektir. Bu içeriğimizde de sizler için Galata Kulesi hakkındaki bilgileri derledik.

İşte efsanelere konu olan Galata Kulesi hakkında bilgiler;

Galata Kulesi'nin Tarihi

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

İstanbul’un en eski ve güzel kulelerinden biri olan Galata kulesi, bu şehrin sembolü haline gelmiştir. Vapurla Eminönü ya da Karaköy’e giderken sizlere el sallayarak, “hoş geldiniz” der. Devasa görünümüyle evlerin arasından kendini savuran bu kule, Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından 528 yılında fener kulesi olarak inşa edilmiştir. İstanbul’da birçok ahşap yapı gibi bu da büyük yangınlardan nasibini almıştır. 1348 yılında Cenevizliler tarafından kesme taşlarla İsa Kulesi adıyla yapılmıştır. Kule 1453’te Osmanlı hakimiyetine geçmiştir. O zamana kadar savunma amaçlı kullanılan bu kule, başka görevler için de kullanılmıştır.

Galata Kulesi Efsanesi

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında yaşanan, yıllara rağmen daha da artan aşkın hikâyesini biliyor musunuz? Galata Kulesi, denizin ortasında tek başına kalan Kız Kulesi’ni görür görmez aşık olmuş. Her an dalıp gittiği sevdiğine kavuşmanın hayallerini kurmaya başlamış. "Acaba o da benim gibi heybetli birini görüyor mudur, o da beni seviyor mudur" diye her gün düşlere dalarmış ta ki bir gün Hezarfen Ahmet Çelebi çıkıp Galata Kulesi’nin tepesine, buradan Üsküdar’a uçacağını söyleyene kadar. Galata Kulesi, yıllardır olan aşkını, yazmış olduğu şiirleri Hezarfen’e vermiş ve bunları sahibi olan Kız Kulesi'ne ulaştırmasını söylemiş. Hezarfen uçarken şiirleri Kız Kulesi'ne savurmuş, şiirleri gören Kız Kulesi, bir çocuk gibi sevinmeye başlamış ve Galata Kulesi'ne gülümsemiş. Bunu gören Galata Kulesi, o günden sonra aşkının karşılıksız olmadığını anlamış. Birbirlerine gönülden aşık olan bu iki yapı bundan dolayıdır, herkesi kendine hayran bırakıyor. Aşk güzeldir, bu iki muhteşem yapı bugün aşklarından dolayı ayakta kalmayı başarıyorlar.

İkinci bir rivayetlere göre; Galata Kulesi’ne çıktığınız kişiyle evleniyorsunuz. O zaman bir gün sevdiğiniz kişiyi alıp Galata Kulesi’ne çıkabilirsiniz. Bir bakarsınız rivayetler gerçek olur.

Galata Kulesi'ne Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

Galata Kulesi’ni dışarıdan izlemek içerisini görmekten daha keyif verebilir. Öncelikle dışarıda Galata Kulesi manzarası olan bir restoranda yemek yiyerek, bu tarihi kuleyi seyre dalabilirsiniz. Galata Kulesi’nin önünde her gün uzun bir kuyruk bulunur, bu kuyruk sakın gözünüzü korkutmasın. Kulede 2 asansör mevcut ve doğal olarak onların çıkıp inmesini beklerken kuyruk oluşuyor. Kuyrukta 15-20 dakika sonra sıra size gelecektir. Kulenin 7 katını asansör, 2 katını merdivenle çıkacaksınız. İndiğiniz zaman ise tüm katları merdivenle iniyorsunuz. Eğer kuleyi iyi bir şekilde görmek istiyor, manzarayı seyre dalmak istiyorsanız erken saatlerde gitmenizde fayda var.

Galata Kulesi Ziyaret Saatleri ve Ücreti

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

Galata Kulesi 1 Kasım ile 1 Nisan arası 10:00-19:00 arası, 1 Nisan ile 1 Kasım arası 08:30-23:59 saatleri arasında hizmet vermektedir. Giriş ücreti ise 2023 itibarıyla 175 TL olarak belirlenmiştir.

Galata Kulesine Nasıl Gidilir?

Galata Kulesi Efsanesi Hakkında Bilgiler

Buraya en kolay ulaşım yolu metroyladır. Yenikapı- Hacıosman metrosu ile Şişhane durağından indikten sonra Şişhane çıkışında çıkarsanız Refik Saydam Caddesi'nde bulunan İstanbul Kültür Sanat Vakfı binasının yan aralığında 300-400 metrelik kısa bir yürüyüş sonrası ulaşırsınız.

İstiklal Caddesi’nden gelenler ise tünele doğru yanaşırken metronun olduğu sokaktan bir sonraki sokağa aşağı doğru yürürlerse Galata Kulesi’ne ulaşırlar.

Eminönü tarafından gelenler, biraz yokuş çıkmak zorunda kalacaklar.

Adres: Bereketzade Mah. Galata Kulesi Beyoğlu

 İçerik Üreticisi
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum