Hamilelerin Yaz Aylarında Uygulaması Gereken 10 Öneri

Yaz aylarında sıcağın etkisiyle hamileler zorlu günler geçirebiliyor. İçeriğimizde hamilelerin yaz aylarında rahatlamasını sağlayacak önerileri derledik.
Hamilelerin Yaz Aylarında Uygulaması Gereken 10 Öneri

Sıcak havalarda anne adaylarının ciltlerini koruması son derece önemlidir. Anne adaylarının sıcak ve nemli havalarda sağlık problemi yaşamamak için bazı önlemleri alması gerekiyor. Beslenmeden spora, kıyafetlerden seyahate kadar birçok değişiklik yapmanız gerekiyor. Bu içeriğimizde hamilelerin bilmesi gereken yaz kurallarını bir araya getirdik.

Hamilelerin Bilmesi Gereken 10 Yaz Önerisi

İşte yazın dikkat etmeniz gereken şeyler...

1. Susuz Kalmamaya Özen Gösterin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Susuz kalmak normal bir insan sağlığı için bile tehlikeli olurken sıcak havalarda, hamileler için de bir o kadar önemlidir. Özellikle susuz kalınması bebeğin beslenmesini bozar, damar içi pıhtı oluşma riskini artırır, hatta erken doğuma bile sebebiyet verebilir. Günde en az 12 bardak sıvı tüketilmelidir.

2. Bol Bol Dinlenin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelerin yaz aylarında yapması gereken bir diğer şey de bol bol dinlenmektir. Düzenli olarak uyuyamadığınızda birçok olumsuz durum yaşanmaktadır. Bu yüzden geç saatlere kadar uyanık kalmamaya özen gösterin.

3. Havuz Yerine Denize Girin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Havuzdan enfeksiyon kapma gibi bir durum meydana gelebilmektedir. Bu yüzden havuza girmek istiyorsanız çıktıktan sonra mayo ya da bikiniyi mutlaka değiştirmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Denize girmek bu dönemde sizin için çok daha iyi olacaktır. Her ne kadar enfeksiyon kapma riski olmasa da denize girdiğinizde çok fazla kalmanız önermiyoruz. Özellikle güneşin dik geldiği saatlerde denize girmekten kaçının.

4. Yolculuk Yaparken Mola Verin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Uzun yola çıkılacaksa ara vermek çok önemlidir. Mola sırasında yürüyüş yapmak ödemi minimum seviyeye indirmek için büyük önem taşıyor. Pıhtı oluşmasını engellemek için ise varis çorabı kullanılabilir.

5. Ayaklarınızı Dinlendirin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelerin yaz aylarında dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de ayaklarını dinlendirmektir. Hamilelikten şişmiş ayaklarınızı serinletmek size çok iyi gelecektir. Bir leğene soğuk su koyarak ayaklarınızı içine bırakın. Bu sizin biraz rahatlamanızı sağlayacaktır.

6. Pamuklu Giysileri Tercih Edin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Yazın sıcaklığın artmasından dolayı hamilelerin giydiği kıyafetler de çok önemlidir. Bu yüzden pamuklu giysileri tercih etmelisiniz. Terletmeyen ve cildinize nefes aldıracak kıyafet seçimi bu dönem için şarttır.

7. Beslenmenize Dikkat Edin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Yaz döneminde dışarıdan beslenmemeye özen göstermeniz gerekiyor. Besin zehirlenmesinin çok fazla yaşandığı bu dönemde iyi pişmemiş et ve tavuktan uzak durmalısınız. Bunun yerine meyve, sebze, salata, haşlama etli ve zeytinyağlı yemekleri yemenizi öneriyoruz. Her gün 3 ana ve 3 ara öğün uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Hazmı zor, ağır, yağlı ve kızartılmış yiyeceklerden kaçınmanız bu dönem için oldukça önemlidir. Ayrıca ödemin artmaması için tuz içerikli besin ve içeceklerin tüketimini kısıtlamanız gerektiğini hatırlatalım.

8. Leke Koruyucu Kremler Kullanın

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Lekelerden korunmak için yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmelidir. Bu kremleri kullanarak cildinizi güneşin etkilerinden koruyabilirsiniz. Bunun yanında güneşin yoğun ve ışınlarının dik olduğu saatlerde açık havada bulunulmamalı, gölge alanlar tercih edilmeli, bol kıyafetler giyilmeli, şapka ve gözlük kullanılmalıdır.

9. Cildinizi Nemlendirin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Tatil beldelerinde çok fazla karşılaştığımız geniş kenarlı şapkalıkları günlük hayatta kullanmanızı öneriyoruz. Bu cildinizin nem kaybetmesini engelleyecektir. Uzmanlar güneşe çıkmadan 20 dakika önce yüksek koruyucu etkiye sahip güneş kremi sürülmesini önermektedir. Ayrıca kuruluk yaşamamak için cildinizi bol bol nemlendirmelisiniz.

10. Vücudunuzu Serinletin

hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Yazın dikkat edilmesi gereken son nokta ise vücudunuzu sürekli serinletmeniz gerekliliğidir. Özellikle güneşin dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamanızı öneriyoruz. Yoksa güneş çarpmasından cilt lekelerine kadar birçok problem yaşamanız olasıdır.

Bu dönemde sık sık duş almanız gerektiğini de hatırlatalım. Düzenli olarak duş almanız durumunda hem rahatlarsınız hem de genital bölgenizde oluşabilecek soruları önlersiniz. Ayrıca duşu ılık suyla almanızın vücut sıcaklığınızı dengeleyeceği için sizin için daha iyi olacağını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamilelik BelirtileriHamile Kalma Yöntemleri
Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile KalmaYalancı Gebelik
COVID 19 ve HamilelikHamilelikte Anne Adayının Psikolojisi
Hamilelik Hakkında Bilinmesi GerekenlerMide Bulantısına İyi Gelen Besinler
Hamilelikte Yaz TatiliGebelikte Lazer Epilasyon

Hamileler sıcak havalarda ne yapmalı?

Anne adaylarına sıcak havalarda birkaç şey önerilmektedir. Uzmanlar hamilelerin yaz aylarında beslenmesine dikkat etmesini, bol su tüketmesini, kıyafetlerini özenle seçmesini, serin kalmasını, cilt bakımını eksik etmemesini, egzersiz için akşam vakitlerini beklemesini, öğlen saatlerinde dışarıya çıkmamasını ve bolca dinlenmesini önermektedir.

Yazın hamilelik nasıl olur?

Havanın sıcak olmasından dolayı güneş ışığı hamileliği daha da zorlaştırmaktadır. Sıcak hava terlemeyi attırdığı için su ve tuz kaybı oluşur. Ayrıca yazın sıcak ve nem bir arada olduğu için nefes alıp verme de zorlaşıyor. Doğum yaparken bu duruma dikkat edilmesi gerekir.

Sıcak hava anne karnındaki bebeği etkiler mi?

Bebek, anne ateşli bir hastalığa yakalanmadığı sürece sürekli olarak 36.5 derecede tutulmaktadır. Ancak uzun süre güneşe maruz kalmak ve aşırı susuzluk çekmek bebeği etkilemektedir. Bu yüzden bu gibi durumlardan mutlaka kendinizi sakının.

Hamileler yazın ne içmeli?

Hamileler sıvı ihtiyacını sadece suyla bile karşılayabilir. Günde en az 2.5-3 litre su tüketmeniz durumunda günlük sıvı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Çay ve kahve tüketimine ise bu dönemde ara vermeniz gerekiyor.

Hamilelikte sıcak neden zararlı?

Hamilelikte sıcak fetüsün sıcaklığını arttırmaya neden olabilir. Artan ısı, ilk trimester döneminde ciddi hasara neden olabilir. Bu yüzden sıcak su torbası ve küvetlerden bu dönemde uzak durmanız gerekiyor.

Çok su içmek bebeğin suyunu artırır mı?

Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı 3 saatte bir kendini yenilemektedir. Eğer gerekli olan su alımı olmazsa amniyon sıvısı azalabilir. Bu da erken doğum ağrısının oluşmasına sebebiyet verebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.