Çok yemek yersem bebek sağlıklı olur
Aksine çok yemek yemek önemli değil gerektiği kadar ve sağlıklı beslenmek önemlidir. Gebelikte önemli olan az az ve sık sık beslenilmesidir. Örneğin günde 3 ana öğün, 3 ara öğün olarak beslenme düzeninizi oluşturabilirsiniz. Çok yemek yemek anneye kilo olarak geri döner bu da hamilelikte bir takım sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olur.
Hamilelikte istediğim her şeyi yiyebilirim
Hamilelikte her canınızın istediğini yememelisiniz. Özellikle dikkat edilmesi gereken besinler çiğ yiyecekler, çiğ köfte, kabuklu deniz hayvanları gibi besinlerden hamilelerin uzak durması gereklidir. Abur cubur ve fast food ürünleri de hamileleri ve bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceğinden tüketilmemesi gereken yiyeceklerdendir.
Bitki çayları hamileler için sakıncalıdır
Aksine hamilelikte bitki çayı içmenin hiçbir zararı yoktur. Hamilelerin günde bir veya iki fincan bitki çayı içmesinde hiç bir sakınca yoktur. Bitki çayları hamilelere zararlıdır diye yanlış bir kanı vardır. Bitki çayları hamilelerin sakinleşmesine, rahatlamasına neden olur ve içilmesinde fayda vardır.
Hamileler ton balığı yememelidir
Yine kulaktan dolma yanlış bir bilgi daha. Hamilelerin ton balığı yemesi aksine faydalı olacağından haftada 2 kez ton balığı yemelerinde hiçbir sakınca yoktur. Balık hamilelerin haftada 2 kez mutlaka tüketmesi gereken yiyeceklerden birisidir çünkü bebeğin beyin gelişimi için çok gerekli olan Omega-3 içerir.
Hamilelikte spor zararlıdır
Hamileliğin her evresinde spor yapılabilir. Spor hamileler için çok önemli ve gerekli olup, kolay bir doğum için de mutlaka yapılması gereklidir. Sadece hamileliğin ilk aylarında düşük tehlikesi oluşabileceği için spor pek önerilmez. Onun haricinde anne adayını çok yormayacak spor yapmasının hiçbir sakıncası yoktur.
Hamilelikte araba kullanılamaz
Hamilelerin araba kullanmalarında bir sakınca yoktur. Sadece hamileliğin 37. haftasından sonra her an doğum gerçekleşebileceği için riskli olabilir. Emniyet kemeri takılı bir şekilde hamilelerin herhangi bir sorunu olmadıkça araba kullanmaları mümkündür.
Bebek çok saçlıysa anne daha çok mide bulantısı yaşar
Hamileleğin her evresinde mide bulantısı şikayetleri olabilir. Bunun bebeğin saçlarıyla falan ilgisi yoktur. Reflü ve mide yanması şikayetleri hamilelikte çok sık rastlanılan durumlardır. Bunu önlemek için anne adaylarının beslenmesine dikkat etmesi gereklidir. Midesine dokunacak çok ekşi ve acı yiyecekler tüketmemelidirler.
Hormonal değişimi sadece anne adayı yaşar
Elbette fiziksel olarak anne adayı her anlamda değişim yaşar. Hem duygusal hem fiziksel anlamda. Ancak babalar da son derece hamilelikten etkilenir. Babaların da beslenme ve psikolojik anlamda hormonları değişiklik göstermektedir.
Hamilelik dikkat dağınıklığına neden olur
Hamilelikten ötürü dikkat dağınıklığı ve motivasyon eksikliği gibi durumlar görülebilir. Ancak bunlar geçicidir. Hamilelerin bu durumları yaşamamaları için evde oturmak yerine işlerine devam etmeleri tavsiye edilir. Bu onların daha dinamik ve aktif olmalarını sağlayacağından olumsuz durumların görülme olasılığı da düşer.
Hamilelikte dişlere müdahale edilemez
Hamilelikte diş sağılığı ile ilgili problemler oluştuğu takdirde, tedavi yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Hamileliğin ilk yarısında değil de ikinci yarısından sonra her türlü müdahale yaptırılabilir.