Kasık Ağrıları
Genellikle 4. ve 5. haftalarda görülür. Tehlikeli olabilecek durum ise kasık ağrısıyla birlikte vajinal kanama olması. Bunun haricinde annenin normal hayatını etkileyecek derecede onu rahatsız etmez.
Her Kanama Önemlidir
Her türlü kanama kaçıncı haftada olursa olsun önem arz edip, düşük tehlikesini akıllara getirmelidir. %90' ı dinlenmekle geçen bu kanamalar gerçekleştiğinde hemen doktorunuza başvurmalısınız.
Göğüs Ağrıları Olabilir
Hamilelikte salgılanan östrojen hormonu göğüsü hassasiyetleştirebilir ve ağrıya neden olabilir.
Sık İdrara Çıkılabilir
Bu çok doğal bir durumdur. İlk aylarda çok görülür. Bir de son ayda bebeğin başının mesaneye baskı yapması sonucu sık idrara çıkılabilir.
Bulantı Ve Kusma Şiddetli Olursa
Doktor tarafından yapılan tahlillerin ve testlerin sonucunda önemli bir sorun çıkmazsa bu durumda normal karşılanmalıdır.
Halsiz, Yorgun Ve Sürekli Uyumak İsteyebilirsiniz
Bu haller de yine hormonlar yüzündendir. Hamileliğin 3. ayından sonra geçebilir.
Baş Ağrısı Olabilir
Çoğunlukla ilk 3 ay da görülen baş ağrısının sebebi susuz kalmaktan kaynaklanır. Son aylarda görülen baş ağrıları önemsenmeli ve ciddiye alınmalıdır.
Mide Problemleri Ortaya Çıkabilir
Gebelikte reflü ile karşılaşılabilir. Sebebi ise yiyeceklerin progesteron hormonu etkisiyle yemek borusundan yavaş geçmesidir. Doktorunuza başvurarak ilaç tedavisi uygulanabilir.
Cilt Problemleri Görülebilir
Yine hormonların etkisiyle ciltte kararmalar, lekeler vb. durumlar görülebilir. Güneş ışığına maruz kalmak gebelikte bu şikayetlerin artmasına neden olabilir.
Kabızlık Sorunu Ortaya Çıkabilir
Gebelikte kabızlıkla sık karşılaşılabilir. Bundan korumak için kendimizi bol sıvı tüketilmelidir.