House Of Cards Hakkında Hiç Duymadığınız 10 İlginç Gerçek

İlk iki sezonu bir arada yayınlamak için bu yarışa giren Netflix iki sezona toplam yüz milyon dolar harcayacağını belirterek House of Cards’ın yayıncısı olmayı başardı. İşte House Of Cards hakkında daha önce hiç duymadığınız 10 ilginç bilgi!
House Of Cards Hakkında Hiç Duymadığınız 10 İlginç Gerçek

House Of Cards Hakkında Hiç Duymadığınız 10 İlginç Gerçek

Bir politik drama dizisi olan House Of Cards, Netflix’in yayınlamak için kesenin ağzını açtığı kaliteli yapımların başında geliyor. İlk iki sezonu bir arada yayınlamak için bu yarışa giren Netflix iki sezona toplam yüz milyon dolar harcayacağını belirterek House of Cards’ın yayıncısı olmayı başardı. Kevin Spacey ve Robin Wright’in muhteşem performansları ile muhteşem bir yapıt olan House Of Cards dizisi hakkında muhtemelen daha önce hiç duymadığınız 10 ilginç bilgiyi bu içeriğimizde siz sevgili okurlarımız için bir araya getirdik.

House Of Cards dizisi 


1. İngiliz mini dizisinden ve Michael Dobbs’un aynı isimle yayınlanmış kitabından uyarlanan House Of Cards Netflix’in en beğenilen yapımlarından biri olmayı başardı. Kitabın yazarı Michael Dobbs, aslında İngiliz Muhafazakar Parti’nin genel sekreterliğini yapıyordu. Dobbs, hikayenin ilhamını ise o dönem Birleşik Krallık Başbakanlığını sürdüren Margaret Thatcher’ın istifasına giden yoldan aldığını belirtiyor. 

House Of Cards dizisi


2. House Of Cards’ın yapımcıları dizideki siyasi olayların doğruluğundan emin olabilmek için birçok siyasi danışman ve strateji uzmanıyla çalışıyor. Hatta dizi için politik geçmişi olan bir senarist arayışındaydılar. Daha önce sayısız seçim kampanyasında çalışmış olan Bae Willimon ise tüm adaylar arasında öne çıkmayı başardı.

House Of Cards dizisi


3. Willimon, dizinin İngiliz versiyonuna göre hikayenin daha modernleşmesini doğru bulmuş ve uyarlamadan farklı yeni bir yapım ortaya çıkarmış. Beau Willimon, dizinin her bir sezonunu 13 saatlik bir film olarak görmeye çalışmış ve bu yüzden bölüm sonlarında gereksiz heyecanlı sahnelere ve arkası yarınlara yer vermek istememiş.

House Of Cards dizisi


4. Robin Wright ve Kate Mara, House of Cards’daki rollerini Ejderha Dövmeli Kız filminden sonra almışlar. Yapımcılığını yine Fincher’ın üstlendiği bu filmde Wright, Erika Berger’e; Kate Mara’nın kız kardeşi Rooney ise Lisbeth Salander karakterlerine hayat vermişti. Senaryoyu okur okumaz Zoe karakterine talip olan Kate Mara ise kız kardeşinden yapımcılara kendinden bahsetmesini istemiş ve rolü bu şekilde almış.

house of cards dizisi


5. House Of Cards her ne kadar Washington D.C.’de geçse de dizinin dış çekimleri Baltimore’da, iç çekimleri de Joppa’da bir depoda yapılıyor. Komik olansa, bu deponun eskiden bir mağazanın dağıtım deposu olarak kullanmış olması!

House Of Cards dizisi


6. Dizideki tüm araba sahneleri üç tarafı yeşil perdeyle çevrilmiş sahte bir arabanın içinde çekiliyor. Araba sahnelerinin dış çekimleri ise açık alanda, daha sonradan yapılıyor ve montaj sırasında ekleniyormuş.

House Of Cards dizisi


7. House of Cards’ı çekmek gerçekten çok pahalıya malolmuştur. Buna rağmen, Maryland eyaleti dizinin bir çok giderini karşılamayı kabul etmiş. Hatta bir örnek vermek gerekirse, eyalet dizinin ilk sezonu için 11 milyon dolarlık cüzi(!) bir bağışta bulunmuş.

House Of Cards dizisi


8. House of Cards, Netflix’in ilk orijinal dizisi olma unvanını taşıyor. Netflix dizilerine özgü olan tüm sezonun aynı anda yayınlanması da bu diziyle birlikte başlamıştır.

House Of Cards dizisi


9. House Of Cards dizisi, aynı zamanda Emmy ödülünü kazanan ilk online dizi olma özelliğine de sahiptir. Dizi 2013 yılından beri 6 Primetime Emmy, 2 Golden Globe ve 2 Beyaz Perde Sanatçıları Derneği ödülü kazandı.

House Of Cards dizisi


House Of Cards İzleyici Yorumları

1. Üçüncü sezonda yine yardıran dizidir. ben genelin aksine beğendim ayrıca claire'da hep bir belirti vardı frank ile yaşadıkları arasında ama başkan olduktan sonra bu daha da açığa çıktı, frank zaten başkanlıktan sonra iyice uçtu, şu aktivist için yaptığı konuşma dışında abartı bir durum bulmadım açıkçası. ben zaten başından beri pek sevmem claire'ı ama frank gibi bir adama o kadar zamandır katlanabilen, beraber durabilen bir insana da saygı duyarım. dizinin bu sezonki yıldızı net viktor petrov idi, lars mikkelsen abimiz yardırmış. kendisi de mads mikkelsen'in abisiymiş, bunlar ailecek yardırıyorlar efendim oyunculukta, durduramıyoruz.


2. Gelecek sezonda republican candidate olarak steve buscemi gelse çok efsane olur diye düşünmeden edemiyorum nedense. belki boardwalk'da da kendisini izledikten sonra böyle bir algı oluşmuştur kafamda ama gerçekten harika olmaz mıydı? kevin spacey bir yandan buscemi bir yandan. repliklere, karizmaya doyacağımız bir sezon olurdu. arada lars mikkelsen ile petrov'u da görürdük, baya süper olurdu.


3. 2016 sag ödüllerinde kevin spacey'in frank underwood karakteri ile drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandığı ilk bölümünü david fincher'in yönettiği politik dizi. edit : dördüncü sezonuna son üç gün kalmıştır efendim.merakla bekliyoruz.


4. Dizi netflix'in olduğuna göre herhangi bir telif sorunu olduğunu sanmıyorum. o yüzden netflix bunu her ülkeye aynı anda açmayarak bence hem ayıp ediyor hem de yeni girdiği pazarlardaki müşteri kazanma fırsatını boşa harcıyor. altyazı olmadığı için diyebiliriz ancak o da bence sorun değil, sonuçta herkes istediği altyazıyı sonradan ekleyebiliyor ya da altyazı kullanmadan izlemek isteyenler ya da ihtiyaç duymayanlar da olabiliyor.


5. Yarattigi guc iluzyonu ile sadece bir adamdan cok daha fazlasi olduguna inandiran, seytani tasvir ederken bizi de ayni tarafa cekmeyi basarmis, bendenizi claire ile kavgalarinda bile net olarak taraf olmaya itmis, su ana kadar izledigim en guclu dizi karakteri olan francis underwood'u barindiran dizi.


6. 2. sezonunda muhteşem bir finalle izlemeyi bıraktığım dizidir. bugüne kadar zirvede bıraktığımı düşünüyordum ama gelin görün 4. sezona geçmiş. entarilere bakamadım çünkü bu diziden spoiler yerseniz bir sezona mani olabilir, öyle bir diziydi. popüler başlıklarda da gözüme hiç çarpmadı bugüne kadar. Buradan ekşi sözlük yazarları spoiler çakmadan bana ''izle '' ya da'' izleme'' minvalinde mesaj atarlarsa, devam edip etmemeyi düşünüyorum. 3 olumlu cevapla sizlerle birlikte bu yola devam edeceğim. 


7. Bu yaşıma kadar izlediğim en iyi dizi diyebilirim. senaryo oyunculuk sinema sanatları, popülerlik. kevin spacey in bir dizide rol almayı neden kabul ettiğini sorgulamıştım en başta. ama gerçekten yaptığı en iyi iş. sergilediği en iyi karakter. obama bile çıktığı anda 13 bölümü üstüste izliyor izlenimi veriyor. bir çok paylaşım, espri yapıyor, spoiler vermeyin diye twitterda ağlıyor. adamlar emmy kazanıyor, imdbden 9 üstü puan alıyor. burda gelmiş biri sıkıcı olduğunu iddia ediyor.


8. Kapali kapilar ardinda az cok neler dondugunu gordugumuz netflix yapimi. ortadoguda nasil kirli pazarliklar varmis, meger rusyanin dunya politikasi uzerindeki rolu ne fazlaymis. birsey varki guzel olan, bu adamlar bu kadar gucluyken yasalar karsisinda ne kadar caresiz olduklarini, basin ozgurlugunun demokrasinin sac ayaklarindan biri oldugunu, ifade ozgurlugunun onemini gormus olduk. insanin ister istemez burada yasayasi geliyor, en azindan kendimizi ozgurce ifade edip yasalara rahatca sirtimizi dayayabiliriz.


9. Frank ve clair çiftinin maceralarını ailecek ilgiyle takip ediyoruz. hırslı ve hedefe odaklı çiftimiz hedeflerine yani başkanlığa ulaşana kadar karşılarına ne çıkarsa ezip geçmeye harcamaya hazırlar. ince politik entrikalar, adam satış, siyasi şantaj, rüşvet ve belki en trajiği cinayet. her yerde satın alınacak veya açığı olan insanlar bulunuyor ve politika gemisi yürütülüyor. çiftimiz temelde ahlaksız ve dini herhangi bir inanışa sahip değil ama bunları erdem gibi göstermeyi çok iyi beceriyorlar.


10. 5.sezonun ilk 8 bölümünü bitirdiğim dizi. açıkçası şu ana kadar beklentilerimin altında kaldı. dizi konu olarak tek bir olaya odaklandığı için bazı anlarda resmen duruyor. yani bu ooo çok sıkıcı gibi bir şey değil. dizi bildiğin gitmiyor. üstüne üstlük hala bazı eski olayların ısıtılıp ısıtılıp ortaya çıkması da beni biraz sıktı. umarım son beş bölümde ana konu etrafında çatallaşan ve zenginleşen olaylar izleriz de gerçek house of cards ı görürüz. benim hatırladığım kadarıyla dizinin ana senaristlerin biri geçen sene ayrılmıştı. bu ayrılma olayı bence diziye çok büyük zarar vermiş.


House Of Cards Karakter İncelemesi

1. Frank Underwood - Kevin Spacey

Frank Underwood Beyaz Saray’da Demokrat partinin çok güçlü siyasetçilerinden birisidir. Kevin Spacey’nin canlandırdığı karakterin her yönüyle ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

frank-underwood-kevin-spacey.jpg


2. Claire Underwood - Robin Wright

Claire en az Frank kadar ilgi çekici ve çekinilmesi gereken bir karakterdir. Claire o kadar soğukkanlı ki, ondan korkmanız mı yoksa ona sempati beslemeniz mi gerektiğine karar veremiyorsunuz. Kayıtsız şartsız eşinin yanında olduğunu düşündüğünüz Claire’in dizini tüm karakterleri gibi kendi özel ajandasının olduğunu söyleyebiliriz.

claire-underwood---robin-wright.jpg


3. Doug Stamper - Michael Kelly

Frank’in sadık oluşuna kayıtsız şartsız güvendiği bir karakter olan Doug tabi ki hatasız bir insan değil ve zaman zaman saplantılarına yenik düşüyor.

doug-stamper---michael-kelly.jpeg


4. Zoe Barnes - Kate Mara

Çok başarılı olmak isteyen gazeteci Zoe Barnes’ın bu yolda göze alamayacağı şey yok! Dizinin en cesur ve güçlü kadın karakterlerinden Zoe kendine hayran bırakıyor.

zoe-barnes---kate-mara.jpg


5. Mahershala Ali - Remy Danton

Remy dizide dengeleri değiştirebilecek karakter görünümü verirken, birazda seyircinin dizide durmak istediği mesafeyi bizlere aktarıyor diyebiliriz.

mahershala-ali---remy-danton.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.