Keçiboynuzu Her Derde Deva

Tabiat’ın mucizevi bitkilerden olan keçiboynuzunun faydaları saymakla bitmiyor. Pekmezi, çayı ve meyvelerinin her biri adeta sağlık deposu gibi.
Keçiboynuzu Her Derde Deva

Keçiboynuzu Bitkisini Tanıyalım

Siyah boynuz şeklinde yapraklara sahip olan keçiboynuzu bitkisinin yaklaşık uzunlukları 8-10 metre arasında değişmektedir. Anadolu'da harnup olarak da bilinden keçiboynuzu besleyici ve farklı lezzeti ile diğer meyvelerden ayrılmaktadır. Yaprakları yıl boyunca yeşil kalır. Eylül-Ekim ayları çiçek açma dönemleridir. Yaprakları aynı zamanda meyvenin var olduğu noktadır ve kokusu oldukça kötüdür.

Keçiboynuzunun Faydaları ve Tüketim Şekilleri

Bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Birkaç farklı tüketim yolu ile vücuda alınabilir. En yaygın kullanılan türü keçiboynuzu pekmezidir. Besin açısından çok değerlidir. Kilo ve gelişim sorunu yaşayan çocuklarda büyük fayda gösterdiği bilinmektedir.  

Pekmez düzenli olarak tüketilirse kansızlık, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, sarılık gibi vucudun güçsüz düşmesi ile vukuu bulan hastalıkların önüne geçebilir. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda keçiboynuzunun kalsiyum bakımından zengin olduğu saptanırken süte göre 3 kat daha etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Öksürük, grip ve kemik erimesi vakalarında alernatif tıp olarak hastalara önerilebiliyor.

Alerjik hastalığı olanlar veya belirli mevsimler de öksürük krizi nefes darlığı çekenler için de kür olarak uygulanan keçiboynuzu pekmezi aslında doğal bir iyileştirme aracıdır ve hiçbir zararı yoktur.

Meyveleri kuru ve taze olarak yenirken yaprakları ise kurutulup kaynatıldıktan sonra çay şeklinde tüketilebilir. Bu tüketim ile balgam sökme ve gastrit şikayeti olan hastaların da bu sorunlardan kurtulduğu gözlemlenmektedir. Miğde ve bağırsak sorunları için kesinlikle tüketimi önerilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.