Köpek Eğitimi İçin 10 Altın Kural!
Köpek Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Evcil hayvan ebeveynlerinin merakla beklediği "köpek nasıl eğitilir?" sorusunu yanıtladık. Eğer sizde yeni bir köpek sahiplendiyseniz veya yavru köpek sahiplenecekseniz bu yazdıklarımızı dikkatlice okuyun. Her şeyden önce evinize ilk bakışta misafir gibi görünen bu sevimli dostunuzun artık ailenin bir bireyi olduğunu unutmayın!
Köpeğinizin siz ve çevresiyle uyum içerisinde yaşamasına yardımcı olacak 10 altın kural! Bu Yazı Pet Okulu Köpek Eğitim Firması Tarafından Yardım Alınarak Yazılmıştır.
1. Köpeğinizi dinleyin!
Yavru köpek eğitiminin temeli köpeğinizi dinlemekten geçmektedir. Her şeyden önce köpeğinizi dinlemeyi öğrenin! Köpeğiniz başka bir köpek, hayvan veya insanla tanışmaktan rahatsız görünüyorsa, asla köpeğinize ısrar etmeyin. Size bir sebepten dolayı rahatsız olduğunu söylemek istiyor, bu isteğine saygı duymalısınız. Eğer bu isteğine saygı göstermeyip köpeğinizi dinlemezseniz, yetişkin bir köpek olduğunda daha büyük sorunlara yol açacaktır.
2. Sevginizde cömert olun!
Çoğu evcil hayvan sahibi, köpek eğitiminin sevgiyle başladığını söylemektedir. Bu kesinlikle doğru! Yavruluktan itibaren evinize aldığınız yeni misafirinizin ilerleyen süre zarfından ailenin bir parçası olacağını asla unutmayın. Köpeğinize ara ara övgüler yağdırmayı ve ufak sürprizler yapayı ihmal etmeyin. Bazı köpek sahipleri bu durumu taviz vermek olarak düşünse de sanılanın aksine bu köpeğiniz ve sizin arasında ki bağı kuvvetlendirecektir. Köpeğinize karşı her daim sevginizde cömert olun!
3. Köpeğinizin sizin dilinizi anlamadığını ve zihninizi okuyamayacağını unutmayın!
Köpekler, çeşitli ses frekansları ve vücut dili sayesinde birbirleriyle iletişim (konuşur) kurmaktadır. Bazı ebeveynler ısrarla köpeklerinin kendilerini anlamasını beklemektedir. Bu durum ancak yavruluktan itibaren doğru ve sabırla büyütülen köpeklerin eğitilmesi sonucunda olabilmektedir. İlk olarak köpeğinizin sinyallerinin ve vücut hareketlerinin ne anlama geldiğini öğrenmeniz, onlarla daha güçlü bir ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır.
Köpeğinizi kaliteli mamayla besleyin
4. Köpeğinizi eğitirken daima pozitif olun!
Köpeğinizle birlikte oyun oynarken ya da egzersiz yaparken her daim pozitif olmanız gerekmektedir. Yapılan araştırmalar köpeklerin aşırı stresi kolaylıkla hissedebildiğini ve bu durumun olumsuz davranışlara sebebiyet verebileceğini göstermektedir. Bu sebeple köpeğinizle olumlu ilişkiler kurmak istiyorsanız her daim öğretmekten zevk alın!
5. Köpeğinizi kaliteli mamayla besleyin!
Köpeğinize uygun miktarda protein içeren yüksek kaliteye sahip köpek maması vermeniz gerekmektedir. Tıpkı çocuklarda olduğu gibi iyi beslenmenin gündelik hayata etkisi köpeklerde de aynıdır. Köpeğinizi ideal bir protein seviyesine sahip diyet mamalarla beslemeniz gerekmektedir. Köpeğimin maması ucuz olsun diye satın aldığınız sağlıksız ürünler, ilerleyen süre zarfından köpeğinize verdiğiniz zarar ve veterinere ödeyeceğiniz masraflardan başka bir şey olmayacaktır.
6. Basit komutları öğretin!
Köpeğinize bazı temel eğitim komutlarını öğretebilirsiniz. Her daim köpek eğitimini yavruluktan itibaren vermeye özen gösterin. İlerleyen süre zarfında cereceğiniz eğitimler, köpeğiniz ve sizi arasındaki iletişimi zorlayacaktır. Yavru köpek eğitimi komutları arasında ilk olarak "Gel", "Dur" gibi temel itaat eğitimini öğretmeniz gerekmektedir. İlerleyen süre zarfında köpeğinize ismiyle hitap ederek yanınıza çağırmayı deneyebilirsiniz!
7. Köpeğinize karşı tutarlı olun!
Köpeğinize karşı her daim tutarlı olmanız gerektiğini unutmayın. Eğer ki köpeğinize aile üyelerinden biri koltuğa çıkmasına izin veriyor siz ise bu hareket karşısında tepki gösteriyorsanız köpeğiniz ne istediğinizi öğrenemez. Köpek eğitiminde her daim tutarlı olmanız başarınızın anahtarı olacaktır.
Köpeğinizi çok seviyor olsanız da bu durum onun her dediğini kabul etmeniz anlamına gelmez. Her şeyden önce bir köpek eğiticisinin kendi kararlarını bilmesi gerekmektedir. Otoriter tarafın siz olmasının ardından yavru köpeğinizi eğitmeye başlayabilirsiniz. Eğer ki köpeğiniz sizin hoşlanmadığınız bir davranışı sergiliyorsa, bunun daha önce siz tarafından izin verilen bir hareket olduğunu unutmayın. Bu sebeple köpeğinize yavruluktan itibaren doğru ve sevgi dolu bir eğitim vermeniz gerekmektedir.
8. Köpeğinizi ödüllendirin!
Bir köpeği eğitmenin en pratik yolu, bazen ödüllendirmekten geçmektedir. Köpeğinizle düzgün bir iletişim kurmak için her daim pozitif olmanız gerektiğini unutmayınız. Köpeğinize belli egzersizleri ve davranış biçimlerini gösterdikten sonra ödül mamaları verebilirsiniz. Bazen bu ödüller mamanın dışında köpek oyuncakları ya da sevdiği bir aktiviteyi birlikte yapmakta olabilir.
9 . Köpeğinize kontrollü özgürlük verin!
Köpeğinize her daim kontrollü özgürlük vermeyi unutmayın. Özellikle evinizin yeni misafiri yavru köpeğiniz için yavaş yavaş özgürlük kazanmasını sağlayın. Köpeğinizi her konuda özgür bırakmak, hem evcil hayvanınız hemde sizin için iyi bir sonuç olmayacaktır. Birçok evcil hayvan ebeveyninin yaygın olarak yaptığı bu hata, ilerleyen süre zarfından son derece yıkıcı ve dişleyici kazalara sebep olabilmektedir. Köpeğinizi ev içerisinde serbest ve özgür bırakmak istiyorsanız diğer odaların kapısını kapatmayı unutmayın.
10. Köpek eğitim merkezine başvurun!
Köpeğinizi kendi bilgilerinizle belli bir noktaya kadar eğitebilirsiniz. Köpeğinizin temel eğitim konusunda yardıma ihtiyacı olduğunu fark ederseniz veya davranışsal sorunların ortaya çıktığını görmeye başlarsanız, muhakkak bir köpek eğitim merkezine başvurmanız gerekmektedir.
Yeni arkadaşınızla birlikte uzun ve mutlu bir yaşam için size yardımcı olacak en iyi köpek eğitim firmalarını araştırdık. Yavru köpek eğitiminden temel itaat eğitimine, tuvalet eğitiminden ileri itaat eğitimine, davranış bozukluğu eğitiminden sosyalleşme eğitimine kadar her türlü pet hizmeti verilmektedir. En iyi köpek eğitim merkezlerine göz atmak için buraya tıklayınız.
İstanbul köpek eğitim merkezi firması olarak PET OKULUNU Sizlere Öneririz.
Pet Okulu İletişim: 0 516 169 09 99
Önerilen İçerik; Yavru Köpek Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Neoldu.com