Mainz'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Birçok Alman şehri gibi Mainz de Ren Nehri üzerine kurulmuş bir merkezdir. Mainz tarihi ve turistik açıdan Almanya'nın önemli merkezleri arasında yer almaktadır. İşte, Mainz'in gezilecek yerleri...
Mainz'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Gutenberg Müzesi

Almanya'da baskı üzerine kurulan en eski müzelerden biridir. Johannes Gutenberg 15. yüzyılın ortalarında Batı Avrupa'da baskının temel taşı olan isimdir. Hareketli parçalar vasıtasıyla yazı baskısının mucid olarak ünlenen şahsın eserleri bu müzede sergilenmektedir. Aynı zamanda burada baskı malzemeleri ve birçok farklı kültürden baskı örnekleri bulunmaktadır. Bir grup vatandaşın Gutenberg'in baskı alanındaki başarılarını dünyaya duyurmak için 1900 yılında açtığı bu müze, şu anda Mainz'in bir numaralı turistik mekanı konumundadır.

gutenberg-muzesi.jpg


Mainz Katedrali

mainz-katedrali.jpg

Mainz pazar meydanına yakın bir konumda bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 1000 yıllık bi tarihi geçmişe sahip olan katedral, şehrin en önemli manevi yapısıdır. Almanların ünlü mimarlarından Ludwig Becker tarafından tasarlanmıştır. Ağırlıklı olarak Romanesk tarzı yansıtan katedrale yüzyıllar geçtikçe Barok ve Gotik eklemeler de yapılmıştır. İçerisinde buram buram tarih kokan birçok sanat eseriyle birlikte birkaç heykel bulunmaktadır. Katedrale Bernard von Breydenbach, Pierre Cuypers gibi önemli sanat adamları defnedilmiştir.


Landesmuseum

landesmuseum.jpg

Mainz Devlet Müzesi olarak da anılan kurum, sanat ve tarih müzesi olarak falliyet göstermektedir. Birbirinden mükemmel koleksiyonlara sahip olan müzede asıl ilgiyi Roma dönemine ait eserler görmektedir. MÖ ait Venüs heykeli, Taş Devri'ne ait taş anıtlar, bronz ve mermer yapımı büstler ves. Ayrıca Doğu, Mısır ve Bizans'a ait Ortaçağ eserleri de büyük yankı uyandırmaktadır. Ek olarak 17 ve 18. yüzyıllara ait resim, heykel, mobilya porselen çalışmalarının yanı sıra çağdaş sanat eserleri de sunulmaktadır.


Wood Tower (Ahşap Kule)

wood-tower.JPG

İsmine aldanmamak gerek çünkü bu ahşaptan değil, taştan inşa edilen bir Ortaçağ kulesidir. Bu kule, ortaçağlarda Mainz'de inşa edilen kapı niteliğindeki 3 kuleden günümüze kalan tek kuledir. Alexander Kulesi ve Demir Kulesi günümüze kadar varlığını sürdürememiştir. Wood Tower'in şu anki Gotik göürünüşü 15. yüzyıllara uzanmaktadır. Önceleri Demir Kulesi gibi bir gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Daha sonraları da cezaevi şeklinde istifade olunmuştur. Bu mükemmel yapı Almanya'daki birçok tarihi eser gibi II. Dünya Savaşı yıllarında ağır tahribata uğramıştır. Ancak Mainz'in 2000. kuruluş yıldönümüne istinaden 1961'de yeniden inşa edilmiştir.


Mainz Kalesi

mainz-kalesi.JPG

Jakob eski şehir olarak bilinen bölgenin kenarında bir tepenin üzerine konuşlandırılan kale 1660 yılında inşa edilmiştir. Yapımında beyaz ve kırmızı taşların kullanıldığı hisar Roma tahkimatı yapısı tarzında kurulmuştur. Tarih boyunca önemli askeri faaliyetlerin sürdürüldüğü kale birçok kez tahrib olmuş ve restore edilerek faaliyetini sürdürmüştür. Ancak 1919 yılında imzalanan Versay Antlaşması ile Almanya'nın en önemli askeri kalelerinden biri olan Mainz Kalesi'nin askeri tarihi son buldu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.