Manhunt: Unabomber Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

2017 yılında Discovery Channel yapımcılığında yayımlanan Manhunt dizisi, Amerikan drama antolojisi televizyon dizisidir. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz Manhunt: Unabomber dizisini bu içeriğimizde sizler için mercek altına alıyoruz.
Manhunt: Unabomber Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Manhunt: Unabomber Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Netflix uzun zamandır yaşanmış gerçek hikayelere ve yaşayan yaşamayan önemli kişilerin biyografik içeriklerine odaklanıyor. İzleyicilerin büyük kısmının bayılarak izlediği bu tarz içerikler son dönemlerde oldukça popüler! En iyi Netflix dizileri arasına girmeyi başaran ve soluksuz bir hikayeye sahip Manhunt: Unabomber dizisi ise, Theodore John Kaczynski’nin hayatına dair çekilmiş bir yapımdır. Bu inceleme dizi içeriğimizde yayınlandığı günden itibaren büyük ilgi gören bu dizi hakkında merak ettiklerinizi, oyuncularını, izleyici yorumlarını ve hikayesini bu içeriğimizde sizler için mercek altına alıyoruz. 


manhunt-unabomber-dizi.jpg

1. Uzun yıllar boyunca zekasını insanlığın iyiliği için kullanamamış karakterlerin hayatları her zaman ilgi çekici olmuştur. Amerikalı matematik profesörü Theodore John Kaczynski’nin hayatı da bunlardan birisi! 1978-1995 yılları arasında FBI’nin en önemli dosyası olan Unabomber tamamen gerçek bir olaydır.


manhunt-unabomber-dizisi-.jpg

2. Bir profesör tarafından işlenen gerçek suçları ele alan Manhunt: Unabomber dizisi, Andrew Sodroski, Jim Clemente ve Tony Gittelson tarafından yaratılan bir Discovery Channel yapımıdır. Sonrasında Netflix’in yayın haklarını satın almasıyla 2017 yapımı dizi tekrar gün yüzüne çıkmayı başarmıştır.


manhunt-unabomber-dizisi-hakkinda.jpg

3. İlk bölümü 1 Ağustos 2017 tarihinde son bölümü ise 12 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan Manhunt: Unabomber, toplamda 2 sezondan ve 18 bölümden oluşmaktadır. IMDB’den 8.1 gibi büyük bir puan alan bu dizi büyük bir izleyici kitlesi tarafından beğeni kazanmayı başarmıştır.


suc-dizisi-manhunt-unabomber.jpg

4. Manhunt: Unabomber dizisi; toplum tarafından dışlanan ve en çok güvendiği insanların ihanetine uğrayan Ted Kaczynski’nin psikolojisini, karşılaştığı olaylar doğrultusunda şekillenen ideolojisini ve yaşam öyküsünü seyirciyle buluşturmaktadır. Bir yandan da Jim Fitzgerald isimli bir polis memurunun bu karmaşık hikayeyi çözüme kavuşturma sürecini izlediğimiz dizi, yakın zamanda Netflix kütüphanesine dahil olan diziler arasında şiddetle tavsiye ettiklerimizden biri oldu!


unabomber-dizisi.jpg

5. Üstün yetenekli bir matematikçi olan Ted Kaczynski, henüz 25 yaşındayken Harvard Üniversitesi'nden doktora ünvanını almış, önünde çok parlak bir akademik kariyer varken bu yoldan gitmemeyi seçmiştir. Yanlış yoldan ilerleyen zeki insanların hikayesini izlemek her zaman çok keyiflidir. Bu da bu diziyi sürükleyici ve heyecanlı yapan en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. 


manhunt-unabomber-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

6. Belgesel tadında izleyebileceğiniz Manhunt: Unabomber dizisinin başrollerinde Paul Bettany, Sam Worthington, Lynn Collins ve Elizabeth Reaser gibi başarılı isimler yer almaktadır. Eğer gerçekten yaşanmış öyküler, yanlış yoldan gidenlerin hikayesi sizleri heyecanlandırıyorsa Manhunt: Unabomber Netflix kütüphanenizde sizleri bekliyor.


Manhunt: Unabomber Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Theodore John Kaczynki - (Paul Bettany)

Kıyamet Melekleri, Yenilmezler, Kutsal Savaşçı filmlerinden hatırladığımız Paul Bettany Manhunt: Unabomber dizisinde Theodore John Kaczynki karakterine hayat veriyor. Kaczynki, henüz 16 yaşındayken Harvard Üniversitesi’ne kabul edilerek 25 yaşında doktorasını tamamlar ve California Üniversitesi’nde matematik alanında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlar. Toplumun onu dışlaması sonucunda ormanlık bir alanda; teknolojiden uzak, içinde elektrik ve su bulunmayan küçük bir kulübede yaşamaya başlar. Yaşama dair inançlarını ve amaçlarını anlatabilmek için Unabomber manifestosunu yazar.

theodore-john-kaczynki---(paul-bettany).jpg

2. Jim Fitzgerald  - (Sam Worthington)

Avatar, Titanların Savaşı, Baraka ve Avatar 2 filmlerinden hatırladığımız Sam Worthington, Manhunt: Unabomber dizisinde, Unabomber davasını çözmek için sürekli olarak iz süren inatçı bir polis karakterine hayat vermektedir. Unabomber kimdir sorusunun cevabını arayan Jim, Theodore Kaczynski’nin yakalanması hususunda sürekli olarak görev odaklı hareket eder.

jim-fitzgerald ---(sam-worthington).jpg


Manhunt: Unabomber Dizisi İzleyici Yorumları

1. cok tatmin edici iki bolumle giris yapti. butun kliselere ragmen polisiye-seri katil- fbi profil uzmani merkezli roman ve dizilerin hastasi biri olarak aradigim butun tatlari simdilik fazlasiyla verdi. butun oyuncu secimleri, temponun duzeyi, psikolojik derinligi ve merak unsuru kusursuz gorunuyor.


2. klasik bir sistem propagandası olan dizimsi belgeselimsi. yinede izledim. ancak bir düşünce ve eylem insanı olan fikirleri ve manifestosu olan birisini kaçık bir katil gibi gösterip, "işte biz çok büyüğüz böyle başkaldırırsanız marjinalleşirseniz 200 iq'nuz dahi olsa sizi yüksek güvenlikli federal hapishaneye tıkıveririz." temalı yapım.


3. ted kaczynski gibi amacı sistemin köküne kibrit suyu dökmek olan bir dahiyi alıp, sistemin membaında bu adamı ve felsefesini anlatan bir dizi çekip onu doğru bir şekilde yansıtacaklarını düşünmüyordum zaten de bu kadarını da beklemiyordum yahu. hiç izlemeyecektim ama ekşi sözlük kendini bilmezlerinden bazıları true detective havası var diyince bir şans vereyim dedim. vermez olaydım. koca reisin tüm motivasyonunu yalnızlık, sevgisizlik ve abazanlık sonucu intikam isteğine indirgemiş olmaları yetmezmiş gibi fitzgerald üzerinden "bu adamı ve fikirlerini benimserseniz sizin de sonunuz fena" diyerek aba altından sopayı da göstermişler.


4. sadece bir dizi olarak bakarsak ortalama üstü bir dizi olduğu söylenebilir. oyunculuk, kurgu, senaryo her şeyi ortalama üstü de ortada bir sorun var. olay gerçek hayatta alınmış ve oldukça taraflı olarak değiştirilmiş. tabii ki bu bir dizi belgesel değil. kaldı ki belgesellerin bile tam anlamıyla objektif olması söz konusu değilken bir diziden bunu beklemiyoruz ama bir olay bu kadar da farklı şekilde yansıtılmaz. ted kaczynski olayı fbi tarihindeki en büyük rezilliklerden biridir. yıllarca süren soruşturma, yüzlerce fbi ajanı ve onmilyonlarca dolar harcamanın sonunda geldikleri nokta koca bir sıfırdır. yakalanması da öyle çok zeki bir fbi ajanı sayesinde olmamış, yayınlattığı manifesto sonucu kardeşinin eşinin ihbarı ile olmuştur. 


5. arkadaş ben anlamıyorum, her boka kulp takma huyu. şimdi her hikaye, her dizi, film, oyunculuk, işleyiş, prodüksiyon, yapım, yönetmen, hatta devamlılık sonu yok, uzar gider hatalı olabilir. ama bu diziye, hatalı, oyunculuk kötü vs. diyenin alnını karışlarım. gelelim diğer konuya, bak dizi başlamadan yazıyor “gerçek olaylara dayanmaktadır” bu bana göre sektörün en kaliteli işi fargo’da da yazıyor, narcos ta yazıyor. ama olayın kahramanları hikayeyi çok saptırmışlar diyor hepsinde. şimdi senin dünya görüşüne uyan, hatta hayranlık duyduğun ted’in hayatını sana göre yada birçok otoriteye göre yanlış anlatıyorsa bu diziyi kalitesiz mi yapar ? sana göre evet bana göre hayır, benim ted hayranlığım yok buna da saygı duyulması lazım.


6. merak uyandıran, güzel bir yapım fakat çok daha güzel olabilirdi. müthiş bir konuyla ortalama bir dizi çekmişler. polisler seviyeyi aşağı çekiyor, fazla klişe var. özellikle sam worthington baya kötü. yine de dizinin ikinci yarısı bunları unutturarak güzel bir final sunuyor. keşke bütün dizi 6.bölüm kalitesinde olsaydı. unabomber hem oyuncu, hem karakter olarak dizideki açık ara en iyi şey.


7. çok güzel dizi.varlığından dizi sayesinde haberdar olduğum ted kaczynski'nin dizide yansıtıldığından çok daha farklı bir karakter olduğunu düşünüyorum. dizi bir çok gereksiz fazlalık barındırsa da, gerçek hikayeye dayanmasından büyük bir keyifle izleniyor.


8. gerçek bir hikayeye dramatik ögeler katarak uyarlandığı için aşırı akıcı bir yapım olmuş. fakat, oyunculuklar inanılmaz kötü. sam worthington'nun bazı yerlerdeki overactingi resmen dikkat dağıtıyor. oyuncu yönetimi felaket bir yapım, hiç bir standartı yok. fitz karakterinin böyle canlandırılabilinmesi için manik depresif olması lazım gerçek hayatta. özellikle o linguist profesoru oynayan abla tam anlamıyla felaket. bi akademisyen anca bu kadar kötü oynanabilirdi. isini hakkiyla yapan tek oyuncu paul bettany. bayagi iyi bir iş çıkarmış, vision makyaji olmadan taniyamiyor insan


9. ruh yok dizide ama her detayı kitabına göre yapma gayretini görüyorsun. bu birazda , hbo gibi bir şirketin yerine discovery'nin belgesel ayarında dizi çekmesinden kaynaklanıyor. yani kitap okumayı seven birisi için genel manada sıkıcı da olsa okunabilir bir dizi.


10. icinde sistem elestirisinden tutun da dilbilime kadar aradigim her seyi barindiran dizi. tam da freud, ruya-uslup iliskisi filan kafayi kirmisken karsima cikip gece uykumu kacirtacak kadar beni dusundurdu. kotu oyunculuklara takilinmayacak derecede muthis bir senoryaya sahip. cunku hikaye hem gercek hem de olagandisi. kesinlikle tavsiye edilir.

Önerilen İçerik: Netflix’te Suç Dizileri

NeOldu.com

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.