Pentagon Dijital İstihbarat Örgütü Kuruyor
Son yıllarda git gide artan siber savaşlar konusunda artık devletler önemli adımlar atmaya başladı. Bu adımlar arasında en ciddi olanını ise ABD attı. Atılan bu adımın ilkini, sürekli olarak siber savaş halinde oldukları Çin’le barış antlaşması imzalayarak gerçekleştirdi. Ardından ABD Savunma Bakanlığı, siber savaş için gerekli olan trojen ve virüsleri gibi siber silahları yönetecek bir yapı kurma kararı aldı.
Siber silah olarak gösterilen trojen ve virüsleri konusunda ABD oldukça tecrübeli çünkü ABD’nin trojen ile zamanında İran’ın nükleer tesislerine sızma, Rusya’nın gizli projelerini ele geçirme gibi birçok önemli casusluklar yapmıştı. Bu adımları da kendi ürettiği özel virüs ve trojenlerle gerçekleştirdi.
Bu konuda geçmişi oldukça karanlık olan ABD, şimdilerde ise bu siber virüsleri için Pentagon düğmeye bastı. Pentagon’un bünyesine bağlı olarak siber savaş operasyonlarını yöneten CYBERCOM departmanı, bu iş için görevlendirildi. Siber silahlanma için 460 milyon dolarlık bütçe ayıran Pentagon, taşeron bir güvenlik şirketi ile anlaştı.
Pentagon, taşeron bir güvenlik şirketi ile Cyberspace Operations Support Services (Siber Savaş Operasyonları Destek Servisleri) adında bir sözleşme imzaladı. Sözleşme gereği şirket, üst düzey hackerlarla ABD’nin menfaatine çalışarak, yeni nesil üst düzey trojen ve virüsler üretecek. Bu yeni siber mühimmatlar bizzat denenip, testlere tabii tutulacak.
Pentagon’un ciddi bir bütçeyle oluşturmaya başladığı bu siber çalışmalar, birçok ülkeyi açıktan tehdit ediyor. ABD siber alanda dijital istihbarat örgütü kurarak, bu alanda da dünyanın 1 numaralı ülkesi olma yolunda. Bu durum karşısında siber savaş alemindeki diğer ülkeler de bu süreç içerisinde bakalım nasıl gelişmelere imza atacak, hep beraber göreceğiz.