Peyronie Hastalığı Nedir? Belirtiler Nelerdir?

Erkekler arasında oldukça yaygın olan peyronie hastalığı, erkeklerin korkulu rüyası olan bir cinsel rahatsızlıktır. Peki nedir bu rahatsızlık, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir? İşte bu sorunlar ve daha fazlasının cevabı haberimizde...
Peyronie Hastalığı Nedir? Belirtiler Nelerdir?

Penisin üzerinde sert plakların oluşmasıyla peniste şekil bozuklukları meydana gelir. Bu oluşan bozukluklara peyronie hastalığı denir. Bu içeriğimizde, peyronie hastalığı nedir ?, peyronie tedavisi, peyronie ameliyatının sakıncaları var mıdır ?, peyronie evde tedavi edilir mi ? peyronie kesin çözüm, peyronie hastalığı bitkisel tedavisi var mıdır?, gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

peyronie-hastaligi.jpeg


Peyronie Hastalığı Nedir?

Peyronie hastalığı, penisin üzerinde çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen katı plakaların peniste biçim bozukluğu oluşturmasına denir.

Penisin içerisinde yer alan boru şeklindeki penis tüplerini (corpus cavemosum) çepeçevre saran dış katmanda (tunica albuginea) birçok nedene bağlı olarak değişiklikler meydana gelir. Bu değişikliklere bağlı olarak da katı plakalar oluşur. Lezyon olarak da adlandırılan bu katı plakalar da peniste biçim bozukluğu yaratır.

penis-sorunu.jpg

Cinsel ilişki sırasında peniste bükülme, eğilme gibi bazı zorlanmalar meydana gelebiliyor. Bu zorlanmalar genelde penisin tunica albuginea katmanında küçük travmalara neden oluyor. Fazla önemsemeyen küçük travmalar, penisten gelen maddeler nedeniyle zamanla peniste peyronie plağını oluşturuyor. Peyronie plağı ilerleyen zamanlarda penisin bir yöne doğru eğilmesi ya da penis çevresinde daralma sorunlarının oluşmasına neden oluyor.

peyronie-hastaligi.jpg


Peyronie Hastalığı Kimlerde Görülür?

40-60 yaş arasındaki erkeklerde görülme olasılığı çok fazla olan peyronie hastalığına daha erken yaşta yakalanma riskini artıran durumlar var. Bu durumlar şöyle:

  • Cinsel ilişkide kadının üstte olduğu pozisyona çok fazla girme
  • Penis eğriliği 
  • Hipertansiyon
  • Şeker hastalığı
  • Alkol ve sigara

peyronie-belirtileri.jpg


Peyronie Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Erkeklerin korkulu rüyası olan peyronie hastalığı, zamanla ortaya çıkabildiği gibi aniden de ortaya çıkabiliyor. Bunun en yaygın belirtileri ise şu şekilde:

  • Ağrı
  • Peniste şekil bozukluğu
  • Cilt altında yara dokusu
  • Sertleşme bozukluğu
  • Peniste kısalma

peyronie-tedavisi.jpg


Peyronie Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Peyronie hastalığının %10’luk kendiliğinde düzelme oranı vardır. Ancak yine de geçmediği takdirde uygulanabilecek iki tedavi yöntemi vardır. Hastalığın seviyesine göre belirlenen bu tedavi yöntemleri şunlardır:

1. İlaç Tedavisi

Henüz peyronie hastalığı ilerlememiş olan kişilere uygulanan yöntemdir. Şu yöntemler uygulanır:

  • E vitamini, kolşisin, tamoksifen vb. ağızdan alınan ilaç uygulamalarıdır.
  • Plak üzerine Steroid, verapamil, interferon, kollajenaz ilaç enjeksiyonu uygulaması
  • İontoforez, vakum,traksiyon, ESWL-şok tedavisi gibi topikal tedaviler uygulanır.

2. Cerrahi Tedavi

Cerrahi müdahaleler ilerlemiş olan penis eğriliği için başvurulan bir yöntemdir. Bu yöntemler şöyle:

  • Plikasyon ameliyatı
  • Yama (greft) yerleştirme
  • Penis protezi (penisin hem sertliğini hem de eğriliğini düzeltmek amacıyla yapılır.)

Peyronie Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Önerilen İçerik;

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Neoldu.com

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum