Plymouth'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Plymouth İngiltere'nin tarihi ve turistik zenginlikleriyle meşhur merkezlerinden biridir. 250 bini aşan nüfusuyla bölgenin kilit kentlerinden Plymouth'un gezilecek görülecek yerlerini okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Plymouth'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Saltram Evi

Plymouth sınırları içerisinde yer alan II. George dönemine ait Klasik mimari tarzıyla oluşturulmuş bir konaktır. Şu anda karşımıza çıkan ev, orijinalliği iki defa değişmiş ünlü mimar Robert Adam tarafından tasarlanan bir Tudor evidir. Ev orijinal mobilyaları ve iç dekorasyonu en iyi korunan yapılar arasında yer almaktadır. Yapıldığı ilk yıllarda ev 'Parker ailesi' ve Morley Earllar arasında el değiştirmişti. 1957 yılından sonra 'Saltram Evi' olarak anılmaya başlayan ve National Tust (Milli Güven Grubu) tarafından yönetilen ev, ünlü filmlere de ev sahipliği yapmıştır. Şu anda Plymouth'un dünya şöhretli alanlarından biri olması açısından hem tarihi hem de turistik önem taşımaktadır. Plymouth seyahatlerinde Saltram Evi'ni es geçmeyin.

saltram-evi.jpg


Smeaton Kulesi

smeaton-kulesi.jpg

Plymouth'ta bulunan harika bir deniz feneridir. Üçüncü ve en önemli Eddystone feneri olarak ün yapmıştır. Adını tasarımcısı John Smeaton'dan alan kule 1759 ve 1877 yılları arasında ayakta kalmıştır. Playmouth Hoe'de yeniden aslına uygun biçimde inşa edilen Eski kule, büyük bir dalgadan dolayı büyük hasar görmüştür. Yaklaşık 22 metre yüksekliğindeki kırmızı-beyaz çizgili harika yapı şehrin değerli turistik manzaralarından biridir.


Mount Edgcumbe Evi

mount-edgcumbe-evi.jpg

Cornwall'ın güneydoğusunda parklar ve bahçeler içinde görkemli bir evdir. 1547 ve 1553 yılları arasında ustalıkla inşa edilmiştir. Şehrin Ortaçağ'dan kalma büyüleyici yapılarından biridir. Tudor zamanlarından beri Edgcumbe ailesine ikametgahlık eden ev, adını bu aileden almıştır. Plymouth Şehir Konseyi tarafından yakın gelecekte restore ettirilmiştir. Plymouth'ta mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. 


Buckland Manastırı

buckland-manastiri.jpg

Yaklaşık 700 yıllık dev bir tarihe malik olan bir Ortaçağ yapısıdır. 1278 yılında kurulmuş ve Kral VIII. Henry tarafından tüm manastırların dağılmasına kadar manatır olarak kullanıldı. 1801 yılında faaliyete geçmiştir. Mimar Samuel Pepys Cockerell tarafından tasarlanmıştır. 1951'den beri halka açık olarak faaliyet gösteren yapı National Trust (Ulusal Güven Grubu) tarafından işletilmektedir. Şehrin turistik potansiyeli en güçlü yapılarından biridir. 


Devonport Park

devonport-park.jpg

Devon ilçesinde yer alan harika bir park alanıdır. Bölgede bir yüzme havuzu, büyük bir park, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor. 19. yüzyıllarda oluşturulan alan bölgenin daha geniş bir yerleşim alanı olmasını sağladı. Gün geçtikçe daha da büyüyen Devonport Park bölge insanının en fazla tercih ettiği dinlenme alanlarından biridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.