Sahurda Tok Tutan, Susatmayan Yemekler ve Yenmemesi Gerekenler
Yayınlanma:
16 Mayıs 2018 Çarşamba 02:46
Güncelleme:
16 Mayıs 2018 Çarşamba 02:51
11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nda oruç ibadetimizi yerine getirirken, susuzluk ve açlık hissini en aza indirebilmek için, susatmayan yiyecekler, tok tutan besinler ve kesinlikle tüketilmemesi gereken yiyecekleri derledik.
1 20
Yüksek tansiyon ve kolesterolün düşürülmesinde etkili olan kefiri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
2 20
Kızartmalardan uzak durmanız sağlığınız için önemli. Uzmanlar sahurda özellikle kızartmalardan uzak durulması gerektiğini dile getiriyor.
3 20
Hafif yemekleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Hafif ve sağlıklı yiyeceklerle sahur yapmanız gün boyu sizi rahatlatacaktır.
4 20
Yulaf ezmesinin içerisinde az şeker bulunur. Ayrıca zengin bir lif kaynağıdır. Sahurda, yulaf ezmesini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
5 20
Yumurta yüksek protein sağlayan besinlerin başında gelir. Bu yüzden sahurda yumurta tüketebilirsiniz. Bu, gün içerisinde acıkmanızı geciktirir ve sizi tok tutar.
6 20
Zeytin ve zeytinyağı da Canan Karatay’ın mutlaka tüketilmesi gereken besinleri arasında. Besleyici özelliği sayesinde 72 saate kadar enerji verebiliyor. Ancak zeytinin tuzlu olmamasına dikkat edin.
7 20
Az yağ ve az şeker içeren 1 adet muz tüketmeniz faydalı olacak ve tokluk hissi verecektir.
8 20
Bilinenin aksine karpuzu sahurda tüketmemeniz gerekiyor. Yüksek şeker içerdiği için gün içerisinde sizi susatacaktır. Karpuzdan uzak durmanızı öneriyoruz.
9 20
Süt vücudumuz için önemli bir kalsiyum kaynağı. Bu yüzden iftarda ve sahurda olmak üzere iki bardak süt içmeniz faydalı olacaktır.
10 20
Ramazan pidesi vazgeçilmezimiz. Ancak Karatay bu konuda uyarıyor. Kan şekerini beyaz un fırlattığı için, illaki pide tüketilecekse arasına tereyağı sürülmesini öneriyor. Bu sayede şeker fırlamıyor ve daha rahat bir şekilde orucunuzu geçiriyorsunuz.
11 20
Patates kızartması, pilav, pizza gibi besinlerden sahurda uzak durun. Aksi taktirde gün boyu susuzluk ve rahatsızlık çekebilirsiniz.
12 20
Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynir, kavurma gibi besinleri sahur sofranızdan uzak tutun. Aşırı tuz ve şeker içeren besinler susuzluğunuzu artıracaktır.
13 20
Demleme çaydan ziyade sahurda bir bardak yeşil çay tüketmeniz önerilir.
14 20
Bir çay kaşığı tarçın tüketmeniz hem kan şekerinizi düzenler, hem de gün içinde size tokluk hissi verir.
15 20
Yoğurt ve ayran sahura kadar ara ara tüketilmeli. Canan Karatay özellikle ev yapımı yoğurttan yana.
16 20
Her sahurda en az 3 bardak su içmeniz gerekiyor. Bunun yanında eğer tansiyon sorununuz yoksa 1 adet de doğal maden suyu tüketebilirsiniz. Bu size mineral sağlayacaktır.
17 20
Sahurda bol tahıllı veya çavdar ekmeği iki dilime kadar tüketilebilir. Ancak beyaz undan yapılan ekmekler uzmanlar tarafından önerilmiyor.
18 20
Sahura kadar ara ara fındık, fıstık, ceviz tüketebilirsiniz. Bu vücudunuzun ekstra mineraller almasını sağlayacaktır.
19 20
Canan Karatay iftar ve sahurda kelle paçası çorbasını öneriyor. Karatay’a göre kelle paça çorbası hem tok tutuyor, hem çok besleyici hem de mideyi koruyor.
20 20
Sahurda siyah çay içmemelisiniz. Çay tuvalete çıkaran bir içecek olduğu için hızlı su kaybı yaşayabilir ve gün boyunca susuzluk yaşayabilirsiniz.