Allahümme Salli Duası Okunuşu, Anlamı, Türkçe Arapça Yazılışı ve Faziletleri
Allahümme Salli duası aynı zamanda sadece Salli duası olarak da bilinmektedir. Salli duası kılınan namazların her son oturuşunda okunmaktadır. Salli duası aynı zamanda Salavat içermektedir. Kısaca belirtmek gerekirse Salli duası Hz. Muhammed’e Salavat etmek anlamına gelmektedir.
Salavat konusu hakkında daha detaylı bilgil almak için " Salavat Nedir, Çeşitleri Nelerdir ve Neden Salavat Getirilir" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Hz. Muhammed, Salli duası için şöyle buyurmuştur; “Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”
Allahümme Salli Duası Okunuşu
Allâhümme salli ‘alâ Muhammedin ve ‘alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte ‘alâ İbrahîme ve ‘alâ âli İbrahîm. İnneke hamîdün mecîd.
Allahümme Salli Duası Arapça Yazılışı
Allahümme Salli duası hakkında en çok merak edilen konuların başında Arapça yazılışı gelmektedir. İşte, Arapça haliyle Salli duası...
أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى اِبْرَاهِيمَ وَعَلٰى اٰلِ اِبْرَاهِيمَ اِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
Salli Duası Türkçe Anlamı (Meali)
Allah’ım! Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim’e ve İbrahim’in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
Allahümme Salli Duası Nerelerde Okunur?
Birçok kişi Salli duasının nerelerde olunduğunu merak etmektedir. Yazımızın başında da dediğimiz gibi bu dua namazların son oturuşlarında okunmaktadır. İşte, detaylı olarak anlatımı aşağıdaki gibidir...
1. Bütün namazların son oturuşlarında Ettehiyyatü’den sonra
2. İkindi namazının sünneti ile Yatsının ilk sünnetinin birinci oturuşunda Ettehiyyatü’den sonra,
3. Dört rekatta bir selâm verilerek kılınan Teravih namazının ikinci rek’atının sonundaki oturuşta “Ettehiyyatü”den sonra
4. Cenaze namazında ikinci tekbirden sonra.
Allahümme Salli Duası Faziletleri
Her duada olduğu gibi Allahümme Salli duasında da faziletler yer almaktadır. İlk başta da dediğimiz gibi Salli duası aynı zamanda Salavat getirme biçimidir. Bu duayı okurken aynı zamanda Salavatında bir çeşidini yerine getirmiş oluruz.
- Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.
- Üzerime salavat getirirseniz Allah’ta sizin üzerinize salavat getirir.
- Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.
- Allah’u Teâlâ buyurdu: “Bir defa salavat getirene ben ve meleklerim on defa salavat getiririz.”
- Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah’u Teâlâ otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
- Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.
- Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardır.
- Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tir tir titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı.
NeOldu.com