Yoğurdun faydaları saymakla bitmez fakat bazı durumlarda zararını da görmekteyiz. Yoğurtta bulunan probiyotikler midenizi sakinleştirir fakat süt ürünlerinde bulunan laktoz sebebiyle vücutta gaz oluşur ve bu şişkinliğe sebep olur.
Karnabahar, brüksel lahanası ve brokoli gibi sebzeler içerisinde karbonhidrat çeşidini bulunduran sebzelerdir. Raflnozun sindirilebilmesi için gerekli olan enzimler vücut tarafından üretilmiyor ve bu durumda sindirilemiyor.Böylece şişkinliğe sebep olmaktadır.
Sebzelerden dolayı şişkinlik yaşamak istemiyorsanız sebzeleri kızartarak tüketebilirsiniz.
Şişkinliğe sebep olan başka bir yiyecek fasülyedir. Fasulyenin dış kısmında bulunan sindirilmez bir lif tipi bulunmakta, bu da şişkinliğe sebep olmaktadır. Fasulye pişirilmeden bir gece suda bekletilmesinin sebebi, kalın bağırsakları şişkinliğe korumaktır.
Soğanın içinde frukran isimli karbonhidrat, başınıza bela olabilir. Pırasa, taze ve kuru soğan zor emildiği için ve sindirimdeki su miktarını arttırdığı için gaza ve şişkinliğe sebep olmaktadır.
İnsanların %30 ve % 40'ı fruktozu sindirmemektedir. Karpuz da bol miktarda fruktoz içerdiği için gaz, şişkinlik ve ishal oluştuğu görülmektedir.
Yapay tatlandırıcılar ve sakızlarda bulunan sorbito ve xylitol yavaş sindirilebilen maddelerdir ve sonucunda gaz, şişkinlik ve kramplarla karşılaşmanıza sebep olmaktadır.
Tahıllarda özellikle buğday ve çavdar içerisinde bulunan fruktandan dolayı, şişkinliğe yol açan yiyeceklerin başında bulunmaktadır.
Gluten intoleransı bulunan yiyecekler de gaz, ishal, şişkinlik ve kabızlığa sebep olmaktadır.
Kendinzi sürekli şişkin hissetmenizin sebebi, tükettiğiniz yiyeceklerden de olabilir.