Şişli'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
İstanbul Radyoevi
İstanbul Radyoevi, 1945 yılında yapılmıştır. Bu bina İstanbul Radyosu’nun ihtiyacı için yaptırılmıştır. Radyoevi’nin yapısı 4 katlıdır. İstanbul Radyoevi’nin açılışını ise İsmet İnönü yapmıştır.
Askeri Müze
Askeri Müze, Şişli’ye bağlı Harbiye semtinde bulunmaktadır. Müze, 28 salondan oluşmaktadır. Bu 28 salonda 5 bin eser bulunmaktadır. Müzede, askeri kıyafetler, silahlar, çadırlar, kalkanlar, zırhlar, sancaklar ve bayraklar sergilenmektedir. Müze hafta içi pazartesi ve Salı günü hariç her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.
Şişli Atatürk Müzesi
Atatürk Müzesi, Halasakargazi Caddesinde yer almaktadır. Atatürk’ün kız kardeşi ve annesi ile yaşadığı ev daha sonra müzeye çevrilmiştir. Bu müzede Atatürk’e ait birçok eşya sergilenmektedir. Fotoğraflar, belgeler ve birçok antlaşmalar bu müzede ziyaretçilere sergilenmektedir.
Bomonti Bira Fabrikası
Bomontı Bira Fabrikası, Osmanlı’nın ilk yerli bira üretim fabrikasıdır. Bu fabrika Osmanlı’nın batıya açılmasında büyük önem taşımaktadır.
Halaskargazi Caddesi
Halaskargazi Caddesi, geçmişten bugüne önem taşıyan bir caddedir. Atatürk, kız kardeşi ile burada bulunan evinde yaşamıştır. Bu yüzden önemi büyüktür. Halaskargazi Caddesi, günümüzde hala önemini taşımakta ve korunmaktadır.
Teşvikiye Camii
Teşvikiye Camii, 1854 yılında inşa edilmiştir. Cami, Abdülmecit’in emri ile yapılmıştır. Teşvikiye Camii, Şişli’nin simgesi haline gelmiştir. Cami, yapısı ile göz doldurmaktadır. Ferah bir cami olan Teşvikiye Cami’nin geniş bir avlusu bulunmaktadır.
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, 1946 – 1947 yılları arasında yapılmıştır. Açık Hava Tiyatrosu, yarım daire şeklinde bir mimaridedir. Nahid Uysal ve Nihad Yücel’in hazırladığı plana göre yapılmıştır. Günümüzde ise birçok etkinlik ve konserler düzenlenmektedir.
Abidei Hürriyet
Abidei Hürriyet Anıtı, 1909 – 1911 yılları arasında inşa edilmiştir. Mimarisinde geometrik kurgular ve üçgenler yer almaktadır. Bu anıt 31 Mart Vakası sonrasında ölen kişiler adına inşa edilmiştir.