Sofra Sırları Film İncelemesi - İzleyici Yorumları
Sofra Sırları Film İncelemesi - İzleyici Yorumları
Dram türü yerli yapımlarımızda başarılı bir şekilde işlense de dram ve suç türünü bir arada Türk sinemasında çok nadir görüyoruz. Sofra Sırları filmi, ilk gösterimi 27 Eylül 2017'de 24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilmiş çekilen en başarılı seri katil filmlerinden biri olmayı başarmıştır. Blu Tv üzerinden izleyebileceğiniz Sofra Sırları filminin hikayesini, izleyici yorumları ve oyuncularını bu inceleme film içeriğimizde sizler için mercek altına alıyoruz. İşte oyunculuklarıyla dikkat çeken Sofra Sırları filmi hakkında her şey!
1. Gölgesizler, Ses, Kaptan Feza ve Nar gibi filmlerin yönetmenliğine; Milyarder, Piyano Piyano Bacaksız ve Sen gibi unutulmaz filmlerin senaryosuna imza atmış efsane isim Ümit Ünal’dan hafızalara kazınacak bir film daha: Sofra Sırları! Film adını ilk olarak Adana Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde duyurmuş sonrasında ise Blu Tv’nin yayın haklarını eline almasıyla geniş kitleler tarafından izlenmiştir.
2. Hayatın insanı bambaşka duygulara ve bambaşka yaşamlara nasıl da acımasızca itebileceğinin altını çizen Sofra Sırları filmi; Anadolu’nun küçük bir kasabasında geçmektedir. Ev hanımı olarak hayatını sürdüren mutsuz bir kadının nasıl seri katile dönüştüğünü adım adım içimizde hissederek izlediğimiz bu film tüylerimizi ürpertiyor.
3. Suç türündeki Sofra Sırları filminin başrollerinde son dönemin başarılı oyuncuları Demet Evgar, Alican Yücesoy, Fatih Al, Fırat Altunmeşe, Ferit Aktuğ ve Elit Andaç Çam gibi isimler yer alıyor. Durağan ve oldukça sakin bir şekilde ilerleyen filmde sergilenen başarılı oyunculuklar, filmin hikayesini destekleyerek izleyiciye gerçek bir öykü izliyormuş hissi yaratmayı başarıyor.
4. Enteresan dünyasıyla fark yaratan Sofra Sırları filmi, o kadar zıtlıkların birbirine uyumluluk gösterdiği bir senaryoya sahip ki, absürtlüklerin muhteşem yazıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Aslında birbirinden bağımsız gelişen durumlar yaşansa da Ümit Ünal olayları o kadar iyi birbirine bağlamış ki senaryodan bambaşka bir lezzet almamak imkansız diyebiliriz.
5. İstanbul’da bambaşka bir hayat sürerken evlendikten sonra tüm hayatını kocasına adamış bir kadın olan Neslihan, utangaç ve sakin görünen bir ev hanımıdır. Kocasıyla ilişkisi ataerkil bir topluma yakışır şekilde ilerlerken kocası boşanmaya karar verdiği gece boğularak ölür. Neslihan ölmesini engelleyebilecekken hiçbir şey yapmadan öylece durur. Bu olay sonrasında etrafındaki herkes bir bir ölürken mükemmel bir ev hanımı olan Neslihan’ın, aslında bir seri katil olabileceğini akıllara gelir. Şehre yeni atanmış, çok zeki, hırslı ve genç bir komiser bu işin peşini bırakmamaya kararlıdır…
6. Ümit Ünal’ın uzun bir aradan sonra sinemaya dönüş yaptığı Sofra Sırları filmi, gerek hayal gücüne dayalı senaryosu gerek oyuncuların başarı performanslarıyla kesinlikle izlenmeye değer bir Türk filmi olarak karşımızda. Blu Tv’nin film arşivinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz Sofra Sırları filmini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.
Sofra Sırları Filmi İzleyici Yorumları
1. demet evgar'ın oynadığı yapımcılığını sinan yabgu önal ve servan güney'in üstlendiği bir ümit ünal filmi. çok yakında sinemalarda olacak sabırsızlıkla beklediğim ender türk filmi...
2. resmi afişi yayınlanan türkiye prömiyerini adana altın kozada yapacağı duyurulan ümit ünal filmi.bu proje aslında yıllar önce serra yılmaz için yazılmış fakat gerek senaryoda gerek başka konularda gelişen sıkıntılar yüzünden askıya alınmış.nardan bu yana film çekmeyen ümit ünal demet evgar başrollü bir komedi gerilim arasında bir film ortaya çıkarmış.güzel ve iştah açıcı bir film olabilir.
3. yer yer vavien'i anımsatan, ancak bir vavien olamayan ümit ünal filmi. taşralılığın sıkılmışlığı, insanımızın içinde kopan fırtınalar, "hani marjinal bizdik?" dedirten olaylar silsilesi ve dünyanın en saf polis memurunu barındıran bir film yapmışlar. öte yandan demet evgar müthiş ötesi bir sıradan görünen psikopat rolüyle karşımızda. filmi "vakit kaybı" olmaktan kurtaran da bu oyunculuk olmuş. çok daha farklı işlenebilirdi. dış dünya ile biraz daha bütünleşilebilirdi. yan kadın karakterlerimiz güzel bir oyunculuk sergilemişlerse de hikayeleri daha farklı yazılabilirdi. yer yer sıkıldım izlerken. ama filmdeki potansiyeli de gördüm. prenses diana belgeselinin üzerine çilekeş kadınlarımız-feminizm eğrisinden para-çokomel eğrisinden tarafa geçtim ister istemez. birazdan bir friends açıp arınacağım hepsinden.
4. tirilye'ye bu sene gittim ve filmde görünce bayağı heyecanladım. film ilk vizyona girdiği zaman sinemada izleyecektim fakat sinemaya gittiğim arkadaşım "avangers'a girelim" diye tutturunca ona girmek durumunda kaldım. o gün anladım ki erkek arkadaşlarımla sinemaya gitmemeliyim çünkü aksiyon filmleri onlar için her şey. tabi batmandir zarttır zurttur ben de seviyorum ama neyse entryde kendi kendime sohbet etmemeliyim.
5. ilgi görmeyen genç bir ev kadınının mutsuz ve öfkeli iç dünyasını anlamamızı sağlayan ümit ünal filmi. festival filmi tadında gerilimi az oyunculuklar güzel.
6. gazetede görsem bakıp geçebileceğim bir 3. sayfa haberi konusunu olabilecek en güzel şekilde işlemiş film. izlerken 1 şişe şarap bitti hem de neslihan delisi gibi mutfakta zaman harcayıp tereyağlı karides güveç yapmıştım shdfhdghj. neslihan, meral, ethem, ahmet, mehmet... hepsi her gün gördüğümüz insanlar. türk kadınına muhakkak izletilmesi gereken filmlerden biri.
7. demet evgar‘ın müthiş oyunculuğuyla akıp giden film. kocasından ilgi görmeyen, eve sıkışmış kalmış ev hanımının bunalımını ve rutinin umutsuzluğunu o kadar iyi yansıtmış ki, işin polisiye yönünü gölgede bırakmış bile denebilir. arada giren televizyon programı ise hikayeye acayip bir dinamizm katmış.
8. sürekli sesini açıp kısmak zorunda kaldığım enteresan film. şu an yarısını geçtim ama ses olayını bir türlü ayarlayamamışlar. fısıltıyla konuşulurken anında bağırış çağırışa geçiliyor. ve bu anlık bir şey de degil. 50 dakikanın hepsi böyle geçti şimdiye kadar. konusu enteresan. demet evgar sahiden efsane oynamış ama şimdiye kadar baya sıkıldım izlerken. yarıda kapatma huyum olmadığı için zoraki katlanıyorum bakalım.
9. ümit ünal her zamanki gibi güzel bir senaryoya imza atmış. diyalog yazmayı en doğal şekliyle hayata geçirmiş ki bence ülkemizde bunu yapabilen sayılı senaristten biri. fakat ümit ünal'ın bu güzel senaryoları, rejisörlük olarak daha yukarılara taşıyabilmesi için, renk ve oyunculuktan daha fazlasına ihtiyacı var. neden bu filmleri uluslararası başarı yakalamıyor sorusunun cevabı burada. teknik anlatım dili zayıf filmlerin. misal bu senaryoyu haneke'nin çektiği düşünün, dramatik sahnelemeler, kadraj ve montajda yükselen mizansen. senaryo bambaşka bir yere giderdi o zaman.
10. eli yüzü düzgün, oyunculukları iyi gayet de güzel film. demet evgar'ın canlandırdığı neslihan'ın sevgiye açlığı iç acıtan cinsten. gaye su akyol’un “biliyorum” şarkısını gün yüzüne çıkarması da şükela olmuş.
Önerilen İçerik: Blu TV’de İzleyebileceğiniz En İyi Yerli Filmler
NeOldu.com