Yumurta içerisinde bulunan iyot, fosfor ve çinko gibi minarellerle en iyi protein kaynaklarındandır. Emziren annelerin haftada en az 2 kere haşlanmış şekilde tüketmesi gerekiyor
Yoğurt içerisinde bulunan kalsiyum ve fosforla muhteşem bir besindir. Hem anneler mineral depolarını dolduruyor hem de bebeklerin kemik ve diş sağlığı güçleniyor. Uzmanlar, annelerin günde 2 yada 3 kase yoğurt yemesini öneriyor.
Annelerin yeşillik tüketmesi önerilir. Mevsimine göre maydanoz, roka, dereotu, nane gibi yeşilliklerin tüketmesi ileride bebekte oluşacak anemi görülme riskini azaltmaktadır.
Bebeğin sinirsel gelişime destek olması için, emziren annelerin ceviz, badem ve fındık tüketmesi gerekiyor.
Zeytin ve Zeytinyağı mükemmel bir besin kaynağıdır. Yemek ve salatalarda kullanan zeytinyağı, bebeğin bağışıklık sistemini destekler ve gaz, şişkinlik gibi sorunlar yaşayan bebeklere iyi gelir.
Balık tüketimi, kalp ve damar hastalığından beyin gelişimine, görme yetisinin gelişmesine kadar her şeye fayda sağlayan besinlerdendir
Kırmızı etin içinde bulunan demir, bebeğin büyümesine ve gelişimine destek sağlayan en önemli besinlerdendir. Haftada 2 yada 3 kere tüketilmesi gerekiyor.
Kuru baklagiller kaliteli besin kaynaklarıdır. Hücrelerin yenilenmesi, doku onarımı, kan yapımı gibi fayda sağlar
Renkli biberler bebeğin görme duyusunu olumlu etkiler. Hem anne hem de bebeğin bağışıklık sistemini düzenliyor.
Kuru meyveler içinde bulundurduğu lif, vitamin ve minerallerle annenin emzirme döneminde artan ihtiyaçlarını karşılıyor.