Tebbet Suresi Faziletleri Nedir? Türkçe ve Arapça Okunuşu

Tebbet Suresi Kur'an-ı Kerim'in 111. Suresidir. Ebu Leheb'in din düşmanlığına yapması karışılığında indirilmiştir. İşte Tebbet suresinin fazileti ve anlamı
Tebbet Suresi Faziletleri Nedir? Türkçe ve Arapça Okunuşu

Tebbet Suresi Hakkında Bilgiler

Kur'an-ı Kerim'den bir süre olan Tebbet suresi hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. Tebbet suresi ne zaman indirilmiştir? Anlamı nedir? Faziletleri nelerdir? Türkçe ve Arapça yazılışı gibi merak edilen tüm soruların cevapları aşağıda yer alıyor. İşte hastalıklara ve düşmanlıklara karşı okunan Tebbet suresi hakkında bilgiler...

Tebbet Suresi Nedir?

Kur'an-ı Kerim'in 111. suresi olan Tebbet Suresi 5 ayetten oluşmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) döneminde din düşmanlığı yapan Ebu Leheb adına indirilmişir. Tebbet suresi Ebu Leheb ve karısının karşılaşacağı azap ve eziyeti bildirir. Surenin esas anlamı ise malına ve gücüne güvenen zengin kişilerin bu güçlerine güvenmemeleri gerektiğini ve onların da acı sonla karşılaşabileceği anlatılmaktadır.

Tebbet Suresi Ne Zaman İndirilmiştir?

Kur'an-ı Kerim'deki sırası 111. olan iniş sırasına göre ise altıncı suredir. Tekvir suresinden önce, Fatiha suresinden ise sonra Mekke döneminde indirilmiştir. İndirilme nedeni ise Hz. Muhammed (S.A.V)'a karşı çıkan Ebu Leheb'tir. Rivayete göre Hz. Muhammed (S.A.V), Allah Teala'nın yakınlarını İslam'a çağırması emrine karşılık Safa tepesine çıkmıştır. Burada yaşayan Kureyş kabilesine bağlı kişileri yanına çağırmış ve onlara İslam'ı anlatmıştır. Bu sırada Hz. Peygamberimizin amcası Ebu Leheb ona karşı çıkarak "Kuruyup yok olasıca! Bizi bunun için mi çağırdın?" demiştir. Ardından Tebbet suresi inmiştir.

Tebbet Suresi Arapça Yazılışı ve Okunuşu

Tebbet Suresi'nin Arapça yazılışı ve okunuşu aşağıdaki gibidir;

tebbet-suresi

Tebbet Suresi Türkçe Yazılışı ve Okunuşu

Tebbet Suresi’nin Türkçe yazılışı ve okunuşu aşağıdaki gibidir;

-Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ ağnâ ‘anhu mâluhû ve mâ keseb. Seyaslâ nâran zâte leheb. Vemraetuhû hammâlete’l-hatab. Fî cîdihâ hablun min mesed.

Tebbet Suresinin Anlamı ve Meali

Tebbet Suresi anlamı ve meali aşağıdaki gibidir;

-Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Ebu Leheb’in elleri kurusun, (yok olsun) zaten yok oldu ya. Malı da, kazandıkları da kendisine bir yarar sağlamadı. (kurtarmadı) (O) alevli bir ateşe girecektir. Karısı da, odun hamalı (ve), Boynunda bükülmüş bir ip olarak (ateşe girecektir.)

Tebbet Suresi Fazileti ve Yararları

Tebbet suresi oldukça faziletli bir sure olup birçok derdin dermanı için okunmaktadır. Hastalıklar, düşmanlıklar, nazar ve daha bir çok hal için okunan Tebbet suresinin faziletleri şunlardır;

1. Her türlü hastalıklara okunan sureler arasında Tebbet Suresi de vardır. Dua okunan hasta bir kişiye 7 defa da bu sure okunur.
2. Nazar değen kişilere de okunan bir suredir. Nazar için okunan kişiye 3 defa da Tebbet Suresi okunur.
3. Aynı zamanda davasında haklı olan kişi düşmanına karşı Tebbet Suresi okur.
4. Düşmanlık eden zalim kişiye karşı bin defa Tebbet Suresi okunursa, düşman helak olur.

Tebbet Suresi Tefsiri

Ebu Leheb, Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V)’ın öz amcasıdır. Müslümanlıktan önce Ebu Leheb Hz. Peygamberimizi çok severdi. Bunu iki oğlunu onun kızlarıyla evlendirerek göstermiştir ancak İslam dininin inmesiyle birlikte Hz. Peygamberimizin tam bir düşmanı olmuştur. Bunun en büyük nedenlerinden biri İslamiyet’te herkesin eşit olmasıdır. Ebu Leheb kibirli ve zengin bir kişidir. Ona göre fakir ve zayıf insanlar kendisine eşit olamaz. Bundan dolayı Hz. Peygamberimize düşman olmuş ve O’nun düşmanlarıyla birlikte hareket etmiştir.

Ebu Leheb çiçek hastalığına yakalanmıştır ve bu nedenle Bedir Savaşı’na katılamamıştır. Kendisi yerine adam göndermiş ve müşriklerle hareket etmiştir. Savaşın yenilgisi duyduktan sonra ise yedi gün sonra kahrından ölmüştür.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum