Vladimir Putin Gerçekleri; ''Fakir Bir Çocukluktan Dünya Liderliğine''
Vladimir Putin'in Gençlik Yılları
Babası, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı talihsiz bir olay sonucu bacaklarında oluşan engelle mücadele eden bir fabrika çalışanıydı. 2. Dünya Savaşı sırasında açlıktan ölümle mücadele eden annesi sokakları, laboratuvar ekipmanlarını temizleyen ve iyi ücretlerde çalışmayan biriydi. Sovyetler Birliği döneminde bir devlet politikası olan paylaşımlı ev kullanımı nedeniyle Putin ve ailesi sıcak suyu bile olmayan küçücük odalarda yaşıyordu. Vladimir Putin ve arkadaşları zaman geçirmek için apartman boşluklarında yuva yapan fareleri kovalardı. Yine böyle bir günde fareyi köşeye sıkıştıran Putin farenin kaçacak yer bulamayıp kendisine saldırdığını ve bu durumdan korktuğunu dile getirmiştir. Bundan kendisine büyük ders çıkarttığını anlatmaktadır.
Vladimir Putin'in Öğrencilik Hayatı
Evet bu adamın kolay bir hayatı olmadı. Kremlin tarafından yayımlanan resmi özgeçmişine göre Vladimir Putin, eğitim sürecinin ilk dönemlerinde hızlı ve düzenli olarak çalışan bir öğrenciydi. Çok nadir düzgün şeyler giyen Putin, yaramazlık yaparak övgüler alacağını sanıyordu. Ama derslerini de ihmal etmez hatta bazı öğretmenleriyle dersler hakkında tartışırdı. Asi bir ergenlik dönemi geçiren Putin'in notları orta halli sayılabilir. Vladimir Putin'in en çok sevdiği ders tarih ve Almanca'ydı. Eğitimciler bilir, alınan not ve kişinin potansiyeli arasında ciddi bir fark olur. Putin de tam olarak bu durumdaydı. Altıncı sınıfa geçtiğinde bir öğretmeninin yardımı ile aldığı burs sayesinde notları bir anda yükselişe geçti. Yaramaz öğrencilik zamanlarını geride bırakan Vladimir Putin önce hukuk okudu, sonrasında Sovyetler Birliği gizli istihbarat servisi KGB'ye katıldı.
Vladimir Putin'in KGB Dönemi
Çok sayıda genç aksiyonlu bir hayatın hayalini kurar. Fakat Vladimir Putin hayallerini kendi gerçeğine dönüştürdü. 9'uncu sınıftan itibaren KBG'ye katılmayı kafaya koyan Vladimir Putin, Sovyetler Birliği Dönemi'nde Leningrad olarak adlandırılan ve bugün Sankt-Petersburg olarak bilinen kentteki KGB merkezine gitti. Kuruma katılma isteğini belirtse de yetkililer hukuk okuması gerektiğini söyledi. Bu tavsiyeyi dinleyen Putin 1975'de hukuk diplomasını aldı. Bu davranışlarından etkilenen istihbarat ajansı KGB, Putin'e kuruma kabul edildiğine dair bir mektup gönderdi. KGB'ye girmeye hak kazanan Putin Almanca dil yetkinliğini geliştirdi. Judoda siyah kuşağa yükseldi. Sır gibi saklanan bir istihbarat görevi için 1985 yılında Doğu Almanya'ya gitti. 2017'de yaptığı bir basın toplantısında KGB yıllarına ait verdiği bilgilere dayanarak Vladimir Putin'in bir Sovyet James Bond'u ya da Rus Judi Dench'i olduğunu söyleyebiliriz.
Vladimir Putin'in Doğu Almanya Dönemi
Doğu Almanya'yı çok seven Vladimir Putin'in renkli hayatı 1989'da Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla birlikte sona erdi. Doğu ve Batı Almanya birleşince, birçok Alman, saldırganlığını Sovyetler Birliğine çevirdi. Günden güne artan bu öfke nedeniyle Putin, Moskovalı yetkililerden yardım istedi. Fakat Moskova yönetimi suskunluğunu korudu. Putin bu cevaptan sonra geleceğinin KGB ya da bir başka kurumun ideolojileri doğrultusunda hareket etmeyeceğini anladı.
Vladimir Putin'in Komünizm Sonrası Dönemi
Komünizm döneminden sonra Putin, devlet kurumlarının milliyetçilik duyguları ve itaat ile yönetileceği bir sistem yaratmak için Rusya Başbakanı oldu. Putin'in, Rusya'nın geçmişini ve geleceğini nasıl okuduğunu gösteren 1999 yılında yayınladığı Milenyum Manifestosu vizyonu olmuştur. Muasır medeniyetler seviyesine erişmek isteyen Putin, tüm vatandaşlarını merkezi bir devlet yönetimi altında birleştirmeyi hedeflemişti. Milenyum Manifestosu'nu yayınladıktan tam 2 gün sonra Rusya'nın Devlet Başkanı seçilmiştir.
Vladimir Putin Milenyum Başkanıdır
Berlin Duvarı yıkıldıktan tam 10 yıl sonra Vladimir Putin Rusya Federasyonu Devlet Başkanı seçilmiştir. 1998 ve 1999 yılları arası, Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin hükümetinde görev alan Putin önce güvenlikten sorumlu bakan oldu. Daha sonra başbakanlık görevlerinde bulundu. Boris Yeltsin, Putin'i başbakan olarak atayınca politika analizcileri Putin'in pek de bir şey başaramayacağını söyledi. Ama yanıldılar. Başbakan olduktan 5 ay sonra Boris Yeltsin Vladimir Putin'i yeni Rusya Devlet Başkanı ilan etti.
Vladimir Putin'in Özel Hayatı
Putin'in bu konuyla ilgili bilgileri çok kısıtlıdır. Eski bir hostes olan Lyudmila Putina ile 2013 yılında boşandı. 30 yıllık evliliğinden kamuoyuna düşen hiçbir aile fotoğrafı bulunmamaktadır. Çok ilgin değil mi? Vladimir Putin'in 30 ve 31 yaşındaki kızları Yekaterina ve Mariya'nın da nerede ve ne yaptığını bilen kimse yok. Daha sonraki yıllarda kızının Yekaterina'nın Moskova Devlet Üniversitesi'nde eğitmen olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca evli olduğu da bilinmektedir.
Vladimir Putin Judo Ustasıdır
Vladimir Putin judo sporunu oto kontrol, anı hissetme ve rakibin artılarını, eksilerini görebilen bir felsefe olarak görüyor. Dönemin Rusya Maliye Bakanı Sergey Aleksashenko, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı topraklarına dahil etmesinin Putin'in judo felsefesi ile örtüştüğünü söylemiştir.
Bilgiyi Güç Olarak Kullanır
Sovyet Rusya'yı modern bir federasyona dönüştüren kişi olarak biliniyor. Sovyetler Birliği'nin çöküş nedenlerinden biri dünya genelinde yaygınlaşan internet erişimi ve bilgilere kolay erişebilirlikti. Putin televizyon ve medya üzerinde baskı kurarken internet gerçeğini göz ardı etti. Rusya'da seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları Rus vatandaşları arasında huzursuzluğa yol açtı. Bu sebeple 2012 yılında Rusya bazı internet sitelerini engelleme kararı aldı.
Vladimir Putin'in Sırrı Ne?
Rusya'nın en parlak 20 yılını yöneten isim Vladimir Putin kolay anlaşılmayan biri. Hukuk diploması sahibi ve eski bir KGB ajanı. Vladimir Putin'in basın toplantılarında kendisine sorun olabilecek soruları engellemek adına medyayı da kontrol altında tuttuğu bilinmektedir. Cep telefonu kullanmıyor. Bilgisayar sahibi olmasına karşın internet kullanımından kaçınıyor. Gündemle ilgili haberler Putin'e istihbarat dosyaları şeklinde sunuluyor. Haberleri herkesten önce öğreniyor.
Önerilen İçerik; Rusya Hakkında İlginç Bilgiler!
Neoldu.com / Sosyal Fayda