Yasaklı Sitelere Girme Yöntemleri; Twitter, Instagram, Youtube’a Girmek İçin En İyi Yöntemler
İnternet günümüz dünyasında çok önemli bir yere sahip. Gerek Twitter, Instagram, Facebook, Youtube ve Whatsapp gibi sosyal medya uygulamaları gerekse de internet siteleri insanların artık vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İnternet bu seviyedeyken tabi ki bazı erişim sorunları da yaşanabiliyor. En büyük sıkıntılar arasında erişim sorunları ve yasakları geliyor.
Ülkemizde de sık sık karşımıza çıkan yasaklı sitelere giriş için insanlar alternatifler arıyor. Sitelere girmek için VPN uygulamaları başta geliyor ancak sitelere giriş için ücretsiz tarayıcı - Chrome ve Mozilla - eklentileri, online proxy siteleri, DNS değiştirme gibi birçok yol var. Bu içeriğimizde sizler için yasaklı sitelere giriş yöntemlerini araştırdık.
Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri;
En İyi Android / iOS VPN Uygulamaları
VPN uygulamaları yasaklı sitelere girmek için en güzel yöntemlerden bir tanesidir. Uygulamalar DNS numaranızı ve IP adresinizi değiştirerek, sizi bulunduğunuz konumdan farklı bir ülke ağından internete bağlar ve rahatça yasaklı sitelerde gezmenize olanak tanır.
1. NordVPN
60 ülkede 5000 binden fazla sunucusu bulunan NordVPN bu sayede hızıyla göz dolduruyor. Aynı zamanda şifreleme özelliği bulunan uygulama ile internette gezerken iziniz kalmıyor. Bu nedenle son derece güven veren NordVPN birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Siz de hemen NordVPN kullanmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
2. PureVPN
VPN uygulamalarının başında güvenlik denilince akla PureVPN geliyor. Gelişmiş özellikleri ve kolay ara yüzüyle de dikkat çeken uygulama 2019 yılının en güvenli VPN aracı seçildi. VPN bandının genişliği ile son derece hızlı olan PureVPN, uygulamalar arasında en iyi sanal ağ sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. PureVPN’i hemen kullanmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
3. PandaVPN
VPN uygulamaları arasında en basit ara yüzlerden birine sahip olan PandaVPN verilerinizi ve internetteki hareketlerinizi çalınmayacak şekilde şifrelediği için rahat hareket etme imkanı sunar. Aynı zamanda hızıyla da dikkat çeken uygulama tamamen ücretsiz seçeneğiyle kullanıcıların dikkatini çekmektedir.
PandaVPN iOS Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
PandaVPN Android Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
4. Windscribe
Windscribe VPN uygulamaları arasında en cömert olanlardan bir tanesidir. Ücretsiz seçeneğinde aylık 10 GB internet imkanı sunan uygulama aynı zamanda firma hakkında attığınız herhangi bir tweet ile sizlere 5 GB daha internet kotası sunacaktır. Bununla yetinmeyen Windscribe, uygulamayı arkadaşınıza tavsiye etmeniz halinde 1 GB daha kota verecektir.
Windscribe iOS Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
Windscribe Android Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
5. Betternet VPN
Ben VPN hizmeti kullanmak istiyorum ancak kayıt ya da giriş yapmak istemiyorum diyorsanız siz tam olarak Betternet VPN uygulamasını arıyorsunuz. Kayıt ya da kredi kartı bilgisi gerekmeden kullanabildiğiniz uygulama aynı zamanda takip edilememenizi sağlayarak internette güvenle gezebilmenize de olanak tanır.
Betternet VPN iOS Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
Betternet VPN Android Uygulaması İçin Buraya Tıklayın!
En İyi Tarayıcı - Chrome, Mozilla ve Opera - VPN Eklentileri
Tarayıcı VPN eklentileri ile de yasaklı sitelere rahatça girebilirsiniz. Tarayıcınıza kurduğunuz bu eklentilerin hem kullanımı son derece kolaydır hem de internette güvenle gezmenizi sağlar. Üstelik bu uzantılar tek tıkla da aktif hale gelip tek tıkla kapatılabilir. İşte o eklentiler;
1. NordVPN Eklentisi
Telefon için en iyi VPN uygulamaları arasında bulunan NordVPN’i aynı zamanda tarayıcınıza uzantı olarak da ekleyebilirsiniz. Tarayıcınızın sol üst kısmına yerleşen uygulamayı yasaklı siteye girmek istediğiniz an açabilir ve canınız istediği zaman kolayca kapatabilirsiniz.
NordVPN’in uzantısını Chrome veya Mozilla tarayıcınıza indirmek için buraya tıklayın!
2. ZenMate VPN Eklentisi
En çok kullanılan VPN eklentileri arasında ZenMate gelmektedir. Şifrelemesi son derece güçlü olan bu VPN uzantısıyla birlikte internette rahatça gezebilirsiniz. Hızınıza göre farklı ülke seçimleri sunan ZenMate birçok kişi tarafından kullanılan VPN eklentidir.
ZenMate VPN Chrome Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
ZenMate VPN Mozilla Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
3. OperaVPN Eklentisi
Opera’yı herkes tarayıcı olarak bilmektedir. Peki Opera firmasının VPN hizmeti de sunduğunu biliyor musunuz? Tamamen ücretsiz olan bu VPN hizmeti için sadece Opera tarayıcıyı indirmeniz yeterli. Adres çubuğunun sol üst kısmında bulunan bölümden aktif edip, kapatabiliyorsunuz. Üstelik VPN hizmetinde herhangi bir kota sınırı da bulunmuyor.
Opera Tarayıcısını İndirmek İçin Buraya Tıklayın!
4. Hide.me Eklentisi Eklentisi
Hide.me VPN, Google Chrome ve Mozilla tarayıcılarında en çok kullanılan VPN eklentilerinden bir tanesidir. Son derece hızlı olan bu eklenti ücretli versiyonunda sunduğu tüm imkanları ücretsiz versiyonunda da sunuyor. Aynı zamanda bu eklenti internette gezinti verilerinizi üçüncü kişilere satmadığı konusunda garanti veriyor.
Hide.me VPN Chrome Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
Hide.me VPN Mozilla Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
5. ExpressVPN Eklentisi
ExpressVPN, piyasanın en hızlı VPN hizmetinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Geniş bant desteği sayesinde, kullanmış olduğunuz internet hizmetini size sunan ExpressVPN aynı zamanda tarama geçmişinizin kaydını tutmaz ve güvenli bir internet deneyimi sunar.
ExpressVPN Chrome Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
ExpressVPN Mozilla Uzantısına Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!
Yasaklı Sitelere Giriş İçin En İyi Online Proxy Siteleri
Yasaklı sitelere girişin bir diğer yöntemi ise online Proxy siteleridir. Kendi ağ geçidini kullanan bu siteler sayesinde rahatlıkla girmek istediğiniz yasaklı siteye erişebilirsiniz. Proxy siteleri, diğer yöntemlere oranla daha yavaş olsa da anlık olarak yasaklı sitelere giriş için en ideal olanıdır. İşte en güzel, hızlı ve güvenli Proxy siteleri;
1. FreeProxy.win
FreeProxy, Proxy sitelerinin en çok kullanılanı olarak karşımıza çıkıyor. ABD ve İngiltere’de serverları bulunan FreeProxy, bu sayede güvenli bir internet gezintisi imkanı sunuyor.
2. Webproxy.best
En hızlı online Proxy sitesi olarak kullanılan, ABD ve İngiltere’deki sunucuları sayesinde internette gezinirken iz bırakmamanızı sağlıyor.
3. Unblock-websites.com
Adından da anlaşılacağı gibi unblock-websites.com siteler üzerindeki yasakları kaldırıp dilediğiniz sayfada rahatlıkla gezmenizi sağlıyor. Güvenli bir geçiş sunan bu Proxy sitesi diğer sitelerden biraz daha yavaş olmasıyla dikkat çekiyor.
4. Proxysite.one
ABD ve İngiltere’deki sunucularıyla dikkat çeken proxysite.one, birçok kullanıcının yasaklı sitelere girmesine olanak sağlıyor. Geniş bant aralığı sunan proxysite.one aynı zamanda hızıyla da dikkat çekiyor.
5. My-proxy.com
My-proxy.com sitesi de en çok kullanılan Proxy siteleri arasında bulunuyor. My-proxy.com sitesini diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise bağlantı hızınızı seçebiliyor olmanız. Eğer hızı seçmezseniz site kendisi size en uygun hızı seçip yasaklı siteye en stabil oranda girmenize imkan veriyor.
DNS Ayarlarınızı Değiştirerek Yasaklı Sitelere Girmek - DNS Nasıl Değiştirilir? (Resimli Anlatım)
Eğer ikinci parti uygulamalara güvenmiyor ve “İnternete bağlanırken herhangi bir uygulama kullanmak istemiyorum” diyorsanız bilgisayarınızın DNS ayarlarında bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bunun için Google DNS hizmeti üzerinden Windows 10 kullanarak gideceğiz ancak siz aşağıda bulunan DNS sunucularından birini de kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızın DNS ayarlarını değiştirmek için;
1. DNS değiştirme için ilk olarak bilgisayarınızın “Başlat” menüsünden “Ayarlar” sekmesine giriyoruz.
2. Karşımıza gelen ekrandan “Ağ ve İnternet” seçeneğini seçiyoruz.
3. “Ağ ve İnternet” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencereyi aşağıya kaydırıyoruz ve “Ağ ve Paylaşım Merkezi” yazısına tıklıyoruz.
4. Seçeneğe tıkladıktan sonra karşımıza açılır pencere açılıyor ve ağ durumumuzu görebiliyoruz. Bu gelen ekranda Bağlantılar: Wi-Fİ Neoldu.com(Ağınızın Adı) yazan kısma tıklıyoruz.
5. Buraya tıklamamızla birlikte karşımıza bir pop-up ekran açılıyor ve ağımızla ilgili detaylı bilgileri bize aktarıyor. Bu ekranda bulunan “Özellikler” seçeneğine tıklıyoruz.
6. “Özellikler” seçeneği altında karşımıza çıkan menüden “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” yazısına iki defa tıklıyoruz.
7. Açılan ekran üzerinden alt kısımda bulunan “DNS sunucuları adresini otomatik olarak al” seçeneğini “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğiyle değiştiriyoruz ve DNS yazabileceğimiz kısmı aktif ediyoruz. Bu aşamada buraya geçerli bir DNS adresi girmemiz gerekiyor. Sunucular arasında “Google DNS” uygun ve son derece hızlı olduğu için genellikle kullanılıyor.
8. “Tercih Edilen DNS sunucusu” bölümüne “8.8.8.8” yazıyoruz. “Diğer DNS Sunucusu” kısmına ise de “8.8.4.4” yazıyoruz. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra "Tamam" tuşuna basıp çıkıyoruz. Artık üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan yasaklı sitelere rahatlıkla girebilirsiniz.
En Hızlı ve En Güncel DNS Numaraları
DNS hizmetleri değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda kapalı ya da çalışmıyor olabilir. Hizmetlerin sorunlu olduğu durumlarda alternatif DNS hizmetlerini – numaralarını denemelisiniz.
En Hızlı, Güvenli ve Güncel 2020 DNS Sunucuları;
Level3: 209.244.0.3 - 209.244.0.4
OpenDNS: 208.67.222.222 - 208.67.220.220
Google: 8.8.8.8 - 8.8.4.4
Verisign: 64.6.64.6 - 64.6.65.6
DNS.WATCH: 84.200.69.80 - 84.200.70.40
Comodo Güvenli DNS: 8.26.56.26 - 8.20.247.20
DNS Advantage (UltraDns): 156.154.70.1 - 156.154.71.1
SafeDNS: 195.46.39.39 - 195.46.39.40
openNIC: 96.90.175.167 - 193.183.98.154
DynDNS: 216.146.35.35 - 216.146.36.36
Alternate DNS: 198.101.242.72 - 23.253.163.53
Yandex.DNS: 77.88.8.8 - 77.88.8.1
TTnet (Türk Telekom) DNS: 195.175.39.49 - 195.175.39.50
NOT: Bazı durumlarda DNS değiştirseniz bile yasaklı sitelerin sansür uygulamaları farklı olduğu için siteye erişemezsiniz. Bu tarz sitelere erişmek için VPN Uygulaması ya da Tarayıcı Eklentisi kullanmayı deneyin. Aynı zamanda kaynağına güvenmediğiniz DNS hizmetlerini kullanmayın. Kişisel verileriniz ve kimlik bilgileriniz böyle durumlarda kolayca çalınabilir ve kullanılabilir.
Önerilen İçerik: 2020'nin En İyi Ücretsiz VPN Hizmetleri!