Yiyecekler Üzerinde Tarım İlaçlarının Etkisi ve Kurtulmanın Yolları
Marketlerde ve pazarlarda her gün evimize tüketim amaçlı aldığımız, vitamin ve enerji deposu olarak bilinen sebze ve meyveler de etkin tarım ilaçları olduğu saptandı. İnsan hayatını riske eden bu ürünleri tüketmek oldukça zararlı. 60’dan fazla tarım ilacının ürünlerin yetiştirilmesinde kullanılması ve sağlığa olumsuz etkileri sonrası hangi yiyecekler tarım ilaçlarına maruz kalıyor ve bu kimyasallardan nasıl korunacağımız sorusunu akıllara getiriyor.
Neden Tarım İlacı Kullanılıyor
Çiftçiler çoğu ekinlerin ömrünü uzatmak için tarım ilaçları kullanmakta. Bu kimyasallar ürünleri böcek ve haşerelere karşı korurken aynı zaman da uzun mesafelerce taşınabilmesini sağlamaktadır. Mahsulden zarar etmek istemeyen çiftçiler çözüm olarak bu yöntemi seçiyor fakat biz tüketicilere ne kadar zarar verdiklerini göz ardı ediyorlar.
En Fazla Hangi Meyve ve Sebzeler Tarım İlaçlarına Maruz Kalıyor
Tarım ilaçları bir çok mahsulün yetiştirilmesinde kullanılırken bazı ürünler de yoğunlukla kullanımı dikkat çekiyor. İşte en çok tarım ilacına sahip sebze ve meyveler şunlardır:
1.Elma (Pestisit oranı %99)
2. Şeftali (Pestisit oranı %98)
3. Nektarin (Pestisit oranı %97)
4. Çilek (Pestisit oranı %13)
5. Üzüm
6. Kereviz
7. Ispanak
8. Tatlı / dolmalık biber
9. Salatalık
10. Çeri domates
11. Bezelye
Bu verilere bakarak elmanın düşündüğünüz kadar masum bir meyve olmadığını göreceksiniz. Peki ne yapmak gerekiyor? Meyveleri sadece suyla yıkamak yeterli olmuyor. Meyveleri mutlaka kabuklarını soyarak yiyin.
Meyve ve Sebzelerdeki Tarım İlacı Kalıntılarından Nasıl Kurtulabiliriz?
Tarım ilacına maruz kalmamak için organik tarımla beslenin. Bu biraz bütçenizi zorlayacaktır fakat sağlığınız için değer. Eğer böyle bir imkanınız yoksa tarım ilacının kalıntılarını yok etmenin yolu sirkedir.
Önerilen İçerik:GDO'lu Ürünler Nasıl Anlaşılır?
NeOldu.com / Sosyal Fayda