Alt Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Bitkisel Çözümler
Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları Nelerdir?
Alt solunum yolu enfeksiyonları, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları sonrasında gelişen rahatsızlıklardır. Alt solunum yolu enfeksiyonları mevsim değişikliklerinden dolayı oluşmaktadır.
- Bronşit
- Zatürre
- Tüberküloz
- Astım
- Koah
Bronşit
Bronşit, yaşanan üst solunum yolu hastalıklarından daha sonra gelişmektedir. Bronşit bronşların iltihaplanması sonucunda oluşmaktadır. Alerji ve enfeksiyondan dolayı yaşanır. Kuru öksürük ile belirti veren bir hastalıktır. Genel olarak antibiyotik ve solunum yollarını açmak için ilaçlar kullanılarak tedavi edilmektedir.
Zatürre
Bakterilerden dolayı oluşmaktadır. Zatürreye neden olan bu bakterinin adı pnömokok olarak bilinmektedir. Bu bakteri, akciğerlerde enfeksiyon oluşmasına neden olur. Bağışıklık sisteminde problemler oluşturarak organların zarar görmesine neden olmaktadır. Yüksek ateş ve öksürük gibi durumlarla belirti vermektedir. Tedavisinde genel olarak antibiyotik ve ateş düşürücüler kullanılmaktadır.
Tüberkülöz
Vücuda solunum yolu ile giren mikropların aktif hale gelmesiyle oluşur. Vücut zayıf düşer ve direnç gösteremez. Genel olarak belirtisi öksürük ile kan gelmesi olarak bilinir. Hastalık derecesine göre doktorun önerdiği ilaçlarla tedavi uygulanmaktadır.
Astım
Solunum yollarının daralması ve iltihaplanması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Astım rahatsızlığının belirtisi nefes darlığı ve göğüs ağrıları olarak görülmektedir. Astım tedavisinde genellikle hava yollarının açılması ve kolay nefes alınması için ilaç tedavisi uygulanmaktadır.
Koah
Kronik akciğer hastalığıdır. Akciğerlerde bulunan en küçük parçanın yani alveollerin genişlemesi nedeniyle oluşmaktadır. Sebebi genellikle sigara tüketimidir. Koahın belirtileri öküsürük ve nefes darlığı olarak görülmektedir. Doktorun önereceği ilaçlar kullanılarak tedavi edilmektedir.
Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları |
---|
Alt Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Bitkisel Çözümler Nelerdir?
1. Bronşit İçin Doğal ve Bitkisel Tedavi
Tarif 1
- Karabiber
- Zencefil
- Karanfil
- Bal
Karabiber, zencefil ve karanfili toz hale getiriniz. Daha sonra yarım çay kaşığı bal ekleyiniz. Bu karışımı sabah akşam yiyiniz.
Tarif 2
- Zerdeçal
- Süt
Bir bardak süte zerdeçal tozu ekleyiniz. Daha sonra bu karışımı kaynatınız. Günde 2 ya da 3 defa içiniz.
Tarif 3
- Susam
- Keten tohumu
- Bal
1 çay kaşığı keten tohumu, susam ve balı karıştırınız. Uyku öncesinde su ile yutarak tüketiniz.
2. Zatürre İçin Doğal ve Bitkisel Tedavi
Tarif 1
- Sığır kuyruğu çiçeği
- Gelincik çiçeği
- Ebegümeci
- Bal
1 litre suyu kaynatınız. İçine 20 gr gelincik çiçeği ve 20 gr sığır kuyruğu çiçeği ekleyip 10 dakika bekletiniz. Demlendikten sonra içine bal katarak tatlandırınız. Günde 3 bardak tüketiniz.
Tarif 2
- İncir
- Su
5 adet inciri parçalara bölüp, 4 su bardağın içine ekleyiniz. İncirleri 15 dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra 10 dakika bekletiniz. Günde 3 su bardağı içiniz.
Tarif 3
- Nane
- Ihlamur
- Ebegümeci
Bu malzemeleri bir arada haşlayınız. Haşladığıınız malzemeleri süzüp suyunu günde 2 kez içiniz.
3. Tüberküloz İçin Doğal ve Bitkisel Tedavi
Tarif
- Yumurta
- Limon suyu
- Bal
5 adet yumurtayı kaynatınız. Kaynattığınız yumurtalarının kabuklarını iyice dövünüz. Kabuklar toz hale gelinde üzerine 1 bardak limon suyu ekleyiniz. Bu işlem ile erimesi kolaylaşacak. Eridikten sonra bal ekleyiniz. Yemeklerden sonra bu karışımı tüketiniz.
Tarif 2
- Keten tohumu
- Bal
400 gr keten tohumu ile balı karıştırınız. Daha sonra bu karışımı macun kıvamına getiriniz. Sabahları aç karınına tüketiniz. Bu kürü 1 ay kullanınız.
Tarif 3
- Şeker
- Çam reçinesi
50 gr şeker ile 50 gr çam reçinesini karıştırınız. Bu karışımı hergün fındık büyüklüğünde tüketiniz.
4. Astım İçin Doğal ve Bitkisel Tedavi
Tarif 1
- Keçiboynuzu
Keçiboynuzunu soğuk su ile yıkayınız. 7 adet keçiboynuzunu küçük parçalara ayırınız. Yarım litre su kaynatınız. Daha sonra kaynatığınız suya keçiboynuzunu atınız. 10 dakika kaynatınız. Ilınmasını bekleyiniz. Soğuduktan sonra süzerek cam bir şişeye koyunuz. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden sonra yarım çay bardağı tüketiniz.
Tarif 2
- Soğan
- Karanfil
Soğanı kabuklu bir biçimde suda kaynatınız. Daha sonra içine karanfil ekleyiniz. Kaynadıktan sonra süzünüz. Sabah akşam 1 bardak içiniz.
Tarif 3
- Isırgan yaprağı
1 bardak su kaynatınız. 10 gr ısırgan otunu kaynar suya atınız demlenmesini bekleyiniz. 10 dakika sonra günde 3 bardak içiniz.
5. Koah İçin Doğal ve Bitkisel Tedavi
Tarif 1
- Yulaf samanı
1 tatlı kaşığı yulaf samanını bir bardak suya atınız. 5 dakika kaynatınız. Kaynattığınız yulaf samanını süzünüz. 3 hafta boyunca 2 bardak tüketiniz.