Aslı İçözü Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Düğün Şarkıcısı isimli dizi ile geçen Aslı İçözü, 27 Eylül 1964'te İstanbul'da dünyaya geldi.
Aslı İçözü Kimdir

Aslı İçözü Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen başarılı oyuncu lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Eğitimleri bittikten sonra şehir tiyatrolarında çalışmaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Düğün Şarkıcısı isimli dizi ile geçen Aslı İçözü, günümüzde Güllerin Savaşı isimli dizide Halide karakterini canlandırdı. 

2009'da Bahar Dalları isimli dizide rol aldı. Dizi, kızı Bahar'ın ölümünden sonra başka insanlarda teleslli bulan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, Özlem Conker, Gözde Kansu ve Tarık Ünndüz yer aldı. 2010'da ise Yer Gök Aşk isimli dizide Hala karakterini canlandırdı. Dizi, Lale Devri isimli dizinin farklı bir bölümünden oluşuyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Ünalmış, Birce Akalay, Selen Soyder, Kanbolat Görkem Aslan, Işıl Yücesoy ve Ulvi Alacakaptan yer aldı. 

 

asli4.jpg

 

2011'de Al Yazmalım isimli dizide Seher karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerini seven iki gencin, zamanla kavuşamamalarını ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Yeşilçam'ın sevilen filmlerinde Selvi Boylum Al Yazmalım isimli filmden uyarlanan dizinin başrollerinde ise Özge Özpirinçci, Seçkin Özdemir, Barış Falay ve Nesrin Cavadzade yer aldı. Başarılı oyuncu 2014'te ise Güllerin Savaşı isimli dizide Halide karakterini canlandırdı. Dizi, müştemilatında yaşadığı köşke hanımefendi olan Gülru'nun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Damla Sönmez, Sercan Badur, Canan Ergüder ve Barış Kılıç yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Güllerin Savaşı-2014
  •  Çalıkuşu -2013
  •  Yarım Kalan Mucize -2013
  •  Al Yazmalım -2011
  • Yer Gök Aşk-2010
  •  Bahar Dalları -2009
  •  Düğün Şarkıcısı-2008

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.