Daniele Rugani Kimdir

Daniele Rugani, 29 Temmuz 1994’de İtalya’nın Lucca kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Daniele Rugani Kimdir

Daniele Rugani Biyografisi

Daniele Rugani’nin Kulüp Kariyeri

Daniele Rugani, futbol kariyerine ilk olarak 200 yılında Empoli takımının alt yapısında başladı. Uzun süre boyunca burada gelişimini sağlayan Daniele Rugani, 13 sene boyunca burada forma giydi ve alt yapı takımlarının hepsinde mücadele verdi. Gösterdiği etkili performans sayesinde İtalya’nın dev kulüplerinde biri olan Juventus ile anlaştı ve 2012 yılında alt yapısına kiralık olarak gönderildi.

daniele rugani empoli juventus

Bir sezon burada genç takımlarda forma terletti ve sezon sonunda Empoli’ye geri döndü. Geri döner dönmez teknik ekip tarafından profesyonel sözleşme önerdi ve bu sayede Daniele Rugani, resmi kariyerine başlangıç yaptı. A takıma yükseldikten sonra 2013-2014 sezonunda ilk kez profesyonel maçına çıktı ve sezon boyunca 42 maça çıkıp 2 gol attı. Sezon sonunda takımla beraber Seri B liginden Seri A’ya yükselirken takıma katkı sağlayan oyuncuların başında geldi.

daniele rugani empoli

2014-2015 sezonunda ilk kez Seri A Lig’inde mücadele verirken, burada 39 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı. Sezon sonunda performansında görülen yükseliş sebebiyle eskiden kiralık olarak oynadığı Juventus ile görüşmelere başladı ve 5 Milyon Euro’ya transfer oldu. Juventus’a transfer olduktan sonra tekrardan Empoli’ye kiralanan Daniele Rugani, 2015-2016 sezonuna bu takımın forması altında giydi.

Daniele Rugani’nin Milli Takım Kariyeri

Daniele Rugani, milli formayı kariyerinde ilk kez İtalya U-17 takımında giydi ve burada 13 maçta yer alırken 3 gol attı. Bir sene sonra İtalya U-18’e davet edildi. Sonrasında geçen yıllarda sırasıyla 11 kez U-19’da, 2 kez U-20’de ve 20 kez de U-21’de mücadele verdi. 2015 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda takımı ile beraber sahada sahne aldı ve 7 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı.

Daniele Rugani’nin Başarıları

Juventus

İtalya Süper Kupası: 2015

Bireysel Başarıları

Serie B En İyi Oyuncu: 2014

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.